Gjest Sisti Skrevet 7. februar 2017 #1 Del Skrevet 7. februar 2017 Skal lage ceviche til helgen. Bør jeg kjøpe ferskest mulig fisk onsdag, fryse i minst ett døgn, eller kjøpe ferskest mulig fisk dagen jeg skal ha det? For laksen tenkte jeg å bruke Salma, så den er vel trygg uten frysing og fåes uansett ikke dagsfersk, men hva med torsk eller kveite? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2017 #2 Del Skrevet 7. februar 2017 Du bør kjøpe fisk godkjent for sushi. (finnes sushi-torsk) Eventuelt sikre deg at leverandøren din er dønn sikker på at fisken ikke inneholder parasitter. Det åpenbare problemet her er at du ikke er i stand til å vurdere kvaliteten på behandlingsmåten til en fisk du får ferdig pakket i kjøledisken. Da gjennstår alternativ 2 (som er et dårligere alternativ): fryse ned fisken til under det temperaturpunkt der alle parasitter er garantert døde i den tidsperiode som trengs. Du må uansett opplyse eventuelle gjester om at det kan være parasitter i fisken. For den sjansen er reell. Anonymkode: b9aa3...35e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 7. februar 2017 #3 Del Skrevet 7. februar 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Du bør kjøpe fisk godkjent for sushi. (finnes sushi-torsk) Eventuelt sikre deg at leverandøren din er dønn sikker på at fisken ikke inneholder parasitter. Det åpenbare problemet her er at du ikke er i stand til å vurdere kvaliteten på behandlingsmåten til en fisk du får ferdig pakket i kjøledisken. Da gjennstår alternativ 2 (som er et dårligere alternativ): fryse ned fisken til under det temperaturpunkt der alle parasitter er garantert døde i den tidsperiode som trengs. Du må uansett opplyse eventuelle gjester om at det kan være parasitter i fisken. For den sjansen er reell. Anonymkode: b9aa3...35e Kan man ikke bare ta en ormekur etterpå? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sisti Skrevet 7. februar 2017 #4 Del Skrevet 7. februar 2017 13 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du bør kjøpe fisk godkjent for sushi. (finnes sushi-torsk) Eventuelt sikre deg at leverandøren din er dønn sikker på at fisken ikke inneholder parasitter. Det åpenbare problemet her er at du ikke er i stand til å vurdere kvaliteten på behandlingsmåten til en fisk du får ferdig pakket i kjøledisken. Da gjennstår alternativ 2 (som er et dårligere alternativ): fryse ned fisken til under det temperaturpunkt der alle parasitter er garantert døde i den tidsperiode som trengs. Du må uansett opplyse eventuelle gjester om at det kan være parasitter i fisken. For den sjansen er reell. Anonymkode: b9aa3...35e Så vidt jeg greide å finne nå anbefaler produsentene av sushitorsk å fryse fisken først. Blir fisken mye dårligere da? Bare lurer om jeg heller skal gå for kun laks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2017 #5 Del Skrevet 7. februar 2017 Salma kan som du sier spises slik den er. Ang torsk, hadde jeg forhørt meg med de i fiskedisken. De vet sånt Anonymkode: 83df7...0e0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. februar 2017 #6 Del Skrevet 8. februar 2017 Fryses Anonymkode: ae324...bb5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. februar 2017 #7 Del Skrevet 10. februar 2017 Hva du selv velger bestemmer du selv. Men alle som server sushi på matsteder er pliktet å fryse fisken i 24 timer før bruk. Det dessuten påvist kveis i salmalaks. Anonymkode: 948bd...3c8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
momo Skrevet 10. februar 2017 #8 Del Skrevet 10. februar 2017 Jeg pleier å prate med butikken, om hvilken dag fisken kommer inn. Da kjøper jeg fisken den dagen, og fryser den. Det gjør jeg alltid da jeg lager sushi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 22. februar 2017 #9 Del Skrevet 22. februar 2017 Ett døgn i fryser er ikke nok for å fjerne parasitter. Fisken skal ha en kjernetemperatur på -20 grader i 24 timer, noe som vanligvis tilsier at fisken bør ligge i hjemmefryser i to døgn. Dette gjelder all fisk utenom norsk oppdrettslaks. Selv om det er påvist kveis på norsk oppdrettslaks, så er denne fortsatt ansett som trygg å spise uten frysing. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. februar 2017 #10 Del Skrevet 22. februar 2017 Jeg aldri fryser salma laks og har aldri hatt noe problemer. Anonymkode: d2fe6...8ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. februar 2017 #11 Del Skrevet 22. februar 2017 På 7.2.2017 den 12.31, amativeReflection skrev: Kan man ikke bare ta en ormekur etterpå? Nei Anonymkode: 14c5a...8fc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå