Gå til innhold

Facebookgruppen "Mat fra bunnen"


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi kan anta tid. Om jeg bruker 125 GR på ovnen, og låret er 3.5 kg, og du bruker det samme,men låret ditt er 2 kilo, så vet vi at låret ditt bruker kortere tid om vi begge vil ha det medium.

Anonymkode: d8fcb...cf7

Ja, det er jeg enig i, men da er det større risiko for at låret ikke er ferdig når man tror eller man lar det steke for lenge. Men finnes vel teknikker man kan bruke for å sjekke om det er ferdig uten bruk av termometer. 

Anonymkode: 36057...679

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Men hvor mye skal de lage med bakepulveret? Jeg skjønner jo om de har oppi så mye hvis de skal voldsom mye mat, det virker jo ikke som målene er basert på kun til en porsjon.  

Anonymkode: 0d7fc...4e9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, Severus skrev:

Nå linker de til bloggen på andre mat grupper også.

Forlengelse av gruppa ja ;) 

Herregud så patetisk, hvilke grupper? :fnise:

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Auri skrev:

Med så mye bakepulver kommer du til å få sår i munnen... Mannen blingset på en oppskrift på scones en gang og tok 2ss bakepulver istedet for 2ts (litt i ørska) og det svei i munnen å spise de. Og det var til 700gr mel. Noe sier meg det er ikke så mye mel i den kaka. 

Jeg lagde kaka nå, og tok akkurat et stykke. Det prikker i munnen min, er det pga bakepulveret? :fnise: jeg stusset også på megden av diverse ingredienser, og sa det til samboer, før jeg leste at det var kommentert her inne :ler: 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
56 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Men hvor mye skal de lage med bakepulveret? Jeg skjønner jo om de har oppi så mye hvis de skal voldsom mye mat, det virker jo ikke som målene er basert på kun til en porsjon.  

Anonymkode: 0d7fc...4e9

Oppgir de porsjoner på noe de lager der inne? Ser et graset fat med påskemiddag,men hvor mange porsjoner er det til?

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er 22 dl fløte i påskemenyen. 22 DL! For EN uke! Det er jo helt sprøtt!! De gode råvarene som lager den fineste sky, og så ødlegger de alt av smak ved å lempe hele kartonger av fløte nedi. Det skal være en skvett! Her er fløtesaus til fløtepoteter, ingen ballansering av syre og sødme, ikke engang et forsøk på det  i en eneste rett. Jeg ville aldri klare skjelne disse fra hverande når alt er fullstendig nøytralisert av fløte. Og å kalle det for  hasselbakte poteter? ..? Hvis du driver matblogg så burde alt dette være helt basic. Og det burde forsåvidt kunnskapen om å starte setninger med stor bokstav også være. Jeg blir rett og slett lei meg av å se slik vranglære spres ukritisk. :icon_frown:

Anonymkode: def06...cf6

  • Liker 33
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Nå diskuteres torsketunger. En spør hva som skal,eller om det skal skjæres vekk noe. Da svarer admin: jeg skjærer bort selve tunga. Hva? Er det ikke tunga som skal stekes?

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå diskuteres torsketunger. En spør hva som skal,eller om det skal skjæres vekk noe. Da svarer admin: jeg skjærer bort selve tunga. Hva? Er det ikke tunga som skal stekes?

Anonymkode: d8fcb...cf7

Torsketunger uten tunger? Og er ikke en torsketunge svært liten? :vetikke:

Edit: nå har jeg googla det. De bar større en jeg trudde, må bare finne stor nok torsk :rodme: Men selvfølgelig spiser man tunga, kanskje det admin mente? At de skjærer bort selve tunga så de kan steke den?

Endret av Cambria
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er 22 dl fløte i påskemenyen. 22 DL! For EN uke! Det er jo helt sprøtt!! De gode råvarene som lager den fineste sky, og så ødlegger de alt av smak ved å lempe hele kartonger av fløte nedi. Det skal være en skvett! Her er fløtesaus til fløtepoteter, ingen ballansering av syre og sødme, ikke engang et forsøk på det  i en eneste rett. Jeg ville aldri klare skjelne disse fra hverande når alt er fullstendig nøytralisert av fløte. Og å kalle det for  hasselbakte poteter? ..? Hvis du driver matblogg så burde alt dette være helt basic. Og det burde forsåvidt kunnskapen om å starte setninger med stor bokstav også være. Jeg blir rett og slett lei meg av å se slik vranglære spres ukritisk. :icon_frown:

Anonymkode: def06...cf6

Kanskje de ikke har lært seg at man behøver ikke bruke hele kartongen når man kjøper inn fløte? De trenger nok å lære at en liten klunk med fløte rekker lenge, og at man kan sette resten inn i kjøleskapet og bruke det senere. Ja, man kan til og med fryse ned fløte 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå diskuteres torsketunger. En spør hva som skal,eller om det skal skjæres vekk noe. Da svarer admin: jeg skjærer bort selve tunga. Hva? Er det ikke tunga som skal stekes?

Anonymkode: d8fcb...cf7

Jeg dør :ler: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er 22 dl fløte i påskemenyen. 22 DL! For EN uke! Det er jo helt sprøtt!! De gode råvarene som lager den fineste sky, og så ødlegger de alt av smak ved å lempe hele kartonger av fløte nedi. Det skal være en skvett! Her er fløtesaus til fløtepoteter, ingen ballansering av syre og sødme, ikke engang et forsøk på det  i en eneste rett. Jeg ville aldri klare skjelne disse fra hverande når alt er fullstendig nøytralisert av fløte. Og å kalle det for  hasselbakte poteter? ..? Hvis du driver matblogg så burde alt dette være helt basic. Og det burde forsåvidt kunnskapen om å starte setninger med stor bokstav også være. Jeg blir rett og slett lei meg av å se slik vranglære spres ukritisk. :icon_frown:

Anonymkode: def06...cf6

Prøvde å regne sammen smør også, og kom til minst 1,1 kg..

Anonymkode: 181fe...bcc

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
8 minutter siden, Cambria skrev:

Torsketunger uten tunger? Og er ikke en torsketunge svært liten? :vetikke:

Edit: nå har jeg googla det. De bar større en jeg trudde, må bare finne stor nok torsk :rodme: Men selvfølgelig spiser man tunga, kanskje det admin mente? At de skjærer bort selve tunga så de kan steke den?

Hun svarer hun som hadde kjøpt en pose på REMA.  Du kjøper ikke hode ned tunge der. Tungene kjøper du som tunge. Om de da ikke går ut i fra at alle drar ut og fisker. Du skal da fiske mye for å få nok tunger til en hel familiemiddag.

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
4 minutter siden, Wenda skrev:

Kanskje de ikke har lært seg at man behøver ikke bruke hele kartongen når man kjøper inn fløte? De trenger nok å lære at en liten klunk med fløte rekker lenge, og at man kan sette resten inn i kjøleskapet og bruke det senere. Ja, man kan til og med fryse ned fløte 

Har påpekt det tidligere. Ingen syre. Fløte? Legg til alle rømmen, cf, smør,

Anonymkode: d8fcb...cf7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Prøvde å regne sammen smør også, og kom til minst 1,1 kg..

Anonymkode: 181fe...bcc

Over 2 liter fløte og over 1 kilo smør...på 1 uke?!?

De forsvarer det vel med at det bare er påske en gang i året :skratte: 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Har påpekt det tidligere. Ingen syre. Fløte? Legg til alle rømmen, cf, smør,

Anonymkode: d8fcb...cf7

Jeg grøsser. 

Her i huset spises det kun enkelte grønnsaker, rent kjøtt og fett, men jeg klarer likevel å ha kosthold som er balansert smaksmessig. Og det helt uten å bruke kilo is og litervis med fett

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
15 minutter siden, Cambria skrev:

Torsketunger uten tunger? Og er ikke en torsketunge svært liten? :vetikke:

Edit: nå har jeg googla det. De bar større en jeg trudde, må bare finne stor nok torsk :rodme: Men selvfølgelig spiser man tunga, kanskje det admin mente? At de skjærer bort selve tunga så de kan steke den?

Ser nå at hun skriver at hun fjerner den,for den er seig.

Anonymkode: d8fcb...cf7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
23 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå diskuteres torsketunger. En spør hva som skal,eller om det skal skjæres vekk noe. Da svarer admin: jeg skjærer bort selve tunga. Hva? Er det ikke tunga som skal stekes?

Anonymkode: d8fcb...cf7

Det vi kaller torsketunger er mer enn bare selve torsketungen. Tungen i seg selv er ganske liten, og kan bli litt seig, så derfor er det noen som skjærer den bort.

Anonymkode: 7ed53...b3b

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
8 minutter siden, Wenda skrev:

Over 2 liter fløte og over 1 kilo smør...på 1 uke?!?

De forsvarer det vel med at det bare er påske en gang i året :skratte: 

Det var fløte i stort sett alt før påskemat også. Har du tatt ned fløten i desserter og drikke? 

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Nå skjønner jeg hvorfor det ble hamstret bakepulver i store kvanta før jul siden enkelte bruker 8ts (!!!) i ei kake :ph34r:

Anonymkode: f3954...b92

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...