Gå til innhold

Hvor mange kaker i konfirmasjon?


Belin

Anbefalte innlegg

Vi er 57 gjester, med tapas til mat. 

Holder det med 7-8 kaker tro? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det "vanlige" er å beregne 5-6 personer pr kake. Da blir 7-8 kaker for lite til så mange gjester. Jeg ville hatt minst 10. Om det var min slekt, minst 12.. 

Anonymkode: d1964...c57

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis vi sier 12 kakestykker på en kake blir det 104 kakestykker på 8 kaker. med 57 gjester blir det mindre enn to stykker på hver. De fleste spiser 2-3 kakestykker hver, mer i lengre selskaper. Du må derfor ha minst 50% mer kake, altså 12 kaker.

Å gå tom for kake er dårlig for ditt rykte som vertinne, så det er lurt å ha noen ekstra i fall noen spiser mer. Da kommer du fort opp i 15 kaker eller mer.

For å få til dette bør du be slekt som bor i byen ta med en kake, og dersom du har godt forhold til naboene kan du be dem bake et par kaker i stedet for å gi gave. Du kan også lage en del kaker som kan fryses, slik at du bare trenger å gjøre den siste pyntingen selve dagen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker du må se an slekta litt. Har skjønt at det noen steder og i noen slekter er vanlig med få kaker, mens andre steder går det med mye mer. Her ville vi nok hatt en 12-15 kaker, om ikke mer, på så mange personer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kommer vel litt an på hva som er vanlig der du bor. 

Her blir vi ca 35 stk, og vi kommer til å ha rundt 12 kaker, men her er det slik at folk i bygda tilbyr seg å lage og sånn. Ganske vanlig på Sunnmøre i alle fall, at man har ganske mange kaker. 

Anonymkode: 1e5de...9b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...