Jump to content

Swissies blogg

Sign in to follow this  
  • entries
    168
  • comments
    939
  • views
    30646

Forberedelser til en ny "tidsalder"

Sign in to follow this  
Swissie

813 views

Jeg har tidligere fortalt at min mann blir pensjonist til sommeren. Og dermed gjelder det også for meg. Her i Sveits blir kvinnene pensjonert når de er 64, mennene når de er 65. Og dermed går jeg på overtid smiley-wink.gif nå, for jeg blir 66 i sommer. Jeg fortsetter å undervise religion i barne- og ungdomsskolen ut dette skoleåret, altså så lenge min mann fremdeles arbeider. Og selvsagt fortsetter jeg med alt det andre kirkelige arbeidet jeg har.

Siden vi bor i presteboligen, må vi flytte ut herfra. På søndag skal den nye presten holde sin prøvegudstjeneste her, og dersom han blir valgt av menigheten 2 uker seinere, skal han og familien flytte inn i "vårt" hus til sommeren.


Det er rart å tenke på, og nå nærmer det seg med stormskritt. Denne uken har diverse håndverkere vært her i timevis og snakket om hva som må gjøres av oppussing osv. Jeg kan ikke si at jeg trives med å ha fremmede gående inn på alle rom, kikke i skap og brette tilside golvbelegg og tepper. Men det må til. Og dette er noe vi bare må komme oss igjennom.


Vi kommer til å bli boende her i Brig. Vi flytter inn i en leilighet i en ny bygård i slutten av april. Det gleder jeg meg til. Jeg kommer nok til å savne prestehagen med alle trærne, blomstene og urtene. Men vi får vår egen terrasse, så litt grønt skal jeg nå ha rundt meg iallfall.

Sign in to follow this  


5 Comments


Recommended Comments

ja dette blir en ny og spennendepoke i livet deres. Skjønner det blir rart, men sikkert godt også. Lykke til med pensjonsttilverelsen begge to

Share this comment


Link to comment
Betty_HjemmetNO

Posted

"Når man blir 66, da gjør man som man vil". Kjenner du sangen som Wenche Myhre syng? Eg elsker akkurat den strofa, og har alt begynt å tørrtrene. Hm! Håper at overgangen til pensjonist-tilværelsen går greit. Forstår at å ha folk gående i husværet, overalt, kan tære på tålmodet. Men det går bra Swissie.Lykke til med nytt husvære. God torsdag til deg.

Share this comment


Link to comment
Flittiglise_HjemmetNO

Posted

Ja det vil nok blive noget af en forandring at gå fra en travl hverdag til man "bare" kun kan gøre hvad man har lyst til,da er det rart du har dine hobbyer og din mand har sikkert også sine, og inden lang tid kan man næsten ikke fostå man har haft tid til at gå på arbejde, sådan havde jeg det og jeg ved fra  flere af mine venner at de har det på samme måde, så jeg ønsker for dig at du vil nyde din nye "tidsalder" Hav en god dag.

Share this comment


Link to comment

Så nå har de begynt på nedtellinga! Litt rart å føla at ein bur på nåde i huset nå før de sluttar! Men det må vel vera slik. Det vert sikkert ikkje så vanskeleg for deg å verta pensjonist. Du er jo så aktiv, og nokon av aktivitetane kjem du vel til å halda fram med, kanskje spela stundom, vera med i ulike grupper osv. Trur i alle fall ikkje at det vert problematisk. Og så har du jo hobbiane dine, men skulen slepp du jo, så det vert jo meir tid du kan bestemma over sjølv. Lukke til i alle fall, til dykk begge!smiley-smile.gif

Share this comment


Link to comment
Signe_HjemmetNO

Posted

En spennende tid dere har foran dere nå !! Hvis dere har bodd i presteboligen i en del år, blir det klart vemodig å flytte ut. Men blir sikkert hyggelig med en ny og fin leilighet også.

Jeg er litt i samme situasjon, d.v.s når det gjelder pensjon.


Jeg har bestemt med for å gå av to år før tiden, siden min mann også gjorde det og har vært pensjonist i tre år. Men litt rart og vemodig vil det bli etter 44 år i samme firma.


Lykke til!!

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...