Bokalven Skrevet 24. juli 2004 #1161 Skrevet 24. juli 2004 Jeg liker nok eldre Jamie bedre enn de nye programmene... Da han var mindre kjent, og laget "Naked Chef". De nye programmene får meg til å føle meg skikkelig stressa.
Arkana Skrevet 24. juli 2004 Forfatter #1162 Skrevet 24. juli 2004 Ja, enig der. Dessuten liker jeg ikke helt det med at man MÅ ha råvarene fra spesialbutikker. Da er det så forfriskende med Nigella og Tina som bruker hermetikk og vil gjøre alt enkelt.
Arkana Skrevet 24. juli 2004 Forfatter #1165 Skrevet 24. juli 2004 (endret) Nå er jeg ganske mett gitt. På noen timer har jeg spist en god porsjon middag, en bolle jordbær med fløte og nesten en hel pose med ostepops. Sannelig godt, men føler meg tung i magen. Pashmina har 51 flasker! Utrolig hvor mye bedre det tomatspillet ble med den nye maskinen min. Den bråker fælt da, det liker jeg ikke så godt, så vi får se om vi finner noe å gjøre med det. Endret 28. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 25. juli 2004 Forfatter #1166 Skrevet 25. juli 2004 (endret) Ny dag, nye muligheter. I dag skal vi stort sett bare slappe av. Skal bake urte-/hvitløksbrød og lage hjemmelaget kyllinggryte til middag. Tar det litt sånn på slump: kylling selvsagt (bruker frosne kyllinglår), diverse grønnsaker (gulrot, kålrot, sellerirot, selleri, løk, hvitløk, erter, hermetiske tomater), har i masse godt av krydder og slikt, et par glass rødvin og buljong. På med lokk og så får det godgjøre seg ca tre kvarter før den nytes med hjemmelaget potetmos og nystekt brød. Er det fremdeles fint vær på kvelden skal vi gå en lang tur. Bare fire dager til bursdagen min, en uke til vi reiser til London. Endret 28. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 25. juli 2004 Forfatter #1167 Skrevet 25. juli 2004 (endret) Bulgur pilaf med bakte grønnsaker (4-6 pers.) 3 røde paprika 2 store persillerøtter ⅓ kopp olivenolje 3 pressede hvitløksfedd 6 kardemommefrø, knuste 3 ts malt spisskummen 1 ts brune sennepsfrø 1 ts spisskummenfrø 1 ts malt koriander 400 g babygulrøtter 4 babysquash, delt i to 2 kopper bulgur 2½ kopp kokende kyllingbuljong 1 kopp yoghurt naturell 1 kopp hakket basilikum Del paprika i 3 cm strimler, og persilleroten i båter. Varm oljen og tilsett hvitløk og krydder, la frese et par minutter. Tilsett grønnsakene og rør rundt til de er dekket av blandingen. Hell over i en ildfast form og stek ved 250 grader i 45 minutter, snu på grønnsakene av og til. Hell bulgur i en bolle, tilsett buljong og la stå 30 minutter eller til væsken er trukket inn. Bland basilikum og yoghurt i en hurtigmikser. Server grønnsakene med bulgur og basilikumdressing. Bulgursalat med grillet fennikel 3 dl bulgur 3 dl grønnsaksbuljong ½ slangeagurk 1 rød løk 1 boks hermetiske kikerter 2 dl hakket persille 1 sitron 2 ss olivenolje salt, pepper, sukker 2-3 fennikler Kok opp buljong og bulgur. Trekk kasserollen vekk fra platen og la stå og trekke ca 20 min. Skrell og finhakk agurk og løk. Skal salaten stå en stund før servering, dryss litt salt på agurken og la den renne litt av seg før den brukes. Ha de