Gå til innhold

Superintelligens, robotikk og fremtiden


WubWub

Anbefalte innlegg

Hva tenker dere prominente quinder og menn om fremtiden? Vil mennesket og roboter kunne eksistere i fred og harmoni side om side?

Vi mennesker stiller fysisk svært dårlig i forhold til mange dyr på jorda, ikke har vi klør , skarpe tenner, hastighet, stor muskelstyrke, gift eller kamuflasje - det vi har og som har ført til at mennesket er på toppen av hierarkiet er; Hjernen. Den er vårt fremste våpen. Hva vil skje den dagen (og den vil komme) når vi må konkurrere mot en kunstig intelligens med uendelige læringspotensiale og ingen takhøyde på hvor intelligent den kan bli. 

Med dagens enorme satsing på robotikk , kybernetikk, maskinlæring , automatisering og AGI (generell kunstig intelligens) vil roboter/androider mest sannsynlig ha gjort et stort inntog innen 10 år i alle ledd i samfunnet. Alt fra butikker til restauranter kan ende opp med å bli betjent av selvbevisste og intelligente roboter. I starten vil det nok være stor motstand da mange arbeidsplasser vil gå tapt men da det er pengene som rår i næringslivet så ville dette være en kamp/prosess som ikke kan vinnes. 

Det bringer også på banen forskjellige etiske filosofiske problemstillinger; Om roboten er selvbevisst , har en tanke om at den har sin plass i dette universet og selv kan gjøre seg opp tanker og meninger (jeg tenker derfor er jeg) ; Skal den jobbe ulønnet slik automatiserte uintelligente roboter innen fabrikker eller skal den motta lønn samtidig som den skatter til staten på lik linje som mennesker?

Hva slags rettigheter vil den ha om den f.eks blir utsatt for kriminalitet. Vil det komme lover lignende reglene rundt dyrevern ala robotvern? Mange vil kanskje tenke seg frem til at det er jo bare en maskin som ikke føler smerte eller emosjoner så hva skade vil den ta av å bli mishandlet fysisk? Men det tenker jeg er en logisk brist da fremtidens roboter vil ha super intelligens og muligheten til å lære av erfaringer og hvordan den blir behandlet. Den vil forstå alt fra moral til etikk. Det vil da være i menneskets interesse at vi lærer den om godhet og trygghet ved å gi den vern og aksept. I fremtiden vil det nemlig bli slik at roboters intelligens vil overgå menneskets da vi mennesker er begrenset av veldig treg evolusjon så vår IQ tar tid å utvikle. I løpet av 100 år har f.eks menn og kvinners IQ økt med 5 poeng.

En selvlærende robot med stadig raskere og bedre teknologi vil kunne heve taket mye raskere.

Det er ikke bare diverse universitet som jobber med dette men enorme konsern som Facebook, IBM, Intel, Microsoft, Tesla, Google har investert uhyre mengder penger da dette vil være en teknologi med stort potensiale for økonomisk vekst i hele samfunnet. Men det vil komme et punkt når de blir smartere enn oss og det er en bekymringsfull problemstilling om vi skal tro jordas smarteste mennesker; Stephen Hawkings, Elon Tusk, Bill Gates og mange flere. De mener at en selvreplikerende teknologi med super intelligens ikke nødvendigvis vil ha ønsker, prioriteringer og holdninger som sammenfaller med menneskets beste interesse. Det er ikke så lenge siden vi så konturene av dette problemet innad i en av facebook's AI R&D team; to svært avanserte roboter utviklet sitt eget språk faktisk fra bunnen av , et språk de to robotene brukte til å kommunisere med hverandre - et språk som forskerne ikke forstod så de hadde null aning om hva robotene faktisk planla. Programmet ble så lagt ned. http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/robots-create-new-language-to-work-together-a7636041.html

Et eksempel på en meget avansert og intelligent robot ;

 

Endret av WubWub
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...