Gå til innhold

Fysioterapi spørsmål


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er man garantert turnusplass etter endt 3årig bachelorgrad i fysioterapi? Er det da vanlig at man blir tilbudt videre arbeid der man har vært i turnus, eller må man bare søke overalt?

Hvordan er egentlig studiet i forhold til trening og idrett? Har interesse for rehabilitering og det å hjelpe folk til å komme tilbake til godt funksjonsnivå, men har generelt lite interesse for idrett og konvensjonell trening på treningssenter, lage treningsplaner og sånn typisk "PT-arbeid". 

Hva er egentlig lønnen for fysioterapeuter som er ansatte og ikke jobber privat? Ser at "utdanning.no" legger fram en medianlønn på 470.000 i kommunal sektor og 487.000 som median for alle sektorer, men synes dette virker litt høyt da forbundssiden for fysioterapeuter viser at garantilønn for vanlige fysioterapeuter ligger på 376.000 etter endt turnus (0 år ansiennitet) og 456.000 etter 16 års ansiennitet, altså ikke akkurat en voldsom lønnsøkning gjennom yrkeskarrieren. Og man får vel sjelden høyere enn garantilønn når det er god tilgang på fysioterapeuter i markedet (for mange utdannes)?

Når det sies at helse er det man bør satse på og at det er en den tryggeste veien, hvorfor er egentlig arbeidsmarkedet så dårlig for fysioterapeuter? Er det ikke behov for dem? Noen som har tanker om prognosene ift. arbeidsmarkedet i framtiden?

https://fysio.no/Forbundsforsiden/Jus-arbeidsliv/Ansatt-tariff/Tariffomraade-KS/Garantiloenn-og-ansiennitet

 

Anonymkode: 867e8...cc6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...