Gå til innhold

Norsk bris

 • blogginnlegg
  4
 • kommentarer
  0
 • visninger
  512

Vektet teppe for søvnløshet


NataShynie

295 visninger

Det vektede teppet er et verktøy for å bli kvitt stress, nervøs spenning, søvnløshet. Søvnforstyrrelser forårsaker helseproblemer: metabolske svikt, sykdommer i hjerte-kar-systemet, konstant irritabilitet og nedsatt produktivitet. Deep Pressure Stimulation Therapy fungerer for alle.

Hva er justerbar vektteppe

Vektede tepper er tilbehør laget med en spesiell teknologi. De består av mange små lommer, som hver inneholder et spesifikt antall mikrokuler.

Kvinne fyller et vektet teppe

Vektede modeller skiller seg fra standard tepper i vekt. De er mye tyngre. Vanlig vekt er fra 2 til 13 kilo.

For å fylle det vektede tilbehøret brukes naturlige materialer eller små plastikkperler (når produktet må få strukturen til et leketøy).

Stor vekt beholder varmen, presser forsiktig på kroppen til en sovende person. En imitasjon av klemmer, en følelse av nærhet skapes.

Anmeldelser som er lagt igjen på Internett, så vel som studier fra leger, viser at ting med vekt forbedrer søvnen, humøret til en allerede vekket person, reduserer angst, angst. De brukes i behandling av sensoriske lidelser (autisme, ADHD). Du kan kjøpe dette teppet på Hugged.no

Driftsprinsipp

Et tungt teppe passer tett rundt den sovende personens overkropp. Trykket har en avslappende effekt på nervesystemet. Søvn blir sunn.

To tepper med forskjellige mengder vektgranulat

På sykehusavdelinger relatert til psykiatri, traumatologi, pediatri brukes vektet sengetøy for å gjøre pasienter mindre engstelige. Som med babyomvåkning, gir vekt og trykk lettelse og komfort.

Når trykk påføres forsiktig overkroppen frigjøres serotonin, noe som forbedrer humøret. I kroppen blir det konvertert til melatonin, som signaliserer at hvile er nødvendig.

Vektede gjenstander er utstyrt med plastkuler som er sydd sikkert i små lommer. De siste er plassert langs hele omkretsen, slik at du kan fordele belastningen jevnt.

Vekten av tingen presser dypt, virker på de tilsvarende reseptorene som er plassert på kroppen. Ved å stimulere reseptorene kan du slappe helt av, en følelse av fullstendig sikkerhet oppstår.

Tallrike studier viser at når dypttrykksreseptorer utløses, øker serotoninproduksjonen.

Fordeler for sunn søvn

Mennesker som stadig lider av søvnløshet, tror ikke at noe bestemt teppe-mønster kan føre søvnen tilbake til det normale.

Kvinne som sover under et hvittvektet teppe

Studier viser at pasienter som legger seg under vektede tepper sovner raskt, rolig, annerledes enn når de bruker et standardprodukt.

Tett passform på overkroppen, mykt trykk lar deg få en følelse av sikkerhet, komfort, varme.

Angsten som provoserer søvnløshet avtar, personen slapper av, sovner.

Adaptivt produsert serotonin er ansvarlig for melatoninnivået. Det er et kjemikalie som regulerer kroppens hvile.

Slik bruker du et vektet teppe

Vekten av det kjøpte vektede teppet avhenger av størrelsen på sengen, personens preferanser. Standardparametere som har en positiv effekt på kroppen er i området fra 7 til 14 kilo.

Ikke bruk teppet hvis du har luftveisproblemer, sirkulasjonsproblemer, temperaturregulering.

Hva filler brukes til å vekt

Slik fyller du et tungt teppe:

 • polypropylen baller;
 • bokhvete skall.

Separat fyllstoff for vektlommer:

 • bokhvete;
 • ris;
 • erter;
 • bønner;
 • eikenøtter,
 • kastanjer.

Noen ganger er polstringen kombinert, vekslende lommer med forskjellige materialer. En slik ting brukes ikke bare til å bli dekket med den, men også som en ortopedisk sensormatte.

Flere lommer for vektøkning er fylt med grovt salt, sand, småstein til akvarier.

Hvordan beregne den optimale vekten

Lommer for teppevekter med forskjellige fyllmengder

Det er ikke den totale vekten av det vektede teppet som betyr noe, men trykket som påføres per enhetens overflateareal. Et annet navn for denne parameteren er produktets tetthet.

Tettheten til en konvensjonell vektet teppemodell er 0,4 gram per kvadratmeter. Hvis tilbehøret er kjøpt for et barn, er størrelsen 110 x 140 centimeter. Omtrentlig vekt er 6 kilo.

 

En ting for en voksen i størrelsen 140 x 200 centimeter gir en vekt på 12 kilo.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
 • Opprett ny...