hermetiske kikertene i en sil og skyll godt av dem. Bland sammen hakket persille, sitronsaft olivenolje og smak til med salt, pepper og sukker og hell over kokt bulgur og grønnsaker. Vend lett sammen. Del fennikel i fire (i båter), legg i en ildfast form og pensle med olje. Stek på øverste rille ved 250 grader i ca 15 min. Server grillet fennikel med bulgursalat. Spinat, ricotta og bulgurpai (6-8 pers.) 250 g hvetemel 125 g smør 2 eggeplommer 2 ss kaldt vann 1 ts salt 1 ss sukker 100 g bulgur 1 ts grønnsaksbuljongpulver 500 g vasket og kokt spinat, hakket 450 g ricotta 3 finhakkede vårløk revet skall av 1 sitron en klype cayennepepper en klype tørket timian 2 store egg 2 ss revet parmesan 2 ss tørkede loffsmuler Bland bulgur og buljong i en bolle og hell over kokende vann. Dekk med folie og la stå 10-15 minutter. Mos ricotta og tilsett vårløk, sitronskall, cayennepepper, timian og spinat. Rør inn egg, parmesan og bulgur, smak til med salt og pepper. Smuldre mel og smør, rør inn egg, salt, vann og sukker. Del i to. Kjevle den ene ut til en 22 cm springform, strø på loffsmuler. Fordel fyllet i, kjevle ut lokk som legges oppå og festes godt i kantene. Lag et luftehull i midten og pensle før den stekes ved 200 grader i 10 minutter, slå ned til 180 grader i stek videre 45 minutter. La gjerne stå ca 20 minutter før servering. Endret 27. august 2005 av Arkana
-Fisken- Skrevet 25. juli 2004 #1168 Skrevet 25. juli 2004 Hun er i allefall forfriskende, uhøytidelig og naturlig. Det liker jeg. Men jeg liker absolutt ikke dialekten hennes! Å, London hørtes herlig ut, Arkana
Arkana Skrevet 25. juli 2004 Forfatter #1170 Skrevet 25. juli 2004 (endret) Synes dialekten er grei jeg. Vi bestemte oss helt spontant for å ta T-banen til Frognerseteren og gå ned til Sognsvann. Vi er akkurat hjemme og jeg føler for en dusj før vi skal spise. Perfekt vær å gå tur i og det var veldig fint. Siden vi tok denne turen har vi ombestemt oss med tanke på middagen. Både brødbaking og gryterett tar litt tid så det tar vi i morgen i stedet. I dag skal vi heller grille chili- og hvitløksmarinerte koteletter med ovnsbakte krydrete potetbåter, salat og hvitløkssmør. Endret 28. august 2005 av Arkana
Bokalven Skrevet 25. juli 2004 #1171 Skrevet 25. juli 2004 Høres ut som en fin tur! Marka er digg, er heldig og har den rett over veien.
Arkana Skrevet 25. juli 2004 Forfatter #1172 Skrevet 25. juli 2004 Det er ikke så langt unna her. For å komme til Frognerseteren er det litt tungvindt da, fordi man må ta T-banen inn til Majorstua først. Men utenom det har vi jo Bogstadvannet og innover i Sørkedalen rett i nærheten, så det er ikke så ille det heller.
Kelsey Skrevet 25. juli 2004 #1174 Skrevet 25. juli 2004 Heldig som har marka så nærme. Vi i Norge er bortskjemte sånn. Er skog overalt her, men finner bare tilrettelagte parker fulle av folk hvor jeg kan "gå i skogen". Kanskje like greit, jeg har fobi mot å gå alene i skog
Arkana Skrevet 25. juli 2004 Forfatter #1175 Skrevet 25. juli 2004 Ja, det er veldig fint. Muligheten for å gå i skog og mark uten at sentrum er for langt unna.
