Jump to content

lahcams blogg

Sign in to follow this  
  • entries
    36
  • comments
    368
  • views
    9936

Nye nettsider

Sign in to follow this  
Camilla

1736 views

Nye nettsider
Vi jobber i disse dager med de nye nettsider. Målet er å gjøre sidene mer oversiktelige og samtidig fokusere på det innholdet som dere bruker mest.

Samme brukernavn og passord
Dere beholder brukernavn og passord ved pålogging til de delene av tjenesten som krever dette, så det er ikke behov for å registrere seg på nytt når de nye sidene er klare.


Forum og blogger
Når de nye nettsidene er klare vil det kun være Trådsnella og Kryssordhjelpen som er med videre. Grunnen er at det kun er disse forumene som har nok besøk. Innholdet (tekst og bilde) fra Trådsnella og Kryssordhjelpen vil bli overført til nye Trådsnella og Kryssordhjelpen. Vi er sikre på at dere vil synes vår nye forumløsning er enklere og mer oversiktelig enn dagens løsning.Vi vil  ha tilbud til blogging på sidene våre. Om man vil fortsette bloggingen her eller på en ekstern løsning er opp til den enkelte. Men bloggene flyttes ikke over, fordi man skal få ta dette valget, hver enkelt.


Alle som ønsker det vil kunne få kopi av innholdet i sin blogg tilsendt på epost, slik at dette kan legges ut i ny blogg feks på blogg.no: Veiledning her.


Det kommer mer informasjon når vi nærmer oss og alle vil motta epost om dette som de kan svare på om de ønsker sin blogg og bilde overført.


Jeg blir også med videre, så det er bare å spørre meg om det er noe dere lurer på.


Hilsen,
Camilla

Sign in to follow this  


21 Comments


Recommended Comments

Du sier: "redusert tilbud til bogging", da vil det si at man kan fortsatt blogge her? 

Share this comment


Link to comment

Dere vil få et tilbud om dagbok-fuksjon der den nye Trådsnella vil ligge. Trådsnella vil som nå være linket inn mot Hjemmet, Norsk Ukeblad, og nå også Familien (hvor man vil se de siste innleggene fra forumet).

For noen vil nok ikke denne dagbok-funksjonen være tilfredstillene i forhold til dagens løsningen.

Share this comment


Link to comment

Blir litt ala Ravelry, Trådsnella då? Liker det konseptet godt.   Eg har blogga lite etter sist omlegging. Mine bloggar her kan berre gå ut.  Treng ikkje noko tilsendt.   Det forundrer meg at  Trådsnella på facebook er lite brukt og lite oppdatert??!! 

Share this comment


Link to comment

Den dagbokfunksjonen,blir den sånn att vi også kan laste opp bilder til det vi har skrevet,og kan noen komentere 

Share this comment


Link to comment

Jeg synes din første informasjon på forum og denne idag er litt defust ,Først vil bloggtilbudet gå ut,men så kan vi plutselig blogge på Tråsnella,Synes du burde forklare åss ordentlig hva dette er ,så vi ikke velger å forlate dette nettstedet nå.

Share this comment


Link to comment
nutte_HjemmetNO

Posted

Et lite spørsmål Camilla.  Får vi beholde "mine bilder" med albumene våre som ligger under hver enkelt.  Bortsett fra bloggalbum, så burde vel våre andre bildealbum ikke ha noe med dette nye å gjøre.  Mulig at jeg har litt tungt for det, eller at jeg ikke har fått det med meg, men jeg ønsker å vite om våre album (- bloggalbum) fortsatt skal bestå.

Share this comment


Link to comment

Hei,

Jeg skal komme tilbake med meg konkret informasjon om den nye bloggmuligheten på nye Trådsnella.


Nutte: Nei, dere får ikke importert over album eller blogger. Men dere kan få dette tilsendt på mail og så legge det ut der dere evt. måtte ønske. Bildene som ligger i forumet vil bli med og ligge i trådene som før.

Share this comment


Link to comment

Er det bestemt noen dato for når dette nye nettstedet skal begynne?

Share this comment


Link to comment

Vi jobber med det nå, men det er ennå ikke helt bestemt nei. Og før det er testet ferdig vil denne siden bestå.

Share this comment


Link to comment
nutte_HjemmetNO

Posted

Takk for svar Camilla! Vet ikke hvordan dette nye blir, men tenk på hvor trøblete det var med  alt som ikke fungerte i månedsvis og hvordan vi kom med tilbakemeldinger  for å få rettet opp alt som ikke fungerte og all tid vi har brukt på å laste ned bilder til album og nå skal plutselig alt vekk.  Det blir vel ingen "min side" her lenger heller da. Kanskje det ble for liten plass her også da som på Norge 1-2-3, (noe som iflg eksperter ikke stemte), men da har det neimen ikke lang tid.  

 


 


 

Share this comment


Link to comment

Samme mening som nutte,Da vi måtte flytte fra norge1-2-3,fikk vi også samme oppløftende beskjed ,Att de var sikker på att Hjemmet var mye mere oversiktlig og bedre enn Norge 1-2-3,NÅ skal alt igjen bli så mye mere oversiktlig  og greit .Har dere spurt brukerne hva de ønsker ,hva som vi vil trives med,og hva som får " gamle sneller" til å komme tilbake igjen Kanskje en god ide????

Share this comment


Link to comment

Er det for dårlige servere som får skylda denne gangen også????   smiley-yell.gif

Det er jo på bloggsidene medlemmene er, og mange andre som er innom. Det ser man jo av tallene........

