AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #1 Skrevet 24. september 2015 Hei, Håper noen har innspill på mengden mat Vi er 50 stk; 30 jenter og 20 gutter. 7,5 kg kjøttdeig (150 gram hver) 2,5 kg bønner (50 gram hver) 16 pakker tacokrydder 15 glass tacosaus 6 taco dinner kit (en pakke inkluderer krydder, saus og 12 skjell) 125 tortillalefser 15 bokser rømme/kesam 10 salathoder 13 agurker 40 tomater 10 løk 17 paprika 7 3-pack mais 3,5 kg ost Anonymous poster hash: b74e0...3f8
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #2 Skrevet 24. september 2015 Tror jeg ville beregnet litt mer kjøtt, evt. spedd på med litt mer bønner i miksen. Kanskje 2,5 kg mer av én av delene, evt. 1,5 kg kjøttdeig og 1 kg bønner. Eller synes jeg det ser fornuftig ut Anonymous poster hash: bc2ea...3a4 2
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #3 Skrevet 24. september 2015 Tusen takk Flere? Anonymous poster hash: b74e0...3f8
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #4 Skrevet 24. september 2015 Jeg kan ingenting om sånne beregninger så der kan jeg ikke hjelpe, men jeg vil tipse om å bruke tid på å steke kjøttdeigen slik at den blir stekt og ikke kokt. Men da må man ta seg tid til å steke en og en kjøttdeig, helst bare halve kjøttdeigen om gangen. Og helle av overflødig vann og steke til den er skikkelig stekt, ikke bare grå. Anonymous poster hash: e9b2b...904
Poserose Skrevet 24. september 2015 #5 Skrevet 24. september 2015 Skal dere blande kjøtt og bønner sammen? I så fall ser det greit ut. Hvis ikke ville jeg hatt mer kjøtt, noen tror at taco=kjøtt og lefse og spiser da dobbelt så mye kjøtt som vanlige folk Kanskje 180 g til hver hvis bønnene ikke er blandet inn?
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #6 Skrevet 24. september 2015 Bønner ødelegger jo hele tacoen. Anonymous poster hash: 6d561...24e 3
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #7 Skrevet 24. september 2015 Raspet gulrot, avokado, stekt sopp, ananas, peanøtter, kål? Anonymous poster hash: da716...4dd
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #8 Skrevet 24. september 2015 Raspet gulrot, avokado, stekt sopp, ananas, peanøtter, kål?Anonymous poster hash: da716...4dd Kjære vene... Anonymous poster hash: 15051...f0b 11
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #9 Skrevet 24. september 2015 Raspet gulrot, avokado, stekt sopp, ananas, peanøtter, kål?Anonymous poster hash: da716...4dd Peanøtter? Kål? Hva er det du har i tacoen din? Skulle gjerne hatt avokado, men vi har et budsjett å forholde oss til, og avokado til 50 personer blir for dyrt. Anonymous poster hash: b74e0...3f8 1
AnonymBruker Skrevet 25. september 2015 #10 Skrevet 25. september 2015 Du må jo ha jalapeno! Et tips er å se på innvandrerbutikker, de har ofte rimelige produkter fra la costena. Det er sterkere enn vanlig norsk tex-mex, men veldig godt. Anonymous poster hash: f219d...fcb 1
AnonymBruker Skrevet 25. september 2015 #11 Skrevet 25. september 2015 Peanøtter? Kål? Hva er det du har i tacoen din? Skulle gjerne hatt avokado, men vi har et budsjett å forholde oss til, og avokado til 50 personer blir for dyrt. Anonymous poster hash: b74e0...3f8 du trenger ikke ha det til 50 personer. alle har ikke alt i tacoen. En first price avocado koster 6 kr. så ikke så dyrt å kjøpe et par av det. Anonymous poster hash: 83e9b...673 1
Faith- Skrevet 25. september 2015 #12 Skrevet 25. september 2015 Du kan kjøpe sånn nett med avokado, men de bør du kjøpe en stund før dere skal bruke dem, da de som regel er veldig harde. Ellers er jeg enig om at jeg ville bereget mer kjøtt om dere ikke blander kjøtt og bønner (jeg har aldri hatt bønner i taco, så sikkert andre som heller aldri har prøvd det og kanskje ikke liker det?). Nå det er så store mengder kjøtt, så har folk det med å ta mer enn om det er 1-2 pakker kjøtt i en steikepanne. Det merker vi godt i hvert fall når vi har besøk og en gryte full av tacokjøtt. Kan også anbefale å steke opp kjøttet dagen før om du har mulighet. Det tar tid å skulle steike så mye kjøtt og kjøttet blir egentlig bare enda mer smakfult om det får ligge i tacokrydderet over natten (i kjøleskapet selvsagt). Når dere skal lage tacoen dagen etter så varmer du bare opp kjøttet i gryten igjen (tilsett eventuelt noe mer vann om det ser ut som det trenger det). 1
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #13 Skrevet 26. september 2015 du trenger ikke ha det til 50 personer. alle har ikke alt i tacoen. En first price avocado koster 6 kr. så ikke så dyrt å kjøpe et par av det. Anonymous poster hash: 83e9b...673 Kødder du? Et par avokadoer til 50 stk? Folk elsker jo guacamole. Har du noen gang lagd mat til mange folk? Update: det ble (for å si det mildt) mer enn nok salat, agurk, løk, tomat, paprika, mais og rømme. Det ble ca. akkurat med kjøtt og bønner, men kommer til å kjøpe 200 gram kjøttdeig om jeg skulle lage til så mange en gang til Anonymous poster hash: b74e0...3f8 1
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #14 Skrevet 27. september 2015 Jeg vet hvem som har skrevet dette innlegget. Anonymous poster hash: 6d561...24e 1
AnonymBruker Skrevet 28. september 2015 #15 Skrevet 28. september 2015 Jeg tror det kan være litt lite ost, alle bruker mye ost til taco. Lurt å se etter tilbud på gul ost og kjøpe urevet og rive selv, er mye rimeligere. Og ja, viktig med enten jalapeno eller fersk chili, mange liker å sprite opp tacoen og det er ikke akkurat chilien som velter budsjettet vil jeg tro. Heier på avocado og lage guacamole men skjønner det kan være for dyrt. Jeg tror jeg ville kuttet ned på antall paprika. Anonymous poster hash: 37e46...cdf 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2015 #16 Skrevet 3. oktober 2015 Kødder du? Et par avokadoer til 50 stk? Folk elsker jo guacamole. Har du noen gang lagd mat til mange folk? Update: det ble (for å si det mildt) mer enn nok salat, agurk, løk, tomat, paprika, mais og rømme. Det ble ca. akkurat med kjøtt og bønner, men kommer til å kjøpe 200 gram kjøttdeig om jeg skulle lage til så mange en gang til Anonymous poster hash: b74e0...3f8 Ja vis du hadde kjøpt sånn 10 stykker så burde det holde. Jeg mente om du har 20 ingredienser til tacoen så pleier ikke alle å ha alle 20 ingrediensene i en taco. Og ja det har jeg. Anonymous poster hash: 83e9b...673
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2015 #17 Skrevet 3. oktober 2015 Japalenos! Anonymous poster hash: 4e42b...729
Eli0102 Skrevet 4. oktober 2015 #18 Skrevet 4. oktober 2015 (endret) Tenker kanskje nærmere 10 kg kjøttdeig. Men kommer helt ann på hvor storspisere denne gjengen er Uansett bedre å ha for mye enn for lite mener jeg. Og taco til frokost og lunsj dagen etter er jo bare heaven Endret 4. oktober 2015 av Eli0102
Eli0102 Skrevet 4. oktober 2015 #19 Skrevet 4. oktober 2015 MEN HALO!! Du kan da ikke glemme nachos! Noen store skåler med nachos er et must. Helst de med chili
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå