AnonymBruker Skrevet 2. januar 2016 #1 Skrevet 2. januar 2016 Har laget hjemmelagd vaniljeis og har lyst på en skikkelig god og tykk karamellsaus til. Har lagd karamellsaus av samme oppskrift som fløtekarameller tidligere, men synes den blir for ''mild'' i smak. Vil ha en som det er mere smak i. Noen som har en oppskrift de vil dele? Brukt sukker, fløte, sirup og meierismør i fløtekaramellsausen. Anonymkode: ab69a...4cf
Kamelia83 Skrevet 3. januar 2016 #2 Skrevet 3. januar 2016 Jeg lager denne karamellsausen: http://matosofi.com/2012/12/10/gjesteblogger-henriette-verdens-beste-karamellpudding-og-karamellsaus/ Smaken på sausen blir kanskje mildere/sterkere etter hvor godt man bruner sukkeret? 1
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2016 #3 Skrevet 3. januar 2016 35 minutter siden, Kamelia83 skrev: Jeg lager denne karamellsausen: http://matosofi.com/2012/12/10/gjesteblogger-henriette-verdens-beste-karamellpudding-og-karamellsaus/ Smaken på sausen blir kanskje mildere/sterkere etter hvor godt man bruner sukkeret? Hmm, ja... Det kan være. I den oppskriften jeg bruker, så bruner man ikke sukkeret først. Man blander sukker og sirup, og tilsetter fløte etter at det har smeltet litt sammen. Er så redd for å brenne sukkeret, så har syntes at det har vært så enkelt. Hvordan er denne sausen i konsistensen? Liker sausen relativt tykk Anonymkode: ab69a...4cf
Gjest Ennasus Skrevet 3. januar 2016 #4 Skrevet 3. januar 2016 http://www.shrinkingsingle.com/salted-caramel-fudge-sauce/ http://www.detsoteliv.no/oppskrift/karamellsaus-med-vanilje fudge baserte sauser er veldig gode
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2016 #5 Skrevet 4. januar 2016 7 timer siden, Ennasus skrev: http://www.shrinkingsingle.com/salted-caramel-fudge-sauce/ http://www.detsoteliv.no/oppskrift/karamellsaus-med-vanilje fudge baserte sauser er veldig gode Tusen takk! Anonymkode: ab69a...4cf
Kvist Skrevet 4. januar 2016 #6 Skrevet 4. januar 2016 Den aller enkleste (og kanskje beste) karamellsausen jeg lager er å smelte sukker i en kjele og passe godt på det så det ble jevnt brunt. Du får mest karamellsmak av å la det bli mørkere enn lysebrunt, men det går veldig fort mot slutten så skru ned varmen og rør så det ikke blir brent. Ha så oppi matfløte eller kaffefløte og rør godt. Da koker fløten ganske voldsomt, og sukkeret blir en seig klump. Fortsett og kok og rør jevnlig til sukkeret har løst seg opp. Tynn eventuellt med mer fløte,melk eller vann og la det koke opp igjen om sausen blir for tykk. Den tykner noe mer når den blir kald også. Jeg måler ikke, dette er saus etter slumpemetoden. Så lenge du ikke brenner sukkeret er det omtrent umulig å bomme. Spis sausen som den er over is, sjokoladekake, karamellpudding eller hva som helst, eller tilsett litt salt (maldontypen er best). Det er også rimelig fantastisk å ha en dæsj karamellsausrest over tykk gresk yoghurt med usøtet granola og noen eplebiter.
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2016 #7 Skrevet 4. januar 2016 2 timer siden, Kvist skrev: Den aller enkleste (og kanskje beste) karamellsausen jeg lager er å smelte sukker i en kjele og passe godt på det så det ble jevnt brunt. Du får mest karamellsmak av å la det bli mørkere enn lysebrunt, men det går veldig fort mot slutten så skru ned varmen og rør så det ikke blir brent. Ha så oppi matfløte eller kaffefløte og rør godt. Da koker fløten ganske voldsomt, og sukkeret blir en seig klump. Fortsett og kok og rør jevnlig til sukkeret har løst seg opp. Tynn eventuellt med mer fløte,melk eller vann og la det koke opp igjen om sausen blir for tykk. Den tykner noe mer når den blir kald også. Jeg måler ikke, dette er saus etter slumpemetoden. Så lenge du ikke brenner sukkeret er det omtrent umulig å bomme. Spis sausen som den er over is, sjokoladekake, karamellpudding eller hva som helst, eller tilsett litt salt (maldontypen er best). Det er også rimelig fantastisk å ha en dæsj karamellsausrest over tykk gresk yoghurt med usøtet granola og noen eplebiter. Det enkle er ofte det beste! Dette hørtes jo nesten latterlig enkelt ut, alltid innbilt meg at det skal være så avanserte greier å lage skikkelig god karamellsaus Irriterer meg litt at det er så vanskelig å få tak i skikkelig karamellsaus i vanlige matbutikker. Den tynne suppa de selger på sånn brun flaske er bare neeeei.... Hjertelig takk! Anonymkode: ab69a...4cf
Kamelia83 Skrevet 4. januar 2016 #8 Skrevet 4. januar 2016 Den 3.1.2016 at 17.46, AnonymBruker skrev: Hmm, ja... Det kan være. I den oppskriften jeg bruker, så bruner man ikke sukkeret først. Man blander sukker og sirup, og tilsetter fløte etter at det har smeltet litt sammen. Er så redd for å brenne sukkeret, så har syntes at det har vært så enkelt. Hvordan er denne sausen i konsistensen? Liker sausen relativt tykk Anonymkode: ab69a...4cf Den er ganske tykk, og hvertfall når den er kald. Ser litt ut som og smaker litt som fyllet i Smil-sjokolade, men ikke like stivt da. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå