Gjest LoisLane

Tilbehør til spekemat

21 innlegg i emnet

Som dere kanskje har hørt meg skrike og bære meg over, har vi konfirmasjon til helgen. På menyen står spekemat, som vi har bestil ferdig lagt opp. Tilbehøret har jeg tenkt til å ordne selv, og har foreløpig tenkt ut dette:

* potetsalat, rømmebasert

* potetsalat, oljebasert

* melon, honning- e.l.

* godt flatbrød

* lefse

* rundstykker/ loff

* meierismør

* eggerøre

* setterrømme

* tyttebærrømme

* brus

* øl

Har jeg glemt noe? :klø: Hva pleier dere å ha til?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Waldorfsalat er kjempe godt til!! :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Valnøtter som sånn "ekstra" tilbehør er kjempegodt

Melon har du skrevet og det er jo bare helt herlig til saltkjøtt

Hva med flere salater? Eggesalat, italiensk salat osv.?

Og fylte egg? nam,nam ;)

Får jeg også komme? Ble sulten jeg nå! :ler::sjenert:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sorri, har ikke flere stoler! Kan eventuelt sende en restebit i posten. :)

Eggesalat? Oppskrift?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke oppskriften her...mamma har den...sorry..

Men tror de er ganske like alle du sikkert finner på nettet! Egg og majones med krydder og annet godt oppi liksom! ;)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men send gjerne restebit!! :enig: :enig_anim: :enig:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Eggesalat?

Lik del majones og rømme, smak til med salt og pepper.

Kok egg og del det to ganger i eggedeler så det blir bittesmå firkanter.

Skjær purre i tynnetynne skiver, trykk ut ringene og ha dem i salaten.

Husk masse egg.

--

Ellers ville ville jeg hatt en dressing til honningmelon og spekeskinke.

Jeg kommer for jeg har med stol - må jeg synge?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du skal lage eggesalat er det veldig godt med litt finhakket sylteagurk oppi, det gjør salaten litt friskere og mindre mektig.

Ellers synes jeg menyen din hørtes aldeles utmerket ut. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg liker å ha lettkokte grønne asparges til spekemat, med salt, pepper og litt god olivenolje på.

Lett og frisk smak, og ser flott ut mht form og farge sammen med alt det andre på bordet. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Savnet salat jeg, men det glemte du kanskje bare å skrive opp? Grønn salat altså.

Det er veldig godt med mango i salaten til spekemat, synes jeg.

Ellers har du fått med det meste! Supert at du ikke bare har rømme-og majonespotetsalat, vinaigrettebasert synes jeg er mye bedre(med masse vårløk).

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes det tilbehøret de lager i den nye matprat.no reklamen ser så god ut jeg. De koker kål og rømme litt i stekepanna. Finner sikkert oppskriften på hjemmesiden deres.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for hjelp! :smilorange:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og rømmegrøt er jo bare helt :sikle: til spekemat...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Kalde, kokte nypoteter (ikke i potetsalat) er noe av det beste jeg vet til spekemat. Jeg synes potetsalat blir altfor mektig.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eggesalat må jeg ha ved siden av.

Her er enkel oppskrift på verdens beste salat:

-6 kokte egg hakkes i litt grove biter

-1/2-1 putte (avh av størrelsen) hakkes i biter

-1 pakke med Majones (må være Mills og ekte majones)

Rør sammen og ferdig. Evnt ha i litt salt også.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gode oliven hører med synes jeg :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Det de gjør på matprat er kjempegodt....De deler kålen i 4, så i 4 igjen, og surrer det i pannen, ca 5 min med ett beger rømme. Det var kjempegodt...Ha på litt salt og pepper. Men om du bruker en litt stor nykål, trenger du litt mer rømme.

En annen ting som er utrolig godt, og enkelt, er å forkoke små nypoteter, for deretter å tre de på en trepinne, pensle med olje, brune de lett i en stekepanne eller grill, og drysse på litt havsalt.

Bare legg de på ett fat, og pynt med noen cherrytomater.

Kanskje du kan finne på noe med Fetaost også....Det er kjempegodt til spekemat.

Lykke til! Og gratulerer med dagen.

Endret av Liss
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Henger meg på denne jeg! Vi skal ha spekemat som nattmat i bryllupet vårt, og jeg lurer på om man må ha med poteter? Eller er det nok med potetsalater? Vi skal ellers ha melon, flatbrød, potetsalat og div spekemat.

Skal gjøre det litt enkelt, med tanke på de som er på kjøkkenet, og gjestene er trolig mette etter middag og kaffe.. Går kanskje an å bestille ferdige poteter fra et cateringsfirma også da, hvis det er stusslig uten?

Hva mener dere?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Henger meg på denne jeg! Vi skal ha spekemat som nattmat i bryllupet vårt, og jeg lurer på om man må ha med poteter? Eller er det nok med potetsalater? Vi skal ellers ha melon, flatbrød, potetsalat og div spekemat.

Skal gjøre det litt enkelt, med tanke på de som er på kjøkkenet, og gjestene er trolig mette etter middag og kaffe.. Går kanskje an å bestille ferdige poteter fra et cateringsfirma også da, hvis det er stusslig uten?

Hva mener dere?

Vært i bryllup som hadde det, men de hadde ikke potetsalat eller poteter. Brød, flatbrød, spekemat, melon, jordbær, druer og sikkert anna frukt jeg ikke kommer på. Enkel og god fingermat.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Henger meg på denne jeg! Vi skal ha spekemat som nattmat i bryllupet vårt, og jeg lurer på om man må ha med poteter? Eller er det nok med potetsalater?

Jeg ville ha foretrukket potetsalat, fremfor poteter.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive