Gå til innhold

Nalas verden

  • blogginnlegg
    102
  • kommentarer
    121
  • visninger
    49 448

Ukens Petra


Gjest

1 157 visninger

Leste ukens Petra nå i kveld. Følte meg selvfølgelig truffet, siden jeg klager voldsomt over ikke å ha fått barnehageplass til Storesøster. Men altså, jeg tillater meg faktisk å klage, jeg. For det er en fortvila situasjon. Når man står der uten barnepass er det ikke godt å vite hva man skal gjøre. Man vil jo bare gjøre det som er best for sine små, og vet dere, det syns jeg man skal få lov til. Man skal i alle fall få lov til å ønske seg det, uten at andre skal peke og si at man er en syter som aldri blir fornøyd. Å foreslå at man burde vurdere barnehagesituasjonen før man setter i gang og får barn, er jo ikke realistisk i det hele tatt. Joda, sikkert lett å si, men ikke lett å gjennomføre. For noen får jo plass. Noen heldige. Andre må lete etter alternativer. Og folk gjør jo det. De finner jo alternativer. Enten det er å være hjemme selv (noe mange ikke verken ønsker eller har råd til), eller at man finner for eksempel dagmamma eller praktikant. Selv fant vi et bra alternativ da Storesøster var ett år. Nå som hun er tre år var det tøffere å måtte lete etter alternativer. Jeg ønsker ikke å måtte bruke dagmamma. Jeg syns det er forferdelig at foreldre må ut på et marked som i stor grad domineres av svart arbeidskraft. Et marked hvor det ikke stilles krav overhodet til den som skal passe barnet ditt, annet enn de krav du stiller selv, så klart. Men når alternativene er få, er det ikke bare bare. Jeg er superglad for at vi har funnet dagmamma til Storesøster. Hun kommer nok til å få det kjempefint der utover høsten. Men jeg ønsker barnehageplass til henne. Og jeg klager fordi den uteblir. Det kommer jeg til å fortsette med, so beware ;) Det er tross alt barnet mitt det er snakk om. Sånn. En aldri så liten forsvarstale før jeg legger meg ;)PS. Jeg kommer nok til å fortsette å klage på været også. Bare sånn til info. Så om klaging er bannlyst er nok ikke denne bloggen det beste stedet å være, nei :sjenert:

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Klaging er da helt greit - skjønner fortvilelsen over å ikke ha fått barnehageplass.

Pleier stort sett å være ganske enig med Petra, men denne gangen ble faktisk jeg også litt, tja - hva skal man kalle det, provosert. Og det helt uten å ha småbarn. ;):)

Lenke til kommentar

Når det gjelder barnehageplass og hva en kan planlegge av slike ting, så er jeg veldig enig. Vi har lov å klage, eller rettere sagt - vi har lov å forvente at det finnes et tilbud til de barna vi får, det er tross at slik det samfunnet vi bor i skal fungere. Vi betaler skatt, nettopp for at det skal være et barnehagetilbud, og de fleste er enige i at full barnehagedekning bør oppnås.

Men andre ganger, så syntes jeg at vi klager. Når det skjer katastofer f.eks. Når Tsunamien rammet i julen, og norske UD fikk så ørene flagret. Med all mulig respekt for dem som var pårørende/rammet, men når en katastrofe som mangler sammenligning inntreffer, så må en forstå at ikke alt kan gå på skinner. Men vi kan forvente at man blir klokere av erfaringen.

Og været? Kan vi ikke klage på det så går vi jo tom for samtaleemner rimelig fort. :ler:

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i hovedpoenget med Petras artikkel. For vi er flinke til å klage, selv om vi tross alt har det godt her i Norge. Barn sulter i den tredje verden, mens vi klager på at bensinen nå koster over 11 kroner literen. Tusunamien rammet, og hva gjør vi? Jo, bombaderer UD med kritikk. Den type resonnement er jeg helt med på. Jeg syns bare det var litt rart å trekke det med barnepass inn i samme type resonnement liksom. Å si at foreldre forventer at alt skal legges til rette for dem når de får barn blir liksom noe helt annet. Det hadde jammen ikke vært født mange barn her til lands hvis foreldrene før de gikk i gang med prøvinga skulle være sikre på at de hadde barnehageplass eller annet barnepass på plass til ungen fylte ett år. Men men. Det kan jo tenkes at jeg tenker som dette bare fordi akkurat denne situasjonen er veldig aktuell for oss akkurat nå. Man er alle seg selv nærmest ;)

Takk for hyggelige kommentarer i bloggen min forresten, Mie og Arwen :)

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...