Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 316

Skolestart


Swissie

1 123 visninger

Så fikk jeg endelig tid til å sette meg ned innimellom slagene.

Vi har hatt noen veldig travle uker. Den tiden jeg var lærer i Norge, gikk jeg egentlig til dekket bord. Seinest et par dager etter at skoleåret hadde begynt, var timeplanen klar. Og klasselistene var selvsagt i boks.


Her må jeg kjempe for å få timer innenfor den normale timeplanen. Og først etter et par uker vet jeg hvilke elever jeg har. Det har vært mange telefoner til skoleledere og foreldre. Og hvorfor er det slik her?


I kantonen Wallis, hvor vi bor, har elevene religionsundervisning i skolen. Og da menes det kristendom. Nå er kantonen vår katolsk, og hele skolesystemet er preget av det. Vi er 3% evangeliske, og de evangeliske elevene har rett på undervisning som tilsvarer deres tro. Denne undervisningen gir bl.a. jeg.


Etter loven har vi de samme rettigheter som katolikkene. Men det er ikke alle skoleledere og lærere som vil innse det. Og derfor gjentar det samme seg hvert år, en trasig forsinkelse før vi kommer i gang. Også dette skoleåret må jeg f.eks. undervise en time i middagspausen, selv om rektor på ungdomsskolen lovet meg før sommerferien at religionsundervisningen skulle komme i en av de ordinære timene. (Det er middagspause fra 11.30 til 13.30. Skolen slutter kl 16.)


Slikt tar på. Nå tror jeg at jeg har en viss oversikt.


I tillegg har vi hatt foreldremøter for konfirmantforeldrene. Og for de foreldrene som ikke hadde tid til å komme til de møtene, har vi stilt opp når det passet dem. Dvs avtaler hele dagen.


Ellers har det vært veldig travelt på kirkelig plan. Sist søndag delte vi oss, min mann og jeg. Han hadde som vanlig gudstjeneste her i Brig, jeg holdt gudstjenesten i Fiesch. Kommende søndag har jeg hovedansvaret for gudstjenesten her sammen med tre andre damer. Så nå i kjveld må jeg reinskrive og gjøre ferdig talen vi fire skal holde sammen.


Det kan hende at noen har lurt på hvorfor jeg ikke har blogget på en stund. Nå vet dere grunnen. Men nå etter hvert vil det nok komme litt nytt fra meg.


Jeg har faktisk ikke tatt i et håndarbeid siden ferien! Det har rett og slett ikke vært tid. Ikke før i dag. Men det får jeg komme tilbake til i neste blogg. Nå skal jeg lage middag. De siste dagene fikk jeg tid til det først kl.10 om kvelden. I dag er det tilnærmet normalt hos oss.


Ha en fin kveld!

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Dette høyrest "kave" ut! Stridt nok med nytt skuleår om ein ikkje må gjera så mykje sjølv på førehand óg. Godt at det roar seg for deg nå. Ynskjer deg eit godt, nytt skuleår! Lykke til for dykk begge! Ha ein fin kveld!

Lenke til kommentar

Skal si at du har hatt mye å stå i med etter ferien.Det var då et voldsomt kjør.skjønner godt at det ikkje har blitt tid til å blogge.Men det var no godt at det ordnet seg ,så skoleåret kan begynne. Ønsker dere begge lykke til videre i deres arbeid og ein riktig fin kveld

Lenke til kommentar
nutte_HjemmetNO

Skrevet

Uff, dette hørtes tungvint og slitsomt ut.  Du blir vel nesten utslitt før du egentlig kommer igang da, tenker jeg. Håper det roer seg litt for deg nå  etterhvert.  Ha en god kveld!

Lenke til kommentar

huttetu for tt system, Skjønner godt at det er krevende til alt er i box.

Lykke til med ett fint skoleår

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...