Gå til innhold

Eplekake


Christy

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Eplekake:

200 g myk margarin

200 g sukker

røres hvitt.

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

5 egg

blandes i.

Halve røra legges i en rund form 24 cm. Skrell og kutt 2 epler i bittesmå terninger og ha den i en plastikpose. Ha kanel og sukker i posen slik at eplebitene blir dekket av blandingen. Hell eplene over røra, og fordel resten av røra over eplene. Strø over kanel og perlesukker.

Stekes m bakepapir på 180 grader i 50 minutter.

namnam, denne har vi spist senest idag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har du en vanlig oppskrift på eplemos. alternativt kan du koke opp epler med vann, nellik, kanel og allehånde. tilsett honning når mosen er kald.

Eplemos

1 kg epler

1 ½ dl vann

2-300 g sukker

Skrell eplene og kok dem opp på svak varme sammen med vann og sukker.

Spesiell eplekake

2 egg

250 g sukker

150 g smør

200 g hvetemel

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2 ts kanel

½ ts kardemomme

½ ts knust nellik

½ ts salt

4 store kopper epler i store biter

1 kopp rosiner

(+ 5 dråper sitron essens)

Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Bland inn de øvrige ingrediensene. Deigen skal være fast. Ha deigen i en brødform. Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags eplepai

5 dl hvetemel

¼ ts bakepulver

2-3 ss sukker

125 g smør

1 egg, lettpisket

4-5 ss vann

5-6 røde epler i skiver

1,5 dl sukker

1 ss maisenna

2 ts revet sitronskall

2 ss sitronsaft

½ ts allehånde

¼ ts malt nellik

½ ts kanel

litt melk og sukker til toppen

Sikt mel og bakepulver i en bolle. Tilsett sukker. Smuldre i smøret. Rør i egg og vann. Elt til deigen er glatt. Dekk med plast og sett i kjøleskap i 15 minutter. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen stor nok til å dekke en 23 cm paiform. Bunnen prikkes med en gaffel. Sett formen i kjøleskap. Rør sammen epleskiver og sukker. Bland maisenna, sitronskall og sitronsaft til melet er glatt. Bland i krydder, hell over eplene og vend sammen. Hell over i paiformen. Kjevle ut resten av deigen til et logg og legg over eplene. Bruk vann/melk som "lim". Pensle lokket med melk og dryss over sukker. Stek ved 210 grader i 15 minutter. Demp så varmen til 180 grader og stek videre i 25 minutter.

Eplekake de luxe

200 g hvetemel

½ ts bakepulver

100 g smør

½ dl sukker

2 ss melk

1 eggeplomme

5 dl vann

1,5 dl sukker

saften av ½ sitron

10-12 epler

2 ts kanel

½ dl rosiner

½ dl strøkavring

1 pk vaniljekrem

Arbeid mel, bakepulver, smør, sukker, melk og eggeplomme raskt sammen. 2/3 av deigen kjevles ut og dekker bunn og sider av en 22 cm rund form. Stek ved 175 grader i ca 15 minutter.

Kok sukkerlake av vann, sukker og sitronsaft. Skrell eplene og del dem i båter som kokes knapt møre i laken. Legg strøkavring, epler, kanel og rosiner og vaniljekrem lagvis i formen til den er full. Kjevle resten av deigen ut til lokk, legg det over og klem godt til rundt kantene. Prikk lokket med en gaffel og stek til det har fått en gyllen farge.

Eplemoskake

7,5 dl eplemos

325 g smeltet smør

400 g sukker

5 dl rosiner

3 dl mandler

4 ts bakepulver

900 g hvetemel

Bland alle ingrediensene og fyll røren i godt smurt og papirkledt langpanne. Stek kaken ved 170 grader i ca 1,5 timer, til den er fast og gjennomstekt.

Avkjøl kaken på rist og del den i passe stykker.

Kaken er saftig og holdbar.

Krydret eplekake

2-3 store epler

2 ss vann

saft av 1 sitron

1 egg

1 ts vaniljesukker

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ½ ts blandet kanel, kardemomme og allehånde

125 g smør

1,5 dl brunt sukker

2,5 dl kremfløte

1,5 dl melis

½ beger cottage cheese

3 ss lettrømme

Skrell eplene og skjær dem i båter. Kok dem møre i vann og sitronsaft så de moses. Avkjøl og rør inn egg og vaniljesukker. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør smør og sukker kremaktig og vend inn eplemosen og det tørre. Fyll røren i en godt smurt form og stek nederst i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Avkjøl og del i to lag. Visp fløten stiv med melis. Mos cottage cheesen og vend den i røren sammen med rømme. Fyll kaken med krem. Dryss brunt sukker på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eplekake:

200 g myk margarin

200 g sukker

røres hvitt.

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

5 egg

blandes i.

Halve røra legges i en rund form 24 cm. Skrell og kutt 2 epler i bittesmå terninger og ha den i en plastikpose. Ha kanel og sukker i posen slik at eplebitene blir dekket av blandingen. Hell eplene over røra, og fordel resten av røra over eplene. Strø over kanel og perlesukker.

Stekes m bakepapir på 180 grader i 50 minutter.

namnam, denne har vi spist senest idag :)

Den oppskrifta di må jeg prøve, hørtes GOD ut :wink:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...