Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg liker nok eldre Jamie bedre enn de nye programmene... Da han var mindre kjent, og laget "Naked Chef". De nye programmene får meg til å føle meg skikkelig stressa. ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, enig der. Dessuten liker jeg ikke helt det med at man MÅ ha råvarene fra spesialbutikker. Da er det så forfriskende med Nigella og Tina som bruker hermetikk og vil gjøre alt enkelt.

Skrevet (endret)

Nå er jeg ganske mett gitt. På noen timer har jeg spist en god porsjon middag, en bolle jordbær med fløte og nesten en hel pose med ostepops. :roll: Sannelig godt, men føler meg tung i magen. :forvirret:

Pashmina har 51 flasker! Utrolig hvor mye bedre det tomatspillet ble med den nye maskinen min. Den bråker fælt da, det liker jeg ikke så godt, så vi får se om vi finner noe å gjøre med det.

Endret av Arkana
Skrevet (endret)

Ny dag, nye muligheter. I dag skal vi stort sett bare slappe av. Skal bake urte-/hvitløksbrød og lage hjemmelaget kyllinggryte til middag. Tar det litt sånn på slump: kylling selvsagt (bruker frosne kyllinglår), diverse grønnsaker (gulrot, kålrot, sellerirot, selleri, løk, hvitløk, erter, hermetiske tomater), har i masse godt av krydder og slikt, et par glass rødvin og buljong. På med lokk og så får det godgjøre seg ca tre kvarter før den nytes med hjemmelaget potetmos og nystekt brød. :sikle:

Er det fremdeles fint vær på kvelden skal vi gå en lang tur.

Bare fire dager til bursdagen min, en uke til vi reiser til London.

Endret av Arkana
Skrevet (endret)

Bulgur pilaf med bakte grønnsaker (4-6 pers.)

3 røde paprika

2 store persillerøtter

⅓ kopp olivenolje

3 pressede hvitløksfedd

6 kardemommefrø, knuste

3 ts malt spisskummen

1 ts brune sennepsfrø

1 ts spisskummenfrø

1 ts malt koriander

400 g babygulrøtter

4 babysquash, delt i to

2 kopper bulgur

2½ kopp kokende kyllingbuljong

1 kopp yoghurt naturell

1 kopp hakket basilikum

Del paprika i 3 cm strimler, og persilleroten i båter. Varm oljen og tilsett hvitløk og krydder, la frese et par minutter. Tilsett grønnsakene og rør rundt til de er dekket av blandingen. Hell over i en ildfast form og stek ved 250 grader i 45 minutter, snu på grønnsakene av og til.

Hell bulgur i en bolle, tilsett buljong og la stå 30 minutter eller til væsken er trukket inn.

Bland basilikum og yoghurt i en hurtigmikser. Server grønnsakene med bulgur og basilikumdressing.

Bulgursalat med grillet fennikel

3 dl bulgur

3 dl grønnsaksbuljong

½ slangeagurk

1 rød løk

1 boks hermetiske kikerter

2 dl hakket persille

1 sitron

2 ss olivenolje

salt, pepper, sukker

2-3 fennikler

Kok opp buljong og bulgur. Trekk kasserollen vekk fra platen og la stå og trekke ca 20 min.

Skrell og finhakk agurk og løk.

Skal salaten stå en stund før servering, dryss litt salt på agurken og la den renne litt av seg før den brukes.

Ha de hermetiske kikertene i en sil og skyll godt av dem. Bland sammen hakket persille, sitronsaft olivenolje og smak til med salt, pepper og sukker og hell over kokt bulgur og grønnsaker. Vend lett sammen.

Del fennikel i fire (i båter), legg i en ildfast form og pensle med olje.

Stek på øverste rille ved 250 grader i ca 15 min.

Server grillet fennikel med bulgursalat.

Spinat, ricotta og bulgurpai (6-8 pers.)

250 g hvetemel

125 g smør

2 eggeplommer

2 ss kaldt vann

1 ts salt

1 ss sukker

100 g bulgur

1 ts grønnsaksbuljongpulver

500 g vasket og kokt spinat, hakket

450 g ricotta

3 finhakkede vårløk

revet skall av 1 sitron

en klype cayennepepper

en klype tørket timian

2 store egg

2 ss revet parmesan

2 ss tørkede loffsmuler

Bland bulgur og buljong i en bolle og hell over kokende vann. Dekk med folie og la stå 10-15 minutter. Mos ricotta og tilsett vårløk, sitronskall, cayennepepper, timian og spinat. Rør inn egg, parmesan og bulgur, smak til med salt og pepper. Smuldre mel og smør, rør inn egg, salt, vann og sukker. Del i to. Kjevle den ene ut til en 22 cm springform, strø på loffsmuler. Fordel fyllet i, kjevle ut lokk som legges oppå og festes godt i kantene. Lag et luftehull i midten og pensle før den stekes ved 200 grader i 10 minutter, slå ned til 180 grader i stek videre 45 minutter. La gjerne stå ca 20 minutter før servering.

Endret av Arkana
Skrevet

:ler:

Hun er i allefall forfriskende, uhøytidelig og naturlig. Det liker jeg.

Men jeg liker absolutt ikke dialekten hennes!

Å, London hørtes herlig ut, Arkana :)

Skrevet

Pft, ikke noe galt med dialekten hennes!

Skrevet (endret)

Synes dialekten er grei jeg. :)

Vi bestemte oss helt spontant for å ta T-banen til Frognerseteren og gå ned til Sognsvann. Vi er akkurat hjemme og jeg føler for en dusj før vi skal spise. Perfekt vær å gå tur i og det var veldig fint. Siden vi tok denne turen har vi ombestemt oss med tanke på middagen. Både brødbaking og gryterett tar litt tid så det tar vi i morgen i stedet. I dag skal vi heller grille chili- og hvitløksmarinerte koteletter med ovnsbakte krydrete potetbåter, salat og hvitløkssmør.

Endret av Arkana
Skrevet

Høres ut som en fin tur! Marka er digg, er heldig og har den rett over veien. :)

Skrevet

Det er ikke så langt unna her. For å komme til Frognerseteren er det litt tungvindt da, fordi man må ta T-banen inn til Majorstua først. Men utenom det har vi jo Bogstadvannet og innover i Sørkedalen rett i nærheten, så det er ikke så ille det heller.

Skrevet

Heldig som har marka så nærme. Vi i Norge er bortskjemte sånn. Er skog overalt her, men finner bare tilrettelagte parker fulle av folk hvor jeg kan "gå i skogen". Kanskje like greit, jeg har fobi mot å gå alene i skog :roll:

Skrevet

Ja, det er veldig fint. Muligheten for å gå i skog og mark uten at sentrum er for langt unna.

Skrevet

JA.. Er så deilig å gå tur i skogen!

Gjør dert mange ganger i uken, jeg, og mer blir det nå som jeg har fått Emma :)

Skrevet

Mornings igjen! Sovet veldig godt ja. La meg kl. 4 og våknet halv tolv. Kjenner det godt i leggene at vi gikk tur i går, tydeligvis var det godt for meg. :wink:

Nyyyyydelig vær i dag også. Nesten så jeg får lyst å gå en slik tur til. Kjempesulten er jeg, må koke egg til frokost i dag. :-)

Skrevet (endret)

Tunfiskspyd med marokkansk krydder og chermoula (4 pers.)

800 g tunfiskbiffer, skåret i 3 cm terninger

½ ts malt spisskummen

2 ss finrevet sitronskall

½ ts malt koriander

3 ts malt spisskummen

2 ts paprikapulver

1 krm cayennepepper

4 knuste hvitløksfedd

15 g hakket bladpersille

25 g hakket koriander

¼ dl sitronsaft

1,25 dl olivenolje

Legg tunfisken i en lav form, rør sammen 2 ss olje, spisskummen og sitronskall og bland med fisken. Dekk formen og sett i kjøleskap 10 minutter.

Chermoula: Ha koriander, spisskummen, paprikapulver og cayennepepper i en liten stekepanne og fres 30 sekunder. Bland med hvitløk, persille, koriander, sitronsaft og olje.

Tre tunfiskbitene på spyd. Pensle en grillrist med olje og grill spydene 1 minutt på hver side, da er de rå innvendig. Vil du ha dem medium stekt griller du dem 2 minutter på hver side. Server med couscous og chermoula.

Svinekoteletter med guacamole og potetsticks (4 pers.)

4 ts havsalt

4 ts paprikapulver

1 tørket chili

1 ts hvitløkspulver

8 sorte pepperkorn

2 ts oregano

2 ts timian

½ ts malt spisskummen

4 svinekoteletter

1 stor moden avocado

2 ss lime- eller sitronsaft

2 ss crème fraîche

1 hvitløksfedd

1 tomat

1 vårløk

salt/pepper

cayennepepper

750 g store poteter

2 ss olje

1 ts chilipulver

1 ss havsalt/pepper

Bland alle krydrene til kotelettene og gni dem inn med blandingen. Stek 6-7 minutter på hver side.

Mos avocadoen. Flå tomaten, fjern frøene og skjær i små terninger. Finhakk vårløk. Bland avocado, tomat, presset hvitløk, vårløk, salt, pepper, cayennepepper, limesaft og crème fraîche.

Del potetene i åtte biter. Bland sammen olje, chilipulver, salt og pepper og bland dette med potetene. Legg på aluminiumsfolie og grill til de er gyldenbrune, snu én gang.

Honning- og sennepsglaserte kyllingpakker (6-8 pers.)

8 kyllingfileter

16 svisker uten stein

8 vårløk delt i to

2 ss mandelskiver

4 skiver bacon, uten svor, delt i to på langs

1 ss brunt sukker

1 ss Dijon-sennep

1 ss honning

15 g smeltet smør

pepper

Åpne filetene og legg 2 svisker, 2 vårløkstykker og noen mandelskiver inni. Rull kyllingen sammen rundt en skive bacon. Fest med tannpirker. Grill ute eller i ovn til de er gjennomstekte, ca 15 minutter. Pensle hyppig med sausen.

Endret av Arkana
Skrevet

Heia :vinke:

Har ikke vært her på en stund jeg, er bare hjemme idag, så tenkte jeg skulle ta meg en tur innom.

Ble invitert med på spontan-tur med kjæresten til tanta hans som bor utenfor oslo og i morgen sitter jeg på flyet til stockholm :wink:

Håper du fortsatt har en fin sommer og at du overlevde besøk av svigerforeldre :ler:

:klem:

Gjest
Dette emnet er låst for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...