Gå til innhold

Modern Family


Trampe

Anbefalte innlegg

Det er bra at puppen din er prima da. Det skal du ta til deg ;) 

Jeg har xbox og playstation (og nintendo DS :P) og jeg savner å ha en Wii altså. De er så kjekke og morsomme. Jeg ønsker meg en til jul. Det er veldig god trening også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillebror er bare fem mnd ja, men det er litt jern i grøten. Får øke på når han runder halvåret. Og så skal jeg få ut fingern og bestille Wii! 

Jeg hater denne dagen. :sinna: Da mannen kom hjem fra jobb skulle jeg dra på butikken. En kjapp tur bare. Dro på Prix først, for det er bare der de har de derre røde tacopakkene. Fikk kjøpt det, og kjørte til rema for å handle resten. Innkjørselen til rema ligger litt kronglete til, så jeg må ned en liten bakke og svinge av og opp en liten bakke - og krysset er veldig trafikkert, spesielt klokka fire på en fredag. Og akkurat midt i svingen slutta gassen å funke, og motoren ble bare ruset. Bilen stoppet opp, jeg glasset på, men bare ruset motoren. I løpet av 30 sekunder hopet det seg opp biler som skulle ut foran meg, og biler som skulle inn bak meg, og der sto jeg da. Prøvde å rygge, men bare rusing da også. I panikk ringte jeