Gå til innhold

"Induced ovulation" hos mennesker?


Aamu

Anbefalte innlegg

new-study-casts-doubt-on-rhythm-method-of-birth-control

Lenge har man trodd at mennesker har hatt spontan eggløsning, det vil si at 1 gang pr mnd slipper kvinnen et egg, og for de fleste så vil det være relativt regelmessig (vi snakker da om kvinnens syklus). Så kan man da ha sex utenom eggløsningen, uten å bli gravid, dersom man har god kontroll på når eggløsningen skal finne sted, eller når den har funnet sted. Det er en rekke "maskiner" eller hva man skal kalle det på markedet pr idag som hjelper par å ha sikker sex uten hormonell prevensjon eller kondomer. Det vil si ubeskyttet sex. 

Men det er gjort nye studier som tilsier at det er en mulighet for at kvinner i tillegg kan få "induced ovulation", det vil si eggløsning som resultat av at de har sex med en mann som får utøsning i skjeden hennes. At det er stoffer i sæden som påvirker kvinnens kropp/hjerne, og derfor kan føre til eggløsning ("for tidlig eggløsning"). Jeg synes det er et interessant emne.

Det er ikke helt forsket på, og jeg finner ingen ferske artikler om det, men det vil jo kunne revolusjonere både det ene og det andre? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...