Gå til innhold

Har vunnet fram i sin kamp for ghettoer og multikultur


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Virkelighetsfjerne akademikere.

http://www.dagbladet.no/kultur/hylland-eriksen-har-vunnet-fram-i-sin-kamp-for-ghettoer-og-multikultur/67420400

Hylland Eriksen har vunnet fram i sin kamp for ghettoer og multikultur

I møte med en virkelighet som dramatisk har forandra seg, fortsetter professoren å ri sine gamle kjepphester – totalt blind for de utfordringene innvandringen har skapt.

«Innvandringsmotstandernes frykt for tap av norsk kulturell identitet er forøvrig aldeles paranoid: Det er da ingen grunn til å tro at vi ville bli mindre norske om vi visste litt om islam! Om vi skal lete etter kulturelle kontekster som vi trenger å beskytte oss mot, er det sant å si mer nærliggende å tenke på parabolantenner enn moskéen på Frogner -- kanskje vi burde gjøre felles sak med muslimene mot USAs kulturelle dominans, heller enn å krangle om islam?»

«Et vanlig argument mot innvandring, som vitner om særdeles slette kunnskaper, er argumentet om overbefolkning. Én ting er at dette ikke vil skje innen overskuelig fremtid, selv om vi tidobler flyktningkvotene. En annen sak er at Norge er i ferd med å bli alvorlig underbefolket. Norske kvinner vil ikke lenger bindes til hjemmet, og de får færre og færre barn. Fortsetter trenden fra 80-årene, vil det i år 2100 være 2,2 millioner nordmenn. Andelen av pensjonister vil vokse eksplosivt etter årtusenskiftet. Vi trenger arbeidskraft.»

Ikke engang det at innvandrere samler seg i egne bydeler og danner ghettoer, er noe som bekymrer Hylland Eriksen. Snarere tvert imot, han vil oppfordre til ghettoisering:

«Derfor fortoner ghettobyen seg for meg som et ideal.»

Men Hylland Eriksen har mer på hjertet. Innvandringen skal også gi oss høyere produktivitet og bedre arbeidsmoral, intet mindre:

«En like opplagt virkning av innvandringen som økt kriminalitet, kan være økt produktivitet i arbeidslivet. Selv små grupper av høyproduktive tyrkiske og pakistanske arbeidere kan bidra til å høyne den allmenne arbeidsmoralen.»

Anonymkode: f9eca...a43

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...