Gå til innhold

Facebookgruppen "Mat fra bunnen"


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg og mannen ble direkte pinlig berørt når vi innså at s-en i béarnaise ikke er stum, det innså vi først når vi så oss gjennom Hellstrøm rydder opp hjemme for tredje gang for et par uker siden :fnise:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Var ei i dag som la ut en link til en matnettside angående oppskrift da ei spurte om forslag til oppskrifter til bruk av filodeig. Kommentaren ble slettet av adm. pga ikke lov med direkte linking. Den som la ut linken kommenterte sa like etterpå at hun orket ikke å skrive hele oppskriften, når hun likevel måtte linke til den som hadde opphavsretten til oppskriften. Men opphavsrett er visst et ukjent ord for disse folka. Synes det var bra den jenta svarte tilbake, hvem gidder å skrive i timesvis oppskrifter som kun er forslag til matideer liksom. Hun kunne sikkert bare sagt navn på matrett, men det ser ut til at 99 % av medlemmene ikke vet hva Google er, så da blir jo neste spørsmål "oppskrift?". Gjenganger.

(La oss heller holde oss til diskusjoner om potet skal være mer brun på den ene siden eller om kjøttdeig fra Sverige skal smake litt rart, så blir det ikke delt så mye oppskrifter heller) 

  • Liker 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 timer siden, Auri skrev:

Jeg og mannen ble direkte pinlig berørt når vi innså at s-en i béarnaise ikke er stum, det innså vi først når vi så oss gjennom Hellstrøm rydder opp hjemme for tredje gang for et par uker siden :fnise:

Å gid av meg.. Såå pinlig.

Anonymkode: 25e86...fc0

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, veslemøy skrev:

Var ei i dag som la ut en link til en matnettside angående oppskrift da ei spurte om forslag til oppskrifter til bruk av filodeig. Kommentaren ble slettet av adm. pga ikke lov med direkte linking. Den som la ut linken kommenterte sa like etterpå at hun orket ikke å skrive hele oppskriften, når hun likevel måtte linke til den som hadde opphavsretten til oppskriften. Men opphavsrett er visst et ukjent ord for disse folka. Synes det var bra den jenta svarte tilbake, hvem gidder å skrive i timesvis oppskrifter som kun er forslag til matideer liksom. Hun kunne sikkert bare sagt navn på matrett, men det ser ut til at 99 % av medlemmene ikke vet hva Google er, så da blir jo neste spørsmål "oppskrift?". Gjenganger.

(La oss heller holde oss til diskusjoner om potet skal være mer brun på den ene siden eller om kjøttdeig fra Sverige skal smake litt rart, så blir det ikke delt så mye oppskrifter heller) 

Kunne hun ikke kopiert og limt inn? Mye lettere enn å skrive alt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
41 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å gid av meg.. Såå pinlig.

Anonymkode: 25e86...fc0

Er det leggetid? 

Anonymkode: 87d7d...620

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å gid av meg.. Såå pinlig.

Anonymkode: 25e86...fc0

 

Mtp at mannen jobber som servitør på en resturant hvor de ganske ofte har retter med béarnaise, som han skal stå og presentere for kunder,, så er det pinlig ja :P

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

10 timer siden, hulderjenta skrev:

<ì> °¶¼ ðöü DJPV\b ¤ª àæì, P&¢;Ø LRX^ &ÄÊÐÖÜ; DJPV\b &ÈÎÔÚ;"&òøþ; hntz °¶ ì&

Hæ???

Anonymkode: 87ee8...8ba

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest hulderjenta
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hæ???

Anonymkode: 87ee8...8ba

Skjønner ikke hva som skjer. Jeg skriver fra mobilen, og teksten er helt som vanlig når jeg poster.. La ikke merke til at den ble sånn etterpå. :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, hulderjenta skrev:

Skjønner ikke hva som skjer. Jeg skriver fra mobilen, og teksten er helt som vanlig når jeg poster.. La ikke merke til at den ble sånn etterpå. :angry:

Det samme skjedde med meg for et par sider siden. Jeg skulle sitere en bruker, og da jeg postet så fikk jeg samme som deg. Fjernet alt, for orket ikke å skrive det på nytt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Brimi skrev:

Kunne hun ikke kopiert og limt inn? Mye lettere enn å skrive alt.

Det sto helt sikkert i bloggen(?) at oppskriftene skulle linkes til ved deling pga opphavsrett, sett flere som skriver det. Viktig å kreditere kilden uansett når man klipper og limer inn oppskrift (f.eks "hentet fra Det Søte Liv") 

Anonymkode: dfecc...15a

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det sto helt sikkert i bloggen(?) at oppskriftene skulle linkes til ved deling pga opphavsrett, sett flere som skriver det. Viktig å kreditere kilden uansett når man klipper og limer inn oppskrift (f.eks "hentet fra Det Søte Liv") 

Anonymkode: dfecc...15a

Da kan man ikke gi videre oppskriften der inne. Uavhengig om hun hadde skrevet det eller ei. Det går ann å kopiere og lime OG kreditere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ved spm om hvorfor innlegget med bilde av andelår var slettet, da det var lagt ved oppskrift - er dette svaret

Oppskrifter skal inneholde målenheter, med andre ord, det skal føres opp hvor mange kg/dl/ss osv. Dette er for at alle medlemmer skal kunne bruke oppskriften om de vil det. Husk: Alle er ikke like drevne på kjøkkenet enda, mange er her inne for å lære, da er oppskrifter gull verdt. Oppskrifter som mangler bra nok oppmåling og fremgangsmetode, vil bli slettet.

Eksempel: det er ikke nok å skrive løk, skriv hvor mye løk du bruker, da for eksempel 1/2 løk. Det er heller ikke nok å skrive "lag jevning". Mange vet ikke hva jevning er, og uten mål blir det en vanskelig sak.

Dette står under regler som definisjon på godkjent oppskrifter Uttrykksikonet smile
Så hvis du ikke hadde med det, så er det grunnen...

 

Det jo fanden ikke rart at folk snart ikke gidder å legge ut oppskrifter der lengre. Står det jevning i en oppskrift, og ikke en gang det skal kunne googles, men måtte skrives opp... Tror de virkelig folk er så tilbakestående at de ikke evner å søke opp en eneste ting? Ellers så ser vi jo gang på gang at de spør om det de lurer på  ang den minste ting der, så skulle noen ikke vite hva jevning er, og ikke klare å tenke seg muligheten av å søke det opp, så spør de garantert på gruppa....

- så så detaljert trenger faktisk ikke en oppskrift å være. Sysn dette er flisespikkeri og et SYKT kontrollbehov fra admin gruppa sin side.

Anonymkode: ff467...912

  • Liker 27
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her ser det ut som det er mye sjalusi og misunnelse ute og går ;) Vær så snill og tenk nøye over hva dere lirker av dere her inne.. det er så utrolig lett for barn å finne foruminnlegg her inne via googlesøk.. Har spesielt sett Tanja nevnes, ikke helt i positiv retning.. Hva slags signaler tror dere det gir barn og ungdommer som kommer seg inn hit på uheldig vis? 

Jeg er selv medlem i den gruppa, og jeg velger å se det positive med den. Jeg får masse inspirasjon til å lage mer mat og bake mer. Jeg syns de er flinke til å holde orden de som jobber i admingruppa, noe som må gjøres med så mange mennesker i én tråd. Er greit at det ikke er lov med link pga det kan fort være uvitende virus på forskjellige sider.. det er ikke krevende å ta en screenshot og heller legge inn det. Syns tråden er helt ok. 

Anonymkode: 397a8...f0d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Her ser det ut som det er mye sjalusi og misunnelse ute og går ;) Vær så snill og tenk nøye over hva dere lirker av dere her inne.. det er så utrolig lett for barn å finne foruminnlegg her inne via googlesøk.. Har spesielt sett Tanja nevnes, ikke helt i positiv retning.. Hva slags signaler tror dere det gir barn og ungdommer som kommer seg inn hit på uheldig vis? 

Jeg er selv medlem i den gruppa, og jeg velger å se det positive med den. Jeg får masse inspirasjon til å lage mer mat og bake mer. Jeg syns de er flinke til å holde orden de som jobber i admingruppa, noe som må gjøres med så mange mennesker i én tråd. Er greit at det ikke er lov med link pga det kan fort være uvitende virus på forskjellige sider.. det er ikke krevende å ta en screenshot og heller legge inn det. Syns tråden er helt ok. 

Anonymkode: 397a8...f0d

Ser du drar misunnelse og sjalusi-kortet.... Kan du vennligst opplyse meg om hva jeg liksom skal være misunnelig på? Tanja?

I såfall kan jeg informere deg om at jeg finnes ikke misunnelig på Tanja. Jeg er mer en god nok på kjøkkenet, både når det gjelder matlaging og baking. Ikke har jeg behov for å stjele oppskrifter, endre et par gram og utgi de for å være mine. En flott og kjekk mann har jeg, gode og snille barn, en god jobb der jeg tjener godt. Så nei, jeg finnes hverken misunnelig eller sjalu. En annen ting; jeg behandler mine medmennesker med respekt, noe man ikke kan si at T gjør. Har lest så utrolig mye spydig som hun har liret av seg til andre, selv om de ikke har gjort annet enn å komme med velbegrunnete kritiske spørsmål. 

Jeg meldte meg inn i MFB, men jeg meldte meg ganske kjapt ut igjen. Den gruppa er ikke noe særlig, hverken faglig sett eller sosialt sett. De som er admins der inne tar jo helt av og er utrolig herskesyke. De lyver (jamfør de uttalelsene om folkeregisteret!) og de kaster folk urettmessig ut av gruppa (sist jeg sjekket reglene så står det ingenting om at du blir kastet ut hvis du er medlem i flere matgrupper). 

Og det med linking og forklaringen på at det kan komme virus er bare bullshit. Har aldri før vært medlem av ei gruppe der linking ikke er lov. Og det har heller ikke vært virus til tross for linking. 

Anonymkode: b0807...4fd

  • Liker 25
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Den 25.10.2015 at 20.26, AnonymBruker skrev:

Ler meg ihjel av at tråden stenger klokken 11.  :fnise: Åpningstider for en tråd? Ja da har jeg hørt det og.

 


Anonymous poster hash: a5fe3...200

 

HÆ?!! Er det sant??

Omg, administratorer i visse grupper altså! 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Her ser det ut som det er mye sjalusi og misunnelse ute og går ;) Vær så snill og tenk nøye over hva dere lirker av dere her inne.. det er så utrolig lett for barn å finne foruminnlegg her inne via googlesøk.. Har spesielt sett Tanja nevnes, ikke helt i positiv retning.. Hva slags signaler tror dere det gir barn og ungdommer som kommer seg inn hit på uheldig vis? 

Jeg er selv medlem i den gruppa, og jeg velger å se det positive med den. Jeg får masse inspirasjon til å lage mer mat og bake mer. Jeg syns de er flinke til å holde orden de som jobber i admingruppa, noe som må gjøres med så mange mennesker i én tråd. Er greit at det ikke er lov med link pga det kan fort være uvitende virus på forskjellige sider.. det er ikke krevende å ta en screenshot og heller legge inn det. Syns tråden er helt ok. 

Anonymkode: 397a8...f0d

Here we go again.

Sjalu og misunnelse - du trenger virkelig ikke se langt (lese langt) for å finne det i selve facebook-gruppa.

Interessant at du nevner at barn kan finne foruminnleggene her via google. Hvor unge barn tror du er interessert i å lage mat/lese om mat? Muligens en tenåring, men en 9-åring er mer interessert i hva han/hun får til middag, enn å sitte og lese om hva folk skriver på nettet om en facebook-gruppe. I verste fall leser de om hvilket spill de skal kjøpe neste gang, eller hvor mye en ponni koster.

Tanja er grunnlegger av gruppen, og hun er blant de verste til en del ting. 1. uthenging av eks-medlemmer, 2. nedlatende tone (skjult bak masse smileys), 3. frekk i mange av svarene, 4. lager absurde regler, og 5. anser medlemmene som "gjester"!

Uvitende virus... oki. Men jeg lurer på hva sannsynligheten er for virus, om man linker til detsøteliv, trinesmatblogg eller andre matblogger for den saks skyld. Om det dukker opp link til en pornoside, så ja - da kunne jeg tenkt virus. 

Men for all del, gruppa er en generelt fin gruppe! Mange gode oppskrifter der (blant alt svadaet om man kan spise ribbe som gikk ut i fjor).

Anonymkode: 19f48...9f9

  • Liker 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Ved spm om hvorfor innlegget med bilde av andelår var slettet, da det var lagt ved oppskrift - er dette svaret

Oppskrifter skal inneholde målenheter, med andre ord, det skal føres opp hvor mange kg/dl/ss osv. Dette er for at alle medlemmer skal kunne bruke oppskriften om de vil det. Husk: Alle er ikke like drevne på kjøkkenet enda, mange er her inne for å lære, da er oppskrifter gull verdt. Oppskrifter som mangler bra nok oppmåling og fremgangsmetode, vil bli slettet.

Eksempel: det er ikke nok å skrive løk, skriv hvor mye løk du bruker, da for eksempel 1/2 løk. Det er heller ikke nok å skrive "lag jevning". Mange vet ikke hva jevning er, og uten mål blir det en vanskelig sak.

Dette står under regler som definisjon på godkjent oppskrifter Uttrykksikonet smile
Så hvis du ikke hadde med det, så er det grunnen...

 

Det jo fanden ikke rart at folk snart ikke gidder å legge ut oppskrifter der lengre. Står det jevning i en oppskrift, og ikke en gang det skal kunne googles, men måtte skrives opp... Tror de virkelig folk er så tilbakestående at de ikke evner å søke opp en eneste ting? Ellers så ser vi jo gang på gang at de spør om det de lurer på  ang den minste ting der, så skulle noen ikke vite hva jevning er, og ikke klare å tenke seg muligheten av å søke det opp, så spør de garantert på gruppa....

- så så detaljert trenger faktisk ikke en oppskrift å være. Sysn dette er flisespikkeri og et SYKT kontrollbehov fra admin gruppa sin side.

Anonymkode: ff467...912

Jeg aner ikke hva jevning er :P Men så kan jeg nesten ikke lese noen oppskrifter uten å skjønne hva alt er og betyr.

Om jeg liker oppskriften din kan jeg vel spørre deg om hvor mye løk det skal være i? Enig i det kontrollbehovet. Det samme ser du i eBay-gruppa og SPESIELT i koreansk kosmetikk-gruppa (!!). Omg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang det med linker som kan føre til virus.

De linkene jeg har vært borti på gruppe-vegger som faktisk kan føre til maleware o.l. er linker som omhandler noe helt annet enn temaet for gruppa (salg av merkevarer, tilbud om lån etc. er gjengangere)  - og det blir mest sannsynlig postet av falske kontoer - eller fra kontoer som har vært inne på infiserte sider, slik at det sprer seg automatisk videre selv. De gangene dette skjer så bryr brukern seg fint lite om regler - og poster link uansett. (evt så er han/hun ikke klar over at det postes fra kontoen sin).

Så det er vel ganske åpenlyst at linker til matblogger, matprodusenter o,l. som er det som faktisk blir postet på MFB når noen begår den kardinalsynden å selnge innom en link - er ganske så safe.

Det ER faktisk en tullete regel. Men for all del - de står jo fritt til å lage enhver idiot-regel de måtte ønske på sin egen gruppe.

Anonymkode: ff467...912

  • Liker 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...