Gå til innhold

Egenmeldinger


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som vet hvorfor dagaen mellom egenmeldingere (fridagene) teller som egenmelding? Vil påstå det i grunn ikke er rett. Jeg feks jobber mandag og tirsdag og fredag ei uke. Var syk tirsdag og fredag så teller det plutselig som 4 egenmeldingsdager? Vi er IA bedrift. 

Anonymkode: d3cf7...9eb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1.  Hvis bedriften er med i IA-ordningen kan du bruke egenmelding 8 sammenhengende dager, totalt 24 dager i løpet av 12 måneder. Hvis bedriften ikke er tilknyttet IA-avtalen, er grensen tre dager i løpet av en 16-dagersperiode og fire egenmeldingsperioder i løpet av 12 måneder.

Kilde : http://www.infotjenester.no/kompetanse/personal/2014/2/dette-maa-du-vite-om-egenmelding/

2. 

Ja, virksomheten er IA-virksomhet
24 egenmeldingsdager der hvert fraværstilfelle kan bestå av inntil åtte kalenderdager

Kilde: http://www.virkepluss.no/kunnskap/spoersmaal-og-svar/Sider/Hvor-mange-dager-kan-arbeidstaker-benytte-egenmelding.aspx

3. 

IA virksomheter har flere egenmeldingsdager

I IA-virksomheter kan egenmeldinger brukes i til sammen 24 kalenderdager i løpet av en 12 måneders periode (ikke kalenderår). Det innebærer at egenmelding for eksempel kan benyttes for 24 enkeltdager. Egenmelding i IA-virksomhet kan ikke benyttes i mer enn åtte dager per fraværstilfelle.
 

Kalenderdager

 Legg merke til at det er snakk om kalenderdager. Det betyr at en pasient som har rett til tre dagers egenmelding ikke kan ta ut torsdag, fredag og mandag i samme periode. Det er ikke uvanlig at pasienter tar kontakt for å få attest fordi de har misforstått og trodd det dreiet seg om virkedager. Du kan ikke tilbakedatere sykmelding uten dokumentasjon for sykdommen på fraværstidspunktet.  Misforståelsen er en sak mellom pasient og arbeidsgiver.
 

Anonymkode: 4eeb0...893

Lenke til kommentar
Del på andre sider

edit: leste spørsmålet helt feil, beklager.

Anonymkode: 4eeb0...893

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...