Gå til innhold

Lammesteik


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

.. med fløtegratinerte poteter... Det skal eg servere venninnene i morgon, tenkte eg... Er det nokon som har ei god oppskrift, og ellers gode tips? (har aldri laga dette før...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lammestek (6-8 pers.)

1 lammelår, ca 2,5 kg

mange hvitløksbåter

2 ts salt

1 ts pepper

2 ts knust rosmarin

1 løk i båter

3 gulrøtter i skiver

¾ liter vann

Gni lammelåret godt inn med krydder. Lag små snitt i kjøttet og stikk inn hvitløksbåter. Ha gulrøtter, løk og vann i en langpanne/ildfast form. Legg låret over og stikk inn steketermometeret. Stek ved 125 grader i 2-3 timer (70 grader for rosa stek, 76 for gjennomstekt).

La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Stekesjyen + grønnsakene kan brukes til å lage saus av.

Fløtegratinerte poteter: Skjær poteter (du trenger ca 1 kg til 4-5 pers.) i tynne skiver og bland i en form med en skivet løk og 4-5 hakkede hvitløksfedd. Bland kremfløte med salt, pepper og revet muskat og hell i formen, skal dekke omtrent halvparten av potetene. Stek ved 200 grader i ca 1 time. Dryss revet ost over før de siste 15 minuttene. Vil du ha en litt raskere utgave (som er helt genial når du skal bruke ovnen til andre ting, som lammestek) kan du blande alt unntatt ost i en kjele og koke 10 minutter. Mens lammesteken hviler heller du potetene i en ildfast form, drysser over ost og gratinerer 15-20 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...