Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    11
  • kommentarer
    37
  • visninger
    14 357

Værskifte


Swissie

1 358 visninger

I dag ble det omslag i været.

Vi har hatt flere uker nå med sol fra skyfri himmel og temperatur på rundt 20 grader. Det har vært aldeles deilig å kunne vaske store tekstiler og å få dem tørre samme dag de var vasket.

Også hagemøblene fikk en omgang med såpevann før de ble plassert på altanen til leiligheten vi snart flytter inn i.

Men nå regner det, og temperaturen synker raskt. Regnet gjør godt, for det var temmelig tørt ute i naturen. Og så lenge det er overskyet, gjør det ingen ting om temperaturen synker. Bare det ikke går over til snø eller klarner opp når det blir kaldt. Frukttrærne står i full blomst. Wallis er aprikos-kantonen i Sveits, og aprikosblomstene er ømfintlige for frost.

I fjor opplevde vi at pæretreet, som stod fullt av blomster, en morgen var dekket av tung snø. De fleste blomstene falt av, og vi fikk ingen pærer i høst.

Men dette er typisk for Alpe-regionen.Temperatursvingningene er store. Og det er ikke bare i det ytre man merker værforandringer. Her blir folk virkelig værsjuke, og ikke bare med hensyn til humør. At det er vanskelig for folk med reumatisme, kjenner vi til. Men det er også farlig for folk med hjerteproblem eller høyt blodtrykk. Hele kroppen blir i ulage når et lavtrykk trenger vekk høytrykket som har vart en stund. Dette er noe jeg har måttet lære å forholde meg til. På slike dager tar jeg meg et par timer i sengen.

I formiddag hadde vi tre timers undervisning for de evangeliske ungdomsskoleelevene. "Kathechetisches Fenster" kalles det. De katolske elevene har det i skoletiden og på sine respektive skoler.

Men vi evangeliske er i mindretall her, og derfor må vi samle elevene fra alle landsbyene og de to byene i distriktet vårt til felles undervisning. Og selvsagt må det skje når elevene ellers har fri.

15 ungdommer hadde vi i dag. En herlig gjeng som var aktivt med i undervisningen. Siste enhet for dette skoleåret blir siste onsdagen i april. Elevene har skolefri hver onsdag ettermiddag.

Nå skal jeg forberede morgendagens familiegudstjeneste. Men før det, tror jeg at jeg tar meg en tur opp på kortrommet mitt. Det blir lite tid til kortlaging og annet håndarbeid for tiden. Men jeg tror jeg bevilger meg en times tid der nå.

Her er et vårkort som ble til innimellom slagene i går.

blogentry-78197-0-74670600-1395509322_th

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

AstridNV

Skrevet

koselig å høre fra deg igjen. Det er så interessant det du forteller om vær og klima i Sveits syns eg,det er jo frskjell herfra.Får håpe at frukttrær og blomstring ikkje får seg ein knekk.Mars er jo ein lunefull måned her,hetes det,det er veldig variabelt. I dag har vært ein veldig tung dag,snø og blåst og liten sikt. Vi hadde ein uke for litt sidan då var det så fint,med sol og klar himmel. Eg merka det på psyken kor mykje lettare alt blei.

Her skal det bli litt kaldare ifølge yr,søndag og mandag minus 5-6 grader,men derimor er det meldt sol.

Men uansett så veit me at det går mot vår og enda lysere tider,så vi får tenke på det når været blir tungt.

Veit ikkje om eg har sagt det,men eg holder på å hekle no.fortiden grytekluter,stjernegr ytekluter. Det skal vera bassar på grendehuset i bygda her palmesundag og då går vel noe av det eg har hekla til gevinster.Likedan har vi bestemt at vi vil prøve å vera med i pensjonistlager her for å koma litt ut og sjå andre folk.Dei skal ha medlemsmøte 1.april også med utlodning og ymse propram,så grytelappane mine får nye eigarar der og.Eg er altfor mykje heime,men eg skal gjera noko med det no når det blir bart har eg tenkt. Eg må bare bestemme meg.

Fortsatt ei fin helg i Sveit

Fint vårkort du har laga

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...