Gå til innhold

Fosterhjem for katt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen her som har vært fosterhjem for katt som aldri har vært i hus før? Hvordan gikk det? Ble de husvarme kjapt eller gjemte de seg? Går det an å lære voksne katter å bruke dokassa eller bruker de møbler som toalett? Ødela de noe i hjemmet?

Anonymkode: f7ae5...1e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har vært fosterhjem for en kattemor med 4 unger. Kattemoren viste seg å være en eldre katt og tilsynelatende har vært på egenhånd et stykke tid, men hun har definitivt vært tamkatt da hun var kjælen og snill så snart hun hadde roet seg ned i hjemmet vårt.

Kattungene derimot var bare noen få uker gamle og hadde aldri hatt menneskekontakt før, så det tok mye arbeid for å gjøre dem nogelunde trygge på oss.

Voksne katter kan godt lære å bruke kattedo, men det krever repetisjon. Instinktene på hva kattedoen skal brukes til er det vanligvis ingenting i veien med, løft katta oppi et par ganger og la den få undersøke den litt. Med tiden etterhvert som man begynner å kjenne igjen når katten blir nøden, så løfter man den opp og plasserer den i kattedoen. Til slutt går det et lys opp for den og kattedoen blir brukt uten at du behøver å gjøre noe.

Om dette er en ganske utrygg katt som ikke har hatt mye menneskekontakt, så vil dette ta tid og du må bruke mesteparten av tiden på å gjøre den trygg på deg slik at den ikke får panikkanfall hver gang du skal løfte den.

Kattungene vi hadde ødela egentlig ingenting med unntak av et par gardiner på skråtakvinduet som vår EGEN katt lærte dem å bruke som hengekøye -_-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...