Gå til innhold

Roadtrip på Sørlandet, steder vi må se?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi drar nedover mot Arendal/tvedestrand og videre mot Lindesnes (har lyst til å stikke innom fyret) før vi skal videre oppover mot Bergen eller Hardanger og ta fjellet over igjen. Er det noe spesielt vi bør få med oss på denne turen? Har aldri vært noen steder annet en på tvedestrand i et bryllup og dyreparken da jeg var liten. Prøvd å Google litt men vil gjerne se ting som ikke er listet i turistinformasjon osv :P 

Anonymkode: 53db9...8a3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ta en avstikker til Egersund, dersom dere skal kjøre om Stavanger til Hardanger. Egersund er en herlig liten by med koselige gater og en koselig gågate. Er det glad kysten og en liten tur, så kjør ut til Eigerøy og parker ved Seglem og gå til Eigerøy fyr. En liten fin tur på en liten time. Er det varmt og fint vær, kan dere ta en dukkert på den lokale sandstranden på Eigerøy, Skadbergsanden. Og skal dere kjøre mot Stavanger, så velg FV44 og kjør langs jæren og alle de fine strendene. 

Anonymkode: ed282...b21

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi dro omvendt rute: først over Hardanger, så over Røldal-Suldal og ned til kysten og overnattet på Obrestad på Jæren. Veldig fin reise fra høyfjellet, ned gjennom de grisgrendte sauebygdene og til det gressgrønne flatlandet på Jæren. 

Anbefaler derfor også kystveien langs Jæren. Ta de avstikkerne fra veien når du ser skilt om en severdighet eller gammel liten kirke på klippene. Bruk tid til å stoppe og se. Orrestranden. Ta med drage; det blåser alltid på Jæren.

Anbefaler også å ta turen innom Utstein kloster.

 

Anonymkode: 13d16...d16

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig koselig å kjøre ytre vei via Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad. Koselige veier i nydelig sørlandsnatur hvor man kan ta badestopp i lune viker og hoppe på rutebåten over til Lyngør- en øyperle utenfor Tvedestrand, finne steder å raste og plukke markjordbær. I Risør er det kjempekoselig med trange smau og lune gater med hvitmalte sørlandshus tett i tett, spekket med gallerier og koselige kafeer. 

Anonymkode: 51fbb...3c3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brusand stranden, en av Europas fineste

Anonymkode: d19e8...008

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...