Gå til innhold

Er ''Homeland'' rasistisk?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg leser nå en artikkel i VG om dette. 

 

http://www.vg.no/rampelys/tv/her-har-graffitikunstnerne-sabotert-homeland-episoden/a/23543409/

 

Noen muslimske kunstnere har skrevet dette i graffiti som vises i en episode i tv-serien. 

 

 

TV-serien har fått rykte på seg for å være det mest fordomsfulle som vises på TV på grunn av sine upresise, udifferensierte og svært fordomsfulle beskrivelser av arabere, pakistanere og afghanere, og svært forvrengte presentasjon av byene Beirut og Islamabad og hele den såkalte muslimske verden generelt, skriver kunstnerne på sin hjemmeside.

 

Jeg synes ikke denne beskrivelsen stemmer, men har forståelse for at disse kunstnere ikke synes bildet om muslimer og muslimske land er hyggelig. Realiteten er ikke hyggelig, men dette er ingen grunn å slenge påstander om rasisme. 



Anonymous poster hash: e7f22...9a4
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis homeland er rasistisk, så er alle filmer med homofile karakterer generaliserende og støtende.

Tror dere homfile roper, skriker og føler seg krenket av å se Modern Family?

Nei vet du hva, folk roper rasisme i øst pg vest uten ånvite hva begrepet innebærer.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel... er jo en amerikansk serie, så skulle bare mangle at visse land og visse grupper mennesker blir fremstilt på en viss måte... les Orientalismen, av Said, så skjønner dere :)

Anonymous poster hash: 101b8...e59

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Oppfatter den ikke som rasistisk. Men jeg er litt skuffet over sesong 5. Får håpe det tar seg opp mot slutten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

 

Anonymkode: b005d...603

Haha den videoen der må være kødd av noe slag. Fikk meg en god latter når han så overrasket bryter ut "they portray us as a extremist nation". WELL DUH BRUH.

Her er 1 av flere tusen grunner til at pakistan blir fremstilt som et ekstremt land :

http://www.vg.no/nyheter/meninger/pakistan/rasister-i-pakistan/a/23439824/

Få eller mange, det finnes rasister i Pakistan. Og de er dødeligere enn noen gang. De lynsjer, tvangskonverterer og slavebinder landets kristne, hinduer og Ahmadiyya-muslimer.

Drømmen er blitt et mareritt for landets cirka 13 millioner kristne, hinduer og ahmadiyya. For ikke å snakke om sjia-muslimer. Rasismen, diskrimineringen og overgrepene blir mer og mer utbredt.

Hatet begynner tidlig, gjerne med hudfargen. Det er flere nyanser brunt. De mørkeste nyansene forbindes ofte med kristne, hinduer og lavkaste. Tankegodset som følger er slående lik «white supremacy» – hvit overlegenhet. Konsekvensene mer brutale.

I 2014 ble minst 11 hindutempler og kirker angrepet. Det var 144 isolerte sekteriske terrorangrep. 11 personer ble drept kun fordi de tilhører Ahmediyya-bevegelsen. Hundrevis av hinduer er tvunget til flykte landet. Men det verste er at det ikke har vært noen lovendringer i praksis for å beskytte minoriteter.

En pakistansk guvernør, Salman Taseer, ble drept da han forsøkte å snakke for minoritetenes rettigheter og mot blasfemiparagrafen. Dommere som har dømt overgripere, har måtte flykte landet. Religiøse ledere som har talt samholdets sak er blitt utsatt for drapsforsøk. Å reformere blasfemiloven, sees i seg selv på som blasfemi.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det en tv-serie, og akkurat som James Bond så spiller de på hvem som er "fienden" i samfunnet akkurat nå. Bare se på de gamle James Bond filmene, det var alltid Russland som var den store stygge ulven. James Bond filmene var ikke rasistiske mot russere av den grunn. 

Tv-serier og filmer fremstiller ofte ting sort-hvitt. Hvis alle nyanser skal vises så vil det ikke bli noe "slem" og "god" side. Det er sikkert også en haug av feil i serien, uten at feilene betyr at serien i seg selv er rasistisk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt som kommer fra Hollywood er sionistisk propaganda.

Anonymkode: 24f4f...d3c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...