Gå til innhold

frulou blogger

  • blogginnlegg
    11
  • kommentarer
    120
  • visninger
    1 045

Skravletråden


Gjest

1 576 visninger

Jeg blir så inspirert av de andre jentene som er flinke til å organisere bloggene sine, så det skal jeg gjøre et forsøk på selv. Dette blir altså den generelle skravletråden, hvor jeg skal prøøøøve å unngå å snakke om ting som hører hjemme i juletråden....:sjenert:

41 kommentarer


Anbefalte kommentarer



Så morsomt. Jeg døpte akkurat om den ene tråden min til skravletråden :fnise:

Greit å ha generell :skravle: på et sted :fnise:

Lenke til kommentar

Heyhey folkens, wazzup? :sjarmor:

Har hatt etpar litt fraværende dager, siden jobb og sånt har vært litt hektisk. I går dro jeg (bare fordi jeg fikk en syk innskytelse) til byen rett etter jobb, gikk opp på h&m på Trondheim Torg og endte opp med et par sølvfarga støvler...heldigvis ikke tullestøvler,siden de er produsert av svenske Tretorn, og heldigvis skikkelig billige siden det var 200 kr i rabatt...:sjenert: Var det ikke Majka fra verdensrommet som hadde sølvstøvler? I såfall er vi nå to: Majka and me. :fnise:

Noen som har et godt forslag til hva vi skal ha til middag i dag? Ikke si taco, for det tvang søstra mi meg til å lage på onsdag, så det har jeg spist nok av for i år. :fnise:

Lenke til kommentar

Jeg tenker litt på om det ikke ville være fint med en hund til....mest fordi det hadde vært stas med et ekstra familemedlem, Pinny hadde sikkert satt pris på selskap, og også fordi Pinny jo begynner å bli en litt eldre dame. Er litt spent på situasjonen èn hund kontra to, men som jeg også har lest inne hos shatika (som har fire!) så er visst ikke to hunder så stor forskjell fra èn. Rasen vi evt. grubler litt på er spansk vannhund . Er passe i størrelse (omtrent som den vi har nå), passer i gemytt, og til vår livsstil generelt. Og så ser den jo ut som en uimotståelig hårball i tillegg. :hjerte:

Lenke til kommentar

Taco 1 gong i år og då har du ete nok for heile året?? :sjokk:

:sjenert: eg et taco ein gong i veka eg, ,kvar bidige fredag, har gjort det i ååååresvis, blir aldri lei.

Ellers syns eg heimelaga gryterett med ris eller pitabrød er ein kosete helgerett, men trur kanskje du har litt høgare standard :fnise:

Vofsen som de har sett på såg søt ut, vanskeleg å vite korleis Pinny vil like det, men eg trur ikkje det er sooo mykje meir arbeid med ein ekstra hund, kunne godt tenkt meg fleire, ,om me nokensinne skaffar oss i det heile tatt.

Ellers kjenenr eg lite til Majka... Men eg liker tanken på sølvstøvletter ;)

Ha ein fin kveld frulou :klem:

Lenke til kommentar

Så veldig søt ut den der. Enig i at det sikkert ikke er så mye mer jobb med to. Da holder de hverandre med selskap, og hvis de er greie å gå med sammen så er det jo langt unna dobbel jobb.

Problemet kan jo være sjalusi, men kan jo også Pinni adopterer den og alt går veldig greit.

Ikke lett å vite.

Dårlig på middagstips... Biff er jo en hit, jeg er også veldig glad i kjøttfondue... Ellers kanskje en pai...

Men nå har dere vel kanskje spist alt. Kose deg på fredagskvelden.

Lenke til kommentar

:goodbye:

Er like før jeg begynner å føler meg gammel her nå...er det bare jeg som husker Majka? :gråte:

Jaja, verre ting har skjedd.

Håper og tror Pinny vil adoptere en liten valp,ja. Hun er jo generelt supergrei mot alle hunder vi møter, og hvis vi er flinke til å gi Pinny like mye oppmerksomhet som en evt. ny tass, så tror jeg det går bra.

Taco,ja. Jeg var superglad i det før, det var liksom min "last", men O er ikke noe glad i det,og dermed har vi "drevet vekk" fra tacoverden. Pleier å lage fajitas med kylling, guacamole og fruktsalsa når vi får lyst på noe texmex, for det liker "selv" O.

I dag ble det visst takeawaypizza.....:sjenert:

Lenke til kommentar
Cata

Skrevet

:goodbye:

Er like før jeg begynner å føler meg gammel her nå...er det bare jeg som husker Majka? :gråte:

Jaja, verre ting har skjedd.

*trøstelou* Jeg husker også Majka. Syntes hun var kjempetøff (og litt nifs med det ubevegelige ansiktet sitt) :ler: .

