Gå til innhold

Tortillas


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Tortillas er ifølge tanta mi noe herk å lage, i og med at de er vanskelige å kjevle ut. har aldri prøvd selv, men her har du noen oppskrifter så du kan prøve deg fram.

Tortillas av hvete (14 tortillas med diameter 15 cm)

225 g hvetemel

1 ts salt

1 ss vegetabilsk olje

1,2 dl vann

Sikt melet og saltet i en bolle. Gni inn oljen med fingrene til blandingen minner om grove brødsmuler. Tilsett vannet litt av gangen til en myk deig. Kna den lett, form til en kule, dekk bollen med et håndkle og la det hvile i 15 minutter. Del deigen i 14 deler og trill dem i kuler. Kjevle ut deigkulene etter tur på et underlag du har strødd med litt mel. Kjevle til sirkler på ca 15 cm. Skjær kantene jevne om nødvendig. Varm opp en usmurt steketakke eller en tykkbunnet stekepanne over middels varme. Stek tortillaene en etter en i omtrent 1 ½ - 2 minutter på hver side. Snu med en stekespade når bunnen er gyllenbrun. Skru ned varmen hvis tortillaen blir brun for fort. Hvis tortillaen skal spises med det samme, kan det pakkes i et rent håndkle. Ellers pakker du dem i folie og holder dem varme i ovnen. For at de skal være myke og bøyelige, må de holdes varme.

Tortillas (6 porsjoner)

7 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 ss fett (smult, margarin eller smør)

2 1/2 dl lunkent vann

Bland mel, salt og bakepulver. Smuldre fettet i melet. Blend inn vannet gradvis. Kna deigen godt, og del den opp i 10-12 små emner og form til boller. Dekk til og la dem hvile 15 minutter. Kjevle ut bollene til lefser i passe størrelse (ca. 15-20 cm), på en melet flate. Stek dem på en usmurt jernpstekepanne eller takke, på sterk varme. De er ferdige når de er gylne, da skal de fremdeles være myke. Legg dem i en stabel innpakket i aluminiumsfolie mens du steker.

Hvetemeltortillas

1 liter hvetemel

2 ts salt

1 ts bakepulver

1 ½ dl smør

5 dl varmt vann (ca. 40 grader)

2 dl hvetemel til utbaking

Bland mel, salt og bakepulver. Bland inn smør i en kjøkkenmaskin eller smuldre inn med fingrene. Tilsett vann litt etter litt, til deigen ikke lenger kleber. Del deigen i ca. 20 baller. Kjevle ut ballen med hvetemel. Bruk godt med mel og pass på at tortillaene kjevles tynne. Børst av det løse hvetemelet før steking. Stek tortillaene i stekepanne uten olje, på middels sterk varme i ca. 20 sekunder på hver side. De skal så vidt bli brune. Stek ikke mer enn ett minutt. Bruker du lenger tid blir tortillaene harde som knekkebrød. Stable tortillaene i et kjøkkenhåndkle, deretter i en plastpose. Holdbarhet 4-5 dager. Tortillaene er perfekt til dypfrysing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tortillas

100 g maismel

100 g hvetemel

1 ts salt

Rør sammen maismel, hvetemel, salt og 1,25-1,5 dl lunkent vann. La svelle tildekket ca 20 minutter. Form 8 like store kuler av deigen som kjevles til tynne rundinger ca 15 cm i diameter. Stek i teflonpanne uten fett, ca 1 minutt på hver side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...