Gå til innhold

Stereo-oppsett

  • blogginnlegg
    8
  • kommentarer
    10
  • visninger
    6 208

Musikk-anbefalinger...


tvertimot

86 visninger

Generelt kan jeg si om musikk, at jeg foretrekker den akustisk fremfor elektrisk. Live-opptak er noe jeg generelt har likt bedre enn studio-opptak. Sier seg selv at får jeg i pose og sekk, da er jeg svak for det, altså live akustisk. Ikke all musikk gjør seg like godt akustisk, klart at noe musikk gjør seg best fremført med elektriske instrumenter. Det er heller ingen automatikk i at live fremførelse er bedre enn noe som kommer fra studio-opptak.

God lydkvalitet tiltrekker meg naturlig nok mer enn dårlig lydkvalitet, selv den beste musikk blir irriterende og slitsomt å høre på, dersom det rett og slett ikke låter bra. Hva enn jeg lytter til, for meg er det viktig at det låter best mulig. Tenker vi alle har hørt begge deler, altså noe som ikke låter bra og noe som ikke gjør det.

Jeg er heldig i den forstand at jeg liker musikk innenfor de fleste sjangere, altså har jeg en musikksmak med stor spennvidde. Jeg kan også finne på å lytte til eldre musikk, eller det kan være noe veldig nytt. Så her i hjemmet spilles veldig mye forskjellig. Men klart, som de fleste har jeg også mine favoritter.

Skal ikke ramse opp noen, jeg ville da garantert glemt andre. Uansett hvem jeg hadde ført opp på en liste i dag, i morgen ville jeg angret på at den var satt opp som som den var, og i overmorgen ville jeg gjort den annerledes enn det igjen. Altså ville det vært håpløst dødfødt, så den lar jeg ligge.

Men tanken med dette innlegget er å her legge ut album som betyr mye for meg, album jeg nødvendigvis må ha (og selvfølgelig har) i min samling. Altså noen av albumene jeg spiller aller mest, som da er noen av mine absolutte favoritter.

Vil her skrive litt om de albumene, og hva de betyr for min del og ikke minst hvorfor jeg ofte lytter til dem. Skal jevnlig legge inn kommentarer her, ta for meg ett og ett album.

Endret av tvertimot

9 kommentarer


Anbefalte kommentarer

tvertimot

Skrevet (endret)

Tracy_Chapman_-_Tracy_Chapman.jpg.5dde1a92e94702c984666003e3c7be28.jpg

Tracy Chapman - Tracy Chapman

I dag har jeg lyttet til Tracy Chapman sitt debutt-album, etter min mening et av de beste debutt-albumene som finnes, absolutt samtlige spor på albumet er bra. Lydmessig er dette et meget bra produsert album, det låter helt fantastisk.

Summen av så god musikk, som også låter så bra som det gjør, nettopp derfor spilles dette albumet jevnlig her i heimen. I dag har jeg hatt tid til å lytte meg gjennom hele albumet, det var en fin stund.

Endret av tvertimot
Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet (endret)

EnigmaMCMXCa.D..jpeg.32f254e43bef704383eaaa9a355fe1cd.jpeg

Enigma - MCMXC a.D. "The Limited Edition"

Den vanlige versjonen av dette albumet er et veldig godt album, the limited edition-versjonen er enda bedre. Dette er også et album hvor jeg liker absolutt hele albumet, å sette meg ned og lytte til det er ren kvalitetstid og det får meg til å slappe av.

Dette er en av albumene jeg har spilt aller mest, jevnlig og over en 30 års periode. Blir aldri lei av dette albumet! Nok ikke for lenge til jeg spiller dette igjen, senest i går var sist jeg hentet det frem. Anbefaller alle og enhver å bli kjent med dette albumet, spesielt i the limited edition-versjonen.

Endret av tvertimot
Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet

EricClapton-Slowhand.jpg.213a6b21e1dfb3a66f35b019827a9056.jpg

Eric Clapton - Slowhand

Veldig bra album, orginal-versjonen er mer enn nok men  deluxe edition versjonen med flere sanger er enda mer av det gode. Inneholder mange sanger jeg fenges sterkt av, og Clapton sin gitarspilling har jeg alltid blitt fenget av.

Skal man ha noen få album med Clapton er dette og Unplugged-albumet hans et must (jeg klarer meg derimot ikke med bare de to albumene av Clapton). Men altså, Slowhand er det albumet jeg trekker frem her nå. Sist jeg hentet det frem var forrige uke.

Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet (endret)

Keb_Mo_album.png.57f7f45ab7e36359892f4dadcd0ca17d.png

Keb' Mo' - Keb' Mo'

Blues har alltid fenget meg, for dem som liker blues så er dette et av albumene som er obligatorisk å kjøpe. Ikke bare inneholder det god musikk, lyden er også svært bra så dette er et kvalitetsalbum jeg ikke kan leve foruten. Forøvrig ikke det eneste gode albumet Keb' Mo' har, musikalsk og ikke minst lydmessig. Så Keb' Mo' er en artist verdt å ha flere plater av i samlingen.

Hatt mange fine lyttestunder med dette albumet, og det er et album jeg ofte henter frem når jeg har noen på besøk og skal demonstrere stereoanlegget mitt (rett og slett fordi det låter så bra som det gjør når dette albumet spilles).

Just Like You, er et annet album jeg vil tipse om fra Keb' Mo'. Selv kunne jeg derimot ikke levd med bare de to albumene av Keb' Mo', det viktigste fra han er dog hovedalbumet jeg har skrevet om her.

 

Endret av tvertimot
Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet (endret)

Pink_Floyd_-_Pulse.png.38901bf7d6150590f2c211ec0c790fc9.png

Pink Floyd - Pulse

Pink Floyd har MANGE veldig bra album, album man rett og slett MÅ ha i en samling, man kommer ikke utenom dem. Pulse er et live-album hvor sangene er hentet fra flere av deres tidligere utgivelser, her fremført live. Altså får man mye av det beste av Pink Floyd samlet. Lydmessig så låter dette fremragende, spesielt på et godt stereo-oppsett så låter god musikk rett og slett imponerende.

Dette er et album jeg liker å sette meg ned og bare lytte til, gjerne med alle lys slukket i et mørkt rom så alle andre sanser enn hva jeg lytter til blir litt glemt. Tar meg selv i å slappe av og bare nyte hver gang jeg hører på Pink Floyd sitt Pulse album.

Men klart, Pink Floyd har så mye mer, altså enkeltalbum som er et must i enhver platesamling. Skal man derimot bare ha ett, da må det bli dette. Kan ikke fatte at noen kan leve med det, altså bare et album av dem, og for dem som ikke har noe av Pink Floyd så har jeg bare en ting å oppfordre til: Kjøpe denne!!

Dark Side Of The Moon, The Wall, Wish You Were Here og Atom Heart Mother er også nesten obligatorisk å måtte ha. For min del gjelder jo mange flere album enn dette.

Å høre på Pink Floyd her hos meg, det er en opplevelse uten like. Det låter rett og slett overveldende og kan overbevise nær sagt hvem som helst med tanke på hvorfor jeg har brukt såpass mye penger som jeg har gjort, både på stereoanlegg og ikke minst hvorfor jeg har kjøpt deres album på vinyl.

Deres album var noe av det første jeg kjøpte på Vinyl, selv om jeg hadde platene i CD-kvalitet fra tidligere.

Endret av tvertimot
Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet

Alanis_Morissette_-_Jagged_Little_Pill.jpg.cc16ea280261044815691a2d1d2ae442.jpg

Alanis Morissette - Jagged Little Pill

Enestående album fylt med utelukkende gode sanger, et av mine absolutte favorittalbum og det har derfor blitt spilt jevnlig siden det kom ut. Hva gjelder dette albumet så er det så bra at man MÅ ha det både i den vanlige versjonen, og ikke minst i den akustiske versjonen (altså begge albumene). Jeg lytter til dem begge to jevnlig.

MTV Unplugged albumet hennes hører jeg også mye på, uten at jeg skal legge det ut her. Men skal noen ha noen få album av Alanis Morrisette, da er det de to versjonene av dette albumet og Unplugged-albumet hennes. Men for all del, det er det absolutte minimum noen kan leve med slik jeg ser det.

Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet

LCLivelondon.jpg.28be9856ae25ef2c46cee45d722ddb3c.jpg

Leonard Cohen - Live in London

Helt Fantastisk! Skal man kjøpe en ting og bare det av Leonard Choen, da er det dette! Det både låter bra, lydmessig. Musikalsk er det også en samling av mange av hans aller beste sanger.

Choen er en artist jeg mener man bør eie mange album av, samtlige studioalbum samt også noen andre utgivelser er min mening.

Ellers vil jeg nevne albumet "Hadde månen en søster ; Choen på Norsk" utgitt av Kirkelig Kulturverksted. Diverse artister synger hans sanger mange av hans mest kjente sanger med norske tekster. Utgivelsen til Kirkelig Kulturverksted er godt prosusert, både musikk og lydkvalitet på denne er helt topp så albumet er virkelig å anbefale.

Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet

Les_Concerts_en_Chine.jpg.a6caf6b58338e34abaa8b3391725c594.jpg

Jean-Michel Jarre - The Concert in China

Avslappende elektronisk musikk på sin beste, fra en av de absolutte pionerer innen elektronisk musikk. Jeg har alltid likt det han har komponert, hans plater har fulgt meg i mange år. Ikke bare dette albumet. Skal noen bare ha et album av han, da er det dette som må kjøpes er min mening.

Man kommer derimot ikke unna Oxygene og Equinoxe (to andre album han har utgitt), de er like obligatoriske som dette albumet vil jeg hevde. De tre albumene, de er et absolutt minimum man kan ha av Jean-Michel Jarre, mener i alle fall jeg.

På et ordentlig stereoanlegg så høres noen av sangene hans imponerende ut, så lydmessig så høres noe av det han har gitt ut ganske imponerende.

Lenke til kommentar
tvertimot

Skrevet

R.E.M.

Alltid likt gruppem R.E.M., og ett absolutt minimum av R.E.M. album jeg mener at noen bør ha er følgende:

R.E.M._-_Automatic_for_the_People.jpg.c6e103e058ab4a53c0b4dacf168d12a9.jpg

Automatic For People

R.E.M._-_Out_of_Time.jpg.4cfe0c28bdc695e64babee6e9ca446a5.jpg

Out Of Time

R.E.M._-_Lifes_Rich_Pageant.jpg.6fa8329173e51515077edad225ece8da.jpg

Lifes Rich Pageant

R.E.M._-_Murmur.jpg.048e0e315516302c0ae7b5e9b9ef6a07.jpg

Murmur

R.E.M._-_Fables_of_the_Reconstruction.jpg.443310cd6d6c95df5982c741cf6cbfc3.jpg

Fables of the Reconstruction

R.E.M._-_Green.jpg.b4101943be3879f82ba1953ee11c099f.jpg

Green

R.E.M._-_Document.jpg.7997091f5379c114d3ca8bc99deaa774.jpg

Document

R.E.M._-_Reckoning.jpg.8bf47dfdcca007db157f1da859046769.jpg

Reckoning

R.E.M._-_Monster.jpg.098415b23ebdc77b6aac5dfce3b75aae.jpg

Monster

R.E.M._-_New_Adventures_in_Hi-Fi.jpg.b30ced8787fe8750eba09a62f6f30114.jpg

New Adventures in Hi-Fi

Det er derimot greit å kjøpe flere av deres album. Selv har jeg naturlig nok hørt samtlige av disse, mer enn en gang, noen henter jeg frem oftere enn andre men setter stor pris på hver gang jeg kan hente frem et R.E.M.-album og høre på det.

Noen av deres album har også god lydkvalitet.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...