Share this comment


Link to comment

Nei, det er ikke serverne denne gangen, men løsningen er for dyr i forhold til trafikken, og så ser vi at forumet må prioriteres med en bedre løsning. Selv om endel bruker bloggene mye er det ikke mange nok som gjør det, desverre.

Share this comment


Link to comment
nutte_HjemmetNO

Posted

Det  at mange fra Norge 1-2-3 ikke ble med videre her skyldes nok at det var trøblete og tungvint  her i mange måneder og folk ga vel egentlig opp.  Nå som det endelig var mulig  å bruke nettstedet på en grei måte, så jeg at mange "gamle" begynte å komme tilbake, noe som tydeligvis ikke var nok, siden det nå skal endres.  Så det med liten trafikk, skyldes vel at det tok sååå lang tid før alt var iorden her og at nettstedet kunne brukes på en grei måte. Men Egmont er jo stor og skal tjene penger og da er vel grunnen at det ikke er lønnsomt da.

Share this comment


Link to comment

Jeg må rett og slett rette meg selv. For nå har jeg testet ut det nye bloggtilbudet, som jeg fikk beskjed om ville være mindre omfattende enn det som dere har her. og det synes jeg ikke det er. Her kan man lenke, legge inn bilder og tekst og i tillegg velge om man vil at bloggen skal synes for alle, kun venner eller spesielt utvalgte.

Så egentlig er dette en fin bloggmulighet for dere som ønsker å fortsette å ha bloggen deres i Trådsnella-miljøet.


Jeg endrer mitt innlegg for å reflektere dette.

Share this comment


Link to comment

Du er en knupp,Camilla Dette blir spennende og jeg gledre meg alerede

Share this comment


Link to comment

Dette var mykje bedre,nå blei eg veldig glad og optimistisk.gleder meg nå til å sjå.

 

Share this comment


Link to comment

Bloggfunksjonen er den eneste jeg har brukt på det nye forumet. Tror det å lese og skrive blogger er det som er fortrinnet her, framfor Facebook hvor mange er. Trådsnellagruppa er sikkert grei nok, men den funksjonen er ikke så personlig, og dreier seg mer om å vise fram arbeider. Som igjen, det finnes mange Facebook-grupper med den muligheten.

Mange gamle Norge123-medlemmer har ikke funnet seg til rette på forumet, mye fordi man ikke har forstått eller trives med Trådsnella-gruppe-funksjonen. Derfor har mange gått over til håndarbeidsgrupper på Facebook. 


Har selv hatt egen blogg knyttet til blogspot siden 2009. Kopierte over blogginnlegg til Norge123-bloggen, men det var noen tekniske utfordringer knyttet til teksten. Her har bloggfunksjonen fungert greit. Dvs kopiering av tekst og bilder fra blogspot-blogg til blogg på Hjemmet.no har fungert uten problemer. Har selv aldri forsøkt å skrive en blogg herfra med flere bilder...


Derfor håper jeg den nye bloggfunksjonen vil fungere med kopiering av tekst og bilder fra blogspot-blogger. Du nevner blogg.no som en ekstern blogg. Håndarbeidsblogger befinner seg stort sett på blogspot, ikke på blogg.no. Så skal man tenke på kommunikasjon, er det best at man tenker mellom blogspot framfor blogg.no. 


En egen blogg gir ikke samme "samfunnet" som blogging på et forum. Der har hver sineblogglister, og besøker ulike blogger. Man får selvsagt noen bloggkjente/"venner", men det blir mer mellom de to bloggeierne. Man klarer ikke å inkludere flere i "vennskapet" eller "samfunnet". Så der er det en stor forskjell som ikke kan sammenlignes med å blogge via et forum.


Fint at bloggene ikke blir slettet, men at folk kan få materialet kopiert over.


Jeg rakk aldri å kopiere familiens blogger, tenker da spesielt tekstene fra gamle Norge123. Var i full gang jula 2012, men så kollapset forumet, natt til 2. juledag 2012. Hvis de dataene fortsatt finnes et sted er jeg interessert i å få dem kopiert, evt mot betaling. Men regner med at det er slettet...


Tror nok mange blir lei seg for å miste bloggene sine en gang til, historien og kommentarene. Så er det teknisk mulighet for å overføre det til ny bloggfunksjon anbefaler jeg sterkt at dere vurderer det...


Får følge med hvordan ting utvikler seg. Men synd om miljøet en gang til rykkes opp, nå når det hadde begynt å gå seg til her inne...

Share this comment


Link to comment
Signe_HjemmetNO

Posted

Nå ble jeg glad altså smiley-smile.gif Kanskje det blir en mulighet til å fortsette herinne allikevel. Ingenting ville vært bedre enn det !!

Og jeg kan skrive under på alt du skriver Heidi. Flott at du engasjerer deg smiley-smile.gif


Og når det gjelder bloggene og stoffet mitt fra Norge 123 rakk jeg aldri å kopiere det, og er ganske lei meg for det.


Det var en dagbok for meg over mange år. Så hadde det vært en mulighet til å hente det ut på en eller annen måte hadde jeg også gjerne betalt for det.


Jeg er spent på hva som skjer med blogger og bilder som ligger herinne. Håper at det blir en mulighet til å beholde det.

Share this comment


Link to comment

Ja, jeg er enig med Signe. Veldig bra skrevet av deg, Heidi. Savner fortsatt Norge-123. Kanskje det nye systemet gitr inspirasjon til å fordype seg mer.

Share this comment


Link to comment

Da satser vi på at det blir litt som den gamle snella. Kanskje alle de gamle kommer tilbake. Jippi

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...