AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #1 Del Skrevet 24. mars 2017 Har lovt å lage en ostekake til i morgen. Klarte selvsagt å bomme totalt på mengden vann gelepulvret til ostekremmen. I stede for å blande pulvret i 2,5 dl vann, som det sto i oppskriften, så blandt jeg det i 5 dl, sånn som det sto på geleen. Og det oppdaget jeg ikke før gelevann og krem var blandet Så nå har jeg suppe Noen geniale tjuvtriks? Eller må jeg innom bakeriet i morgen tidlig? Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #2 Del Skrevet 24. mars 2017 Du kan jo dra innom en kiosk og lage på nytt. Anonymkode: 111c9...998 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #3 Del Skrevet 24. mars 2017 Kjøp en pakke til med gele, bland den med maks 1dl vann og bland inn Dette ordner seg 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet 24. mars 2017 #4 Del Skrevet 24. mars 2017 Ja, ta i mere gele blandet med 1/2-1 DL så blir det bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #5 Del Skrevet 24. mars 2017 Har du gelatin og smaksessenser av noe slag? Bland feks saft og gelatin? Anonymkode: 72774...dc6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #6 Del Skrevet 24. mars 2017 1 minutt siden, altflyter skrev: Kjøp en pakke til med gele, bland den med maks 1dl vann og bland inn Dette ordner seg Ostekrem + 5 dl vann/gelepulver + 1 dl vann/gelepulver? Sorry, litt treig i hodet når jeg er stressa Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #7 Del Skrevet 24. mars 2017 Nei, da har hun jo 6 dl gele. og fortsatt suppe. Anonymkode: 111c9...998 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #8 Del Skrevet 24. mars 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Ostekrem + 5 dl vann/gelepulver + 1 dl vann/gelepulver? Sorry, litt treig i hodet når jeg er stressa Anonymkode: 9797f...8e8 Ja. Du bare rører ut den nye geleen i litt mindre enn 1dl vann (tror ikke du får rørt ut alt pulveret i mindre enn det). Så blander du geleen inn i ostemassen du allerede har... da tror jeg det skal være nok gelatin i til at det stivner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #9 Del Skrevet 24. mars 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Nei, da har hun jo 6 dl gele. og fortsatt suppe. Anonymkode: 111c9...998 Da har hun to pakker gele blandet med 6dl vann, altså vil det bare være 0,5dl for mye vann i hver pakke gele enn det det skulle ha vært. Det kommer til å stivne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #10 Del Skrevet 24. mars 2017 4 minutter siden, Boomonster skrev: Ja, ta i mere gele blandet med 1/2-1 DL så blir det bra. 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har du gelatin og smaksessenser av noe slag? Bland feks saft og gelatin? Anonymkode: 72774...dc6 2 minutter siden, altflyter skrev: Ja. Du bare rører ut den nye geleen i litt mindre enn 1dl vann (tror ikke du får rørt ut alt pulveret i mindre enn det). Så blander du geleen inn i ostemassen du allerede har... da tror jeg det skal være nok gelatin i til at det stivner Takk!! Elsker dere (nesten!) Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #11 Del Skrevet 24. mars 2017 1 minutt siden, altflyter skrev: Da har hun to pakker gele blandet med 6dl vann, altså vil det bare være 0,5dl for mye vann i hver pakke gele enn det det skulle ha vært. Det kommer til å stivne Gele-ens hensikt er ikke bare for at kaken skal stivne. Det også vil bli for mye smak. kommer også an på hva slags smak. Det vil bli dobbelt så mye av det. Anonymkode: 111c9...998 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #12 Del Skrevet 24. mars 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Takk!! Elsker dere (nesten!) Anonymkode: 9797f...8e8 Jeg gjorde akkurat det samme første gang jeg laget ostekake. Da tilsatte jeg en ny pakke gele med så lite vann jeg kunne. Det gikk helt fint Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #13 Del Skrevet 24. mars 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Gele-ens hensikt er ikke bare for at kaken skal stivne. Det også vil bli for mye smak. kommer også an på hva slags smak. Det vil bli dobbelt så mye av det. Anonymkode: 111c9...998 Hvis hun bruker det som er vanlig (sitrongele), så er det ikke allverdens smak på den. Det vil nok smake mer sitron enn det egentig skulle, men det er en nødløsning, og kaken vil nok smake godt likevel Det går jo også an å bruke gelatinplater hvis man ikke vil ha den ekstra sitronsmaken, men det blir jo litt mer arbeid en sen fredagskveld Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #14 Del Skrevet 24. mars 2017 Trodde jeg hadde en til gelepakke med samme smak, det hadde jeg altså ikke. Men jeg har gelatinpulver. Hvor mye gelatinpulver tilsvarer en pakke gele? Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #15 Del Skrevet 24. mars 2017 Hvis ikke blir det sitron og kiwigele. Ikke den verste komboen, men kaka blir jo grønn Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #16 Del Skrevet 24. mars 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Trodde jeg hadde en til gelepakke med samme smak, det hadde jeg altså ikke. Men jeg har gelatinpulver. Hvor mye gelatinpulver tilsvarer en pakke gele? Anonymkode: 9797f...8e8 Står ikke det på pakken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #17 Del Skrevet 24. mars 2017 (endret) http://www.oetker.no/no-no/vaare-produkter/gelatin/gelatinpulver.html "1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinblader og holder til ca. 1 dl væske" Altså. 5 ts pulver i ditt tilfelle Ville ikke gått for kiwien Edit: bare for å ha det klart: DU blander altså 5ts pulver med 1dl vann siden det egentlig skal være nok til 5... om det gir mening? Dette forutsetter selvsagt at dette er samme gelatinpulver som det du har Endret 24. mars 2017 av altflyter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #18 Del Skrevet 24. mars 2017 5 minutter siden, altflyter skrev: http://www.oetker.no/no-no/vaare-produkter/gelatin/gelatinpulver.html "1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinblader og holder til ca. 1 dl væske" Altså. 5 ts pulver i ditt tilfelle Ville ikke gått for kiwien Du er et unikum! Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 24. mars 2017 #19 Del Skrevet 24. mars 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du er et unikum! Anonymkode: 9797f...8e8 Bare hyggelig. Du fikk med deg at jeg endret innlegget mitt? Husk at du ikke skal helle i 5 nye dl vann, men du skal holde deg til 1.dl på de 5 teskjeene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2017 #20 Del Skrevet 24. mars 2017 11 minutter siden, altflyter skrev: Bare hyggelig. Du fikk med deg at jeg endret innlegget mitt? Husk at du ikke skal helle i 5 nye dl vann, men du skal holde deg til 1.dl på de 5 teskjeene? Ja Ble 1 dl væske og 5 ts Anonymkode: 9797f...8e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå