LilleLavendel Skrevet 6. november 2008 #1 Del Skrevet 6. november 2008 (endret) http://ediblecrafts.craftgossip.com/files/...07/cupcakes.jpg Noen som har en bra oppskrift på cupcakes (med norske ingredienser)?? Lurer spess på toppingen!! Fikk så lyst til å lage dette til helgens bursdagsfeiring.... Img-tags fjernet iht KGs regler mrs_bond, mod Endret 19. mars 2009 av mrs_bond Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nam Skrevet 18. mars 2009 #2 Del Skrevet 18. mars 2009 :dytter: Lurer på akkurat det samme! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlackBerry Skrevet 18. mars 2009 #3 Del Skrevet 18. mars 2009 (endret) Kan anbefale denne boka: http://www.haugenbok.no/katverk.cfm?kpr=6_...&cid=172225 Jeg har boka, kan gjerne skirve inn noen oppskrifter her. Men må vite litt mere hva dere er ute eller. Sjokolade, med frukt, osv osv.... Endret 18. mars 2009 av BlackBerry Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2009 #4 Del Skrevet 18. mars 2009 Har spist endel av disse muffinsene som selges på butikken, og bare elsssker dem! De er veldig mektige, men åh, så herlige Noe alla disse! Med sjokoladebiter/blåbær/ikke så nøye, men å få denne konsistensen på dem er det viktigste. Også frostingen da.. Så på how i met your mother idag, og der spiste de noen cupcakes som så helt ufattelig gode ut! Og de hadde frosting på.. En helt enkel en helst men som er goood! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2009 #5 Del Skrevet 18. mars 2009 Har laget mange gode cupcakes, men orker ikke lete fram oppskriftene nå. Tenkte bare jeg skulle nevne glasuren: Typisk "smørkrem". Miks sammen romtemperert smør og melis. Jeg bruker ikke mål, og det kommer jo alt an på hvor mye du trenger. Bare ta en god klatt smør, og ha i melis til det får en fin og luftig konsistens og smaker godt. Det går gjerne med en hel pakke melis eller mer når jeg lager. Synes du den blir for tykk kan du ha i bittelitt melk, og vil du ha den luftig kan du stivpiske en eggehvite og vende i. Det finnes mange variasjoner av denne typen glasur, jeg synes f.eks det er veldig godt med litt peppermynte-essens i. Kremost er også godt å blande i. Men altså - basen i en sånn type glasur er smør og melis - kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2009 #6 Del Skrevet 18. mars 2009 Det var jeg som postet over. Kom på denne siden: http://attbakacupcakes.blogspot.com/ Fantastisk blogg! Har brukt mange oppskrifter derfra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 18. mars 2009 #7 Del Skrevet 18. mars 2009 hvor i all verden i bloggen er oppskriftene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
charley Skrevet 18. mars 2009 #8 Del Skrevet 18. mars 2009 abonnere Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. mars 2009 #9 Del Skrevet 19. mars 2009 hvor i all verden i bloggen er oppskriftene? Fant hvertfall en på det nest første innlegget, både på cupcakes og glasur.. Me det ser ut som de er i små muffinsformer? Er de det? (Ekte cupcakes må jo være i store former!!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest teebie Skrevet 19. mars 2009 #10 Del Skrevet 19. mars 2009 Fant hvertfall en på det nest første innlegget, både på cupcakes og glasur.. Me det ser ut som de er i små muffinsformer? Er de det? (Ekte cupcakes må jo være i store former!!) Nei, de må ikke det. Cupcakes er vanligvis mindre enn amerikanske muffins, som er noe annet (uten glasur, slike som man får kjøpt enkeltvis fra Aunt Mabel osv.) Cupcakes er det vi i Norge kaller muffins (ikke akkurat riktig, men..) Disse er mye søtere, mer kakepreg enn am. muffins, og har alltid glasur. Jeg har laget Red Velvet Cupcakes fra Paula Deen flere ganger, det har vært veldig populært. Red Velvet Cupcakes Jeg har pleid å redusere mengden melis i frostingen til det halve eller mindre. Synes det blir for søtt ellers. I tillegg bruker jeg alltid frø fra ekte vaniljestang istedet for ekstrakt, det blir mye bedre. Lager alltid frostingen først og setter den i kjøleskapet, så vaniljesmaken kommer skikkelig frem. Denne regner enkelt om til våre måleenheter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. mars 2009 #11 Del Skrevet 20. mars 2009 hvor i all verden i bloggen er oppskriftene? Du må lete litt, de ligger rundt omkring i innleggene. Enig i at det er litt knotete, de burde vært samlet et eller annet sted. Verdt å lete etter i hvert fall. Er ikke alt det ligger ut oppskrifter på heller dessverre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Rikke_* Skrevet 25. januar 2010 #12 Del Skrevet 25. januar 2010 Nei, de må ikke det. Cupcakes er vanligvis mindre enn amerikanske muffins, som er noe annet (uten glasur, slike som man får kjøpt enkeltvis fra Aunt Mabel osv.) Cupcakes er det vi i Norge kaller muffins (ikke akkurat riktig, men..) Disse er mye søtere, mer kakepreg enn am. muffins, og har alltid glasur. Jeg har laget Red Velvet Cupcakes fra Paula Deen flere ganger, det har vært veldig populært. Red Velvet Cupcakes Jeg har pleid å redusere mengden melis i frostingen til det halve eller mindre. Synes det blir for søtt ellers. I tillegg bruker jeg alltid frø fra ekte vaniljestang istedet for ekstrakt, det blir mye bedre. Lager alltid frostingen først og setter den i kjøleskapet, så vaniljesmaken kommer skikkelig frem. Denne regner enkelt om til våre måleenheter. Cupcakes er IKKE mindre enn vanlig muffins, tvert i mot. De er nemlig STORE. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 25. januar 2010 #13 Del Skrevet 25. januar 2010 Her finn du oppskrift på mange forskjellige typar muffins, og ein glasur nederst som er kjempegod: http://altgodt.wordpress.com/2009/03/05/noko-muffins/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 27. januar 2010 #14 Del Skrevet 27. januar 2010 Forskjellen mellom cupcakes og muffins blir oftest forklart med at cupcakes er eggedosisbasert, muffins ikke. En typisk muffinsoppskrift inneholder tørre (sukker, mel, bakepulver) og våte (olje, melk, egg) som blandes hver for seg og deretter mikses lett. En typisk cupcakeoppskrift begynner med eggedosis som det tørre siktes i. Selv foretrekker jeg muffins framfor cupcakes - dersom man nå skal bruke dette skillet. For et raskt nettsøk på oppskrifter tilsier at her brukes begrepene om hverandre, både her på berget og over there. Så kan man lage kakene akkurat den størrelsen man vil. Min favorittoppskrift på det som vanligvis kalles muffins er følgende: 5 dl mel 2 dl sukker 3 ts bakepulver blandes og røres lett med 1 egg 3/4 dl olje 2,5 dl melk (her bruker jeg gjerne fifty-fifty kefir og lettmelk) Stekes på 220 grader i 15 - 20 minutter. Som smakstilsetning kan man for eksempel bruke: 2 moste bananer og 2 ts kanel 1 dl kakao og 100 g hakket sjokolade eplebåter i røren og kanel/sukker på toppen 2 revede gulrøtter, 1 ts kanel og 1 ts allehånde 2,5 dl bær ...her er det bare å bruke fantasien. Både banan- og gulrotmuffinsene er gode med ostekrem på. Sjokolademuffinsene er nydelige med ganache på (blanding 50/50 av kremfløte og sjokolade som smeltes sammen.). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ella_Grey Skrevet 27. januar 2010 #15 Del Skrevet 27. januar 2010 (endret) Topping pleier jeg å lage av ca 60g romtemperert smør, 100 g philadelphiaost og melis til passe konsistens (sikkert et par hundre gram), litt vaniljesukker eller litt sitronsaft. Og når det gjelder smørkrem (altså smør og sukker pisket sammen), så er det godt å blande revet kokos inn også Endret 27. januar 2010 av Ella_Grey Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 11. mars 2010 #16 Del Skrevet 11. mars 2010 Dette er kanskje et litt dumt spørsmål men hva mener dere med mykt smør? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 11. mars 2010 #17 Del Skrevet 11. mars 2010 Meierismør som har fått stå i romtemperatur nokre timar slik at det er mjukt og lett å jobbe med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå