Gå til innhold

Visdomstann - kirurgi - spm


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Skal ta en visdomstann kirurgisk neste uke. Ifølge tannlegen er det et komplisert tilfelle.

Hva burde jeg ha i hus på forhånd? 

Smertestillende? 

Munnskyllevann?

Saltvannsoppløsning?

Mat?

Annet?

Isåfall - hvilke typer? Er det vanlig å få smertestillende/ munnskyllevæske hos tannlege?

Anonymkode: cfc4b...b7b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg spiste barnemat og moste bananer de første dagene etter operasjonen. Du kan høre med tannlegen hvilke smertestillende du kan få.

Du trenger også Corsodyl skyllevann, men du får mer informasjon fra tannlegen når du skal operere deg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Tannleger arbeider forskjellig, men kan forklare litt om hvordan rutinene er slik jeg kjenner de. Når du kommer til klinikken vil du få smertestillende (Ibux og Paracet), og skylle med munnskyllevæske (Corsodyl). Dette har klinikken, så du trenger ikke å ta noe på forhånd. Etter operasjonen får du mest sannsynlig resept på Ibux 600mg. Samtidig må du kjøpe munnskyll (Corsodyl. Svar/brun flaske, selges på apotek), som du skyller med morgen og kveld i 1 uke etter fjerningen. Du skal ikke spise eller drikke noe 2 timer etter operasjonen. Hva du vil spise i dagene etterpå er stort sett opp til deg, da du fort vil merke hva som funker.

Det er veldig vanlig å ha litt ubehag etter fjerning av visdomstann. På et generelt basis vil smertene være sterkest ca. 6 timer etter operasjonen, og deretter avta i løpet av 1-2 dager. Det er derfor viktig at du tar smertestillende slik som tannlegen sier (hver 4-6 time). Etter 1-2 dager etter fjerning vil hevelsen som du vil få være på sitt største. Både smerte og hevelse gir seg vanligvis i løpet av 4-5 dager.

De vanligste komplikasjonene etter visdomsfjerning (som ikke anses som normal smerte/hevelse) er:
1. Alveolitt. Oppstår etter ca. 4-5 dager. Betyr at blodet i krypten/hulrommet hvor tannen har vært ikke har koagulert/størknet, og har blitt vasket bort. Dette gjør at bein blir eksponert, og at det kan samle seg matrester og diverse i hulrommet. Dette er ikke farlig, men er smertefullt. Går over av seg selv, men kan gjøres bedre ved at du skyller ut de restene som ligger i hulrommet (med saltvannsvæske). Ta kontakt med tannlegen, så gjør han dette.
2. Infeksjon. Oppstår etter ca. 6-10 dager. Det har da oppstått en infeksjon i området. Kan ha mange forskjellige årsaker. De viktige symptomene her er hevelse, problemer med å gape, men mest av alt problemer med å svelge. Ta da kontakt med tannlege umiddelbart. Trenger ikke å være farlig, men kan bli det hvis det forblir ubehandlet. Ofte behov for antibiotika.
3. Nerveutfall. I noen tilfeller kan visdomstannen ligge så nært en viktig nerve i underkjeven at denne blir skadet/strukket under fjerningen. Dette er i de aller fleste tilfellene midlertidig. Det vil føles som at bedøvelsen som du fikk under fjerningen ikke går ut, og at du er litt nummen i kinn/leppe. Går vanligvis over innen 6 måneder.

Spør tannlegen din hvis det er noe du lurer på, han har nok god kontroll. God fjerning!

Anonymkode: 0ded1...db5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...