Taklampe Skrevet 19. november 2015 #1 Del Skrevet 19. november 2015 Går det an å lage poserømmegrøt med mager kesam? Gjorde et søk på google, men fant ikke noe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. november 2015 #2 Del Skrevet 19. november 2015 Tja.. Du kan jo prøve? Husk at kesam er en ost, og det står på pakken at den ikke kan varmebehandles. Anonymkode: 673b6...f62 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 19. november 2015 #3 Del Skrevet 19. november 2015 Jeg finner heller ingen informasjon på nett.Det jeg vet er at kesam ikke bør koke. Så hvis rømmen skal tilsettes i starten og koke med kan du ikke bruke kesam. Hvis den skal røres inn til slutt kan du når grøten er ferdig ta den av platen, røre inn kesam og håpe det ikke skiller seg. Det vil ikke bli like godt som ekte rømmegrøt, siden fettet gjør mye av smaken.Jeg anbefaler sånn til senere å lage rømmegrøt fra bunnen, for det er ikke vanskelig. Finn en oppskrift på nettet som sier hvor mye mel og melk du skal ha til en boks rømme. Ha en boks seterrømme i en gryte, kok under lokk i fem minutter, tilsett halvparten av melet og rør kraftig, ta ut litt smør hvis du gidder, rør inn resten av melet og spe i melken litt om gangen. Kok opp og kok i fem minutter. Server.Hvis du vil bruke mager kesam fordi du mener det er for mye fett i ekte rømmegrøt bør du droppe hele rømmegrøten og heller satse på noe annet. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. november 2015 #4 Del Skrevet 19. november 2015 Høres ikke godt ut.. Er nok en grunn til at du ikke fant oppskrift på google.. Anonymkode: 7cc5e...9e8 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. november 2015 #5 Del Skrevet 19. november 2015 Tviler sterkt på at dette er noen god idé. Spar inn kaloriene dine et annet sted. Anonymkode: 480da...d5d 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taklampe Skrevet 19. november 2015 Forfatter #6 Del Skrevet 19. november 2015 Tviler sterkt på at dette er noen god idé. Spar inn kaloriene dine et annet sted.Anonymkode: 480da...d5dSparer inn kaloriene hvor enn jeg kan.. Så å spare kaloriene et annet sted er allerede gjort Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taklampe Skrevet 19. november 2015 Forfatter #7 Del Skrevet 19. november 2015 Jeg finner heller ingen informasjon på nett.Det jeg vet er at kesam ikke bør koke. Så hvis rømmen skal tilsettes i starten og koke med kan du ikke bruke kesam. Hvis den skal røres inn til slutt kan du når grøten er ferdig ta den av platen, røre inn kesam og håpe det ikke skiller seg. Det vil ikke bli like godt som ekte rømmegrøt, siden fettet gjør mye av smaken.Jeg anbefaler sånn til senere å lage rømmegrøt fra bunnen, for det er ikke vanskelig. Finn en oppskrift på nettet som sier hvor mye mel og melk du skal ha til en boks rømme. Ha en boks seterrømme i en gryte, kok under lokk i fem minutter, tilsett halvparten av melet og rør kraftig, ta ut litt smør hvis du gidder, rør inn resten av melet og spe i melken litt om gangen. Kok opp og kok i fem minutter. Server.Hvis du vil bruke mager kesam fordi du mener det er for mye fett i ekte rømmegrøt bør du droppe hele rømmegrøten og heller satse på noe annet.Jeg var litt utålmodig, så jeg bare prøvde før jeg fikk noe svar. Jeg kokte opp kesamen i vannet, og det gikk helt fint. Den ble god, men må innrømme at rømmegrøt med sæterrømme er bedre. Med kesam ble det en litt mer syrlig smak Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TB1895 Skrevet 5. mai #8 Del Skrevet 5. mai Prøvde det nettopp. Var ikke gale, men kommer aldri til å bruke kesam igjen. Kommer til å bruke Q sin rømme. Sorry for å nekro poste. Men tull å lage helt ny tråd bare for dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 5. mai #9 Del Skrevet 5. mai Gammel post, men ting har utviklet seg og det var bare å søke på «mager rømmegrøt» og jeg fikk opp mange oppskrifter. Her er en for de som vil prøve: https://treningskokken.no/oppskrift/sunn-rommegrot/ Ikke prøvd selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 5. mai #10 Del Skrevet 5. mai Det er noen som har laget en slags erstatning med kesam, se https://treningskokken.no/oppskrift/sunn-rommegrot/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå