Gå til innhold

Victoria02fure's Blogg

  • blogginnlegg
    1
  • kommentar
    1
  • visninger
    8 461

Spiseforstyrrelse


Victoria02fure

2 642 visninger

Hei! Eg skal skrive om spiseforstyrrelse på særemne og treng litt hjelp.

Håpa på at dokke vil svare på spørsmåla eg stiller, slik at eg kan få litt inntrykk av kva andre meiner om spiseforstyrrelse. Oppgåva mi handlar om korleis spiseforstyrrelse blir framstilt på nett og i bøker.

1. Synst du media påverkar unge jenter, altså med tynne modeller, pene jenter som blogger om hår og sminke, osv? Og på kva måte?

2. Kan unge jenter føle press på kropp og utsjånad etter å ha lest blogger og andre reklamer med de tynne modellane?

Skriv gjere litt om korleis du oppfattar media no til dags

- Victoria

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

Dark Angelina

Skrevet

Media har nok en tendens til å påvirke unge jenter, men tror den største påvirkningsgraden er andre jenter i deres omgangskrets. Det aller viktigste for unge jenter er å ha et sikkert nettverk. I alderen 13-16 år, er venner det aller viktigste. Derfor tror jeg at venner har en større påvirkningskraft enn det media har når det kommer til kropp, hår og sminke.

Alle har flere ganger i løpet av livet, lest en blogg, sett en fin modell på tv, og tenkt "sånn vil jeg se ut," eller "sånn hår vil jeg ha," - det som er viktig for å ikke la media påvirke oss på en negativ måte, er å styrke selvtilliten til alle jenter, alle aldre, vekk med jantelov og det drittet!

Ingenting er viktigere enn at alle skal føle seg komfortabel i sine egne kropper, og med eget utseende.

Ble kanskje et veldig rotete svar, men føler jeg har veldig mye å si om akkurat dette temaet. Jeg tror at for noen av oss er det veldig enkelt å legge skylden på noe annet, som feks media, men problemen ligger lengre bak. Å skylde på media er det lettere, enn å ta tak i det faktiske problemet.

Håper du fikk noe ut av svaret mitt, og at dette ikke bare ble rot og tull :)

Masse lykke til med oppgaven din!

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...