Sølvstøvler er ikke tingen her, jeg trasker vinteren friskt i møte med svarte Ilse Jacobsen-støvler (kort modell). Deilig å slippe å grue seg for regnvær.

Lenke til kommentar

:goodbye: heyhey, gørls!

Godt det er noen som husker Majka. Nå ble jeg lykkelig og beroliget. :fnise:

Jeg har et par høye, petrolfargede Ilse Jakobsen, jeg. Dem kjøpte jeg høsten for tre år siden, rett etter at jeg hadde hatt kyssesyken. Og de har vært knall, men nå begynner de å bli litt nedtråkket, og trengte en avlaster. :sjarmor:

I dag har vi hatt (nesten bare) koselørdag.Stod seint opp, spiste grove rundstykker, gikk luftetur med Pinny. Så dro vi til det franske bakeriet, hvor vi kjøpte briocher og croissanter med og uten aprikos og kake, som skal være dessert i kveld-O kjøpte marsipankake som så ut som spøkelse (Halloween) og jeg et stykke pasjonsfruktmoussekake, for den er så utrolig god. Deretter durte vi til OBS Lade, hvor vi kjøpte en liten presenning som vi skal bruke til å legge i badekaret når Pinny skal bade. Badekaret vårt er nemlig i et plastaktig materiale,og litt utsatt for hundeklør. Og så ble det en godt over middels dyr flaske rødvin som skal få akkopagnere kveldens middag, som er lammelår med sitron og oregano, med salat og tzatsiki som tilbehør.Og så tenker jeg det blir en film.

Lenke til kommentar

Lammelår, det hørtes himmelsk ut. Hos oss var det taco i går kveld :fnise: Vi har det litt motsatt av dere - jeg er ikke sånn overbeigeistra, mens skjønnemannen helst vil ha det hver helg. Så da kompromisser vi litt der også isper vi litt nachos og sånt innimellom.

Spansk vannhund så jo ut som en flott rase også så sjarmerende utseende :hjerte: Jeg drømmer også om en hund til når vofsen har blitt et par år, men jeg tror kanskje det blir med drømmen. Forrige helg fikk jeg høre fra skjønnemannens mor at det ble ikke aktuelt med en hund til nei, nå fikk vi skaffe oss noe i vogn :roll: Jeg var sekunder fra å slå :kjefte:

Håper dere får en fin søndag :klemmer:

Lenke til kommentar
Er like før jeg begynner å føler meg gammel her nå...er det bare jeg som husker Majka? :gråte:

Jaja, verre ting har skjedd.

Må innrømme at jeg ikke husker det nei... :sjenert:

Lammelår hørtes helt nydelig ut. Veldig glad i det.

Vi spiste indisk i går :sikle: Var ute sammen med mannens kompis. Veldig godt det også.

I dag har jeg kjøpt inn pepperbiff. Men litt redd det er litt lite til tre... Får se hvor lenge mannens kompis er her. Han fortjener jo middag etter å ha jobbet. Misforstå meg rett, men vi finner nok ut av det.

Kan lage hjemmelaget pizza også :)

Ha en fin søndag :klemmer:

Lenke til kommentar

:goodbye:

Jeg sitter inne,og O er ute og planter løk i silregnet...sammen med Pinny. :sjenert: O planter og Pinny lager stort sett bare kvalm.Er godt noen er villig til å stå på for at vi skal ha fine blomster å se på til våren (ikke Pinny).

Middagen i går ble supergod, og i dag blir det rester. Tror ikke det smaker vondt i dag heller, selv om all vinen er drukket opp.

Plantasjen var forøvrig full av nisser....det føltes litt skremmende.

Lenke til kommentar

:vinke:

Artig å lese om O og Pinny i hagen :ler:

Gode middagsrester til dagen derpå er alltid greit, her blir det som regel alltid desserter til dagen derpå fordi eg lager så mykje når eg først er i gang :fnise:

Lenke til kommentar

Mulig jeg burde hatt en mat-tråd også, ja... :fnise:

I går bada vi Pinny og fikk vekk en god del skitt. Og da hun tørka ble hun seende ut som en svartoghvitoglittgrå puffball av pels,med to runde øyne inni der. Skikkelig søt! I tillegg ble hun visst ganske sulten, eller ihvertfall godtesugen av badinga, for jeg laga meg ei grov skive med spesialsalami til kveldsmat,og mens jeg var inne på kjøkkenet og henta en kopp te, så stjal hun den ene skiva med pølse fra brødskiva....for en frekk liten sak. :fnise:

Lenke til kommentar

Vår voffs er også kjapp der noen ganger :fnise: På fredag så jeg han snappet noe fra bordet og tygde fælt. Endte med å spytte det ut da. Var sølvpapiret etter sjokoladen jeg hadde spist :fnise:

Utrolig hvor kjappe de er når det er noe godt i nærheten...

Lenke til kommentar

*vil også ha vofs*

Var og helste på ein kvalp hos kjæresten til søstra mi, blanding, den var mindre enn eine katten til mamma og pappa :ler: Og såååå søt!! Men me får klare oss med å vere fosterheim for kattar foreløpig tenker eg.

Lenke til kommentar

Åh, jeg kom på at jeg glemte vel helt å skrive her inne hvordan det gikk med dessert til jentekvelden..skrev svar i min egen bok og ferdig med det, også var jeg syk hele forrige uke, så da glemte jeg det jeg :sjenert: Jeg endte opp med å lage sjokoladekjeks med masse smeltet sjokolade i deigen + valnøtter og 70% sjokoladebiter i :sikle: de ble kjempegode, men fant ut sammen med sambo at de faktisk ville vært enda bedre med litt mindre sjokoladebiter i, så neste gang skal de lages med litt modifikasjoner. Forresten har jeg et spørsmål angående sjokoladefondant - hvor lenge i forveien kan man lage røren? Vi skal nemlig ut og spise på torsdag for å feire at sambo leverer masteroppgaven sin, men så har jeg sååå lyst til å lage sjokoladefondant, så vi kan ta desserten hjemme :lur: men skal på jobb på dagtid, så har ikke helt funnet ut når jeg skal lage røren..har liksom ikke lyst til å stå på kjøkkenet når vi kommer hjem fra restauranten heller..Og du har ikke tilfeldigvis *subtile hint her ja* en oppskrift? Nå må jeg komme meg i gang med skriving her, og legge fra meg baketanker - ha en goood tirsdag :klemmer:

Lenke til kommentar

Juhu!

Sjokoladefondantrøre kan du lage laaaang tid i forveien,ja. Ihvertfall dagen før,og sikkert dagen før det igjen også. Du kan til og med lage røren, og fylle den i former og fryse ned, og sette dem frosne rett inn i varm ovn, men da beregner du et par minutter lengre steketid. :)

Har en kjempegod oppskrift (Nina Sjøen sin, hvis noen kjenner til den), og den kan du godt få, men ikke akkurat nå,for jeg er på jobb :juhu: . Minn meg gjerne på det.

Lenke til kommentar

Går fint å lage røra til sjokoladefondanten dagen før. Har ikke oppskrift her, men det regner jeg med at frulou har. Hvis ikke kan jeg nok finne den.

Lenke til kommentar
Jeg endte opp med å lage sjokoladekjeks med masse smeltet sjokolade i deigen + valnøtter og 70% sjokoladebiter i :sikle: de ble kjempegode, men fant ut sammen med sambo at de faktisk ville vært enda bedre med litt mindre sjokoladebiter i, så neste gang skal de lages med litt modifikasjoner.

Å, de hørtes kjempegode ut :sikle:

Tar gjerne i mot oppskrift... :sjenert:

Lenke til kommentar
Har en kjempegod oppskrift (Nina Sjøen sin, hvis noen kjenner til den), og den kan du godt få, men ikke akkurat nå,for jeg er på jobb :juhu: . Minn meg gjerne på det.

Kan jeg også få?

Er en skikkelig sjokolademoms, og hadde vært moro å prøvd disse hjemme også.

Har bare spist det på resturat, og da er en jo gjerne så mett etter middagen... :sjenert:

Ellers håper jeg du har en fin dag, frulou. :klemmer:

Lenke til kommentar

:goodbye: Her er jeg!

Og her er sjokoladefondantoppskrifta:

250 g smør

275 g sjokolade

5 eggeplommer

5 hele egg

200 g sukker

110 g mel

Smelt smør og smelt i fint hakket sjokolade. Rør sammen resten av ingrediensene og sikt inn melet. Tilsett sjokolade-/smørblandingen.

Formene smøres/pensles godt med smør. Røren fylles helt opp i aluminiumsformene. Formene skal kunne rives opp. Jeg bruker å lage mine egne former med litt tykk alufolie som jeg klemmer om et glass. Størrelsen er ca 1 dl pr form.

Stek kaken på 210 grader i 10 minutter, samme temperatur,men stek i 7 minutter hvis du bruker varmluft.

Disse er alldeles nydelige. Og så er det sånn at jo bedre kvalitet på sjokoladen, jo bedre resultat. En 65% sjokolade sånn omtrentlig er perfekt, og hvis du får fatt i Valrhonasjokolade er det best, men du mååå ikke. :) .

Ellers er alt topp her, jeg er bare litt sliten etter lang jobbedag + tur til legen etterpå. Kjenner jeg har lite energi for tida, her er det på tide med skikkelig trimmings igjen.

Lenke til kommentar

×
×
  • Opprett ny...