-Fisken- Skrevet 25. juli 2004 #1176 Skrevet 25. juli 2004 JA.. Er så deilig å gå tur i skogen! Gjør dert mange ganger i uken, jeg, og mer blir det nå som jeg har fått Emma
Arkana Skrevet 26. juli 2004 Forfatter #1178 Skrevet 26. juli 2004 Mornings igjen! Sovet veldig godt ja. La meg kl. 4 og våknet halv tolv. Kjenner det godt i leggene at vi gikk tur i går, tydeligvis var det godt for meg. Nyyyyydelig vær i dag også. Nesten så jeg får lyst å gå en slik tur til. Kjempesulten er jeg, må koke egg til frokost i dag. :-)
Arkana Skrevet 26. juli 2004 Forfatter #1179 Skrevet 26. juli 2004 (endret) Tunfiskspyd med marokkansk krydder og chermoula (4 pers.) 800 g tunfiskbiffer, skåret i 3 cm terninger ½ ts malt spisskummen 2 ss finrevet sitronskall ½ ts malt koriander 3 ts malt spisskummen 2 ts paprikapulver 1 krm cayennepepper 4 knuste hvitløksfedd 15 g hakket bladpersille 25 g hakket koriander ¼ dl sitronsaft 1,25 dl olivenolje Legg tunfisken i en lav form, rør sammen 2 ss olje, spisskummen og sitronskall og bland med fisken. Dekk formen og sett i kjøleskap 10 minutter. Chermoula: Ha koriander, spisskummen, paprikapulver og cayennepepper i en liten stekepanne og fres 30 sekunder. Bland med hvitløk, persille, koriander, sitronsaft og olje. Tre tunfiskbitene på spyd. Pensle en grillrist med olje og grill spydene 1 minutt på hver side, da er de rå innvendig. Vil du ha dem medium stekt griller du dem 2 minutter på hver side. Server med couscous og chermoula. Svinekoteletter med guacamole og potetsticks (4 pers.) 4 ts havsalt 4 ts paprikapulver 1 tørket chili 1 ts hvitløkspulver 8 sorte pepperkorn 2 ts oregano 2 ts timian ½ ts malt spisskummen 4 svinekoteletter 1 stor moden avocado 2 ss lime- eller sitronsaft 2 ss crème fraîche 1 hvitløksfedd 1 tomat 1 vårløk salt/pepper cayennepepper 750 g store poteter 2 ss olje 1 ts chilipulver 1 ss havsalt/pepper Bland alle krydrene til kotelettene og gni dem inn med blandingen. Stek 6-7 minutter på hver side. Mos avocadoen. Flå tomaten, fjern frøene og skjær i små terninger. Finhakk vårløk. Bland avocado, tomat, presset hvitløk, vårløk, salt, pepper, cayennepepper, limesaft og crème fraîche. Del potetene i åtte biter. Bland sammen olje, chilipulver, salt og pepper og bland dette med potetene. Legg på aluminiumsfolie og grill til de er gyldenbrune, snu én gang. Honning- og sennepsglaserte kyllingpakker (6-8 pers.) 8 kyllingfileter 16 svisker uten stein 8 vårløk delt i to 2 ss mandelskiver 4 skiver bacon, uten svor, delt i to på langs 1 ss brunt sukker 1 ss Dijon-sennep 1 ss honning 15 g smeltet smør pepper Åpne filetene og legg 2 svisker, 2 vårløkstykker og noen mandelskiver inni. Rull kyllingen sammen rundt en skive bacon. Fest med tannpirker. Grill ute eller i ovn til de er gjennomstekte, ca 15 minutter. Pensle hyppig med sausen. Endret 27. august 2005 av Arkana
Gjest 1111 Skrevet 26. juli 2004 #1180 Skrevet 26. juli 2004 Heia Har ikke vært her på en stund jeg, er bare hjemme idag, så tenkte jeg skulle ta meg en tur innom. Ble invitert med på spontan-tur med kjæresten til tanta hans som bor utenfor oslo og i morgen sitter jeg på flyet til stockholm Håper du fortsatt har en fin sommer og at du overlevde besøk av svigerforeldre
Anbefalte innlegg