Gå til innhold

brownies oppskrift


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Amerikanske brownies

250 g finhakket sjokolade

3 ss kakaopulver

1 ss bakepulver

120 g smør

110 g brunt sukker

50 g melis

2 egg

1 ts vaniljesukker

70 g hvetemel

120 g hakkede valnøttkjerner

140 g hakket sjokolade

Sjokolade, kakao og en spiseskje smør smeltes i en kasserolle. Ha i brunt sukker og vaniljesukker. Rør til alt er smeltet. Rør så inn lettpiskede egg og hvetemel. Ha til slutt i de hakkede nøttene, sjokoladen og smør. Fyll massen i store muffinsformer. Stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Du kan fint helle røren i en kakeform og steke som en hel kake, da må steketiden øke en del. Test den for å sjekke om den er ferdig.

Brownies

250 g sjokolade

125 g smør

125 g nøytral olje

125 g mel

375 g sukker

7 egg

Sjokolade og smør smeltes og avkjøles litt. Pisk eggedosis av sukker og eggene, og bland med sjokoladen. Sikt i mel til slutt. Stekes på 160 grader i en liten langpanne, ca. 40-45 minutt.

Brownies med kryddersmak

175 g smør

250 g mørk sjokolade

200 g sukker

3 egg

½ ts kanel

½ ts kardemomme

75 g hvetemel

100 g valnøtter

Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme. Skill eggene og pisk eggeplommer og sukker tynt. Rør i smeltet og litt avkjølt sjokoladeblanding. Hakk valnøtter grovt. Bland sammen kanel, kardemomme, mel og halvparten av valnøttene og rør dette forsiktig i deigen. Pisk eggehvitene stive og fold dem i deigen med lett hånd. Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over resten av valnøttene. Stek kaken ved 180 grader, midt i ovnen, 25-30 minutter. Kaken skal være litt luftig i midten. Skjær den kalde kaken i biter og server med is, krem og rørte bær.

Enkle brownies

250 g smør

150 g kokesjokolade

4 egg

250 g sukker

150 g hvetemel

3 ss kakao

200 g hakkede valnøtter

Smelt smør og kokesjokolade og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør, smeltet kokesjokolade, hvetemel, kakao og hakkede valnøtter. Hell røren i en liten langpanne, 20x30 cm. Stekes på 175 grader i 35 minutter, midt i ovnen.

Banan-brownies

3 store bananer

215 g brunt sukker

1 ts vaniljesukker

5 ss kakaopulver

5 ss melk

3 egg

75 g hvetemel

75 g havrekli

1 ts bakepulver

(evt. krydder, f.eks. muskat eller kanel)

Mos bananene, bland dem med det brune sukkeret og vaniljesukkeret. Rør sammen kakaopulver og melk, bland dette med bananene. Visp eggene lett og rør dem godt sammen med sjokolade-banan-blandingen. Bland mel, havrekli og bakepulver og rør det inn. Hell røren i smurt rund form og stek ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles ferdig på rist. Sikt gjerne litt melis over kaken før servering.

Kokos-brownies

160 g kokesjokolade

4 dl kokosmelk

4 ½ dl sukker

4 egg

2 ½ ts vaniljesukker

3 dl hvetemel

½ ts kanel

¼ ts nellik

2 ts bakepulver

Smelt sjokoladen i noe av kokosmelken, enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør inn resten av kokosmelken slik at sjokoladen blir godt blandet. Visp sammen egg, sukker, rom og vaniljesukker. Bland inn sjokolade/kokosmelk. Sikt inn hvetemel, krydder og bakepulver og visp til alt er blandet, men ikke lenger enn nødvendig. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stekes ved 180 grader i ca. 35 minutter. La kaken avkjøle i langpannen. Skjær i firkanter.

Brownies

200 g mørk sjokolade

170 g smør

4 dl sukker

4 egg

2 ts vaniljesukker

2 ½ dl hvetemel

Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en liten langpanne. Stek ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker den siste oppskriften Mylian kom med. Dobler den alltid og bruker en stor langpanne. Den er alltid populær! Og best av alt, den er kjempeenkel å lage, bare én gryte og ingen visping. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Jeg bruker den siste oppskriften Mylian kom med. Dobler den alltid og bruker en stor langpanne. Den er alltid populær! Og best av alt' date= den er kjempeenkel å lage, bare én gryte og ingen visping. :sikle:

:Nikke: :enig_animasjon:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tingeling ikke innlogget

Eller... så jukser man med Toro's pose... er egentlig litt imot "kake på pose", men denne blir (minst) like god som hjemmelaget brownies, er billigere og raskere.

Tingeling

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller... så jukser man med Toro's pose... er egentlig litt imot "kake på pose", men denne blir (minst) like god som hjemmelaget brownies, er billigere og raskere.

Tingeling

Synes toro brownies ofte er bedre enn hjemmesnekra ;) Det gjelder bare å gjemme posen godt, og drysse på litt melis :)

Det beste er at man alltid kan lage brownies. Trenger bare 1 egg og smør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Synes toro brownies ofte er bedre enn hjemmesnekra ;) Det gjelder bare å gjemme posen godt, og drysse på litt melis :)

Det beste er at man alltid kan lage brownies. Trenger bare 1 egg og smør.

Har dere smakt browniesene fra oppskriften Myumi la ut? Jeg TRODDE at posebrownies var like godt... :riste:

Legger ut oppskriften her, og den er kjempeenkel å lage!!!

"Nå har jeg lest om så mange som har problemer med å bake Brownies så her skal dere få litt proffhjelp. Dette er oppskriften fra City Bakery i New York som vant en pris for Best Brownie 2003. Hvis dere følger mine anvisninger og har en ovn som fungerer slik den skal så kan dere ikke mislykkes.

250 gr smør

250 gr mørk sjokolade

5 dl sukker

5 egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ss mørk kakao (bakekakao)

Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn biter av sjokolade til alt er smeltet og rør godt, det er viktig at det ikke ligger biter igjen som ikke er smeltet. Pisk egg og sukker til eggedosis, den trenger ikke være helt pinnestiv, bare nok til at sukkeret er oppløst.

Sikt sammen mel, kakao og bakepulver.

Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen på en gang og vend forsiktig inn ved å bruke en slikkepott, hell i mel/kakao/bakepulver blandingen (alt på en gang) og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig.

Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter.

Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir og spray godt med Formfett. For dere som ikke har dette så sett det på handlelisten til neste gang.

Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min. Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser rå ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr.

La kaken avkjøles helt i langpannen før du hvelver den på rist.

Viktig: Hvis du bare har en stor langpanne og vil lage denne kaken så må du legge til en ekstra halv oppskrift. Hvis ikke blir kaken for tynn og tørr.

Lykke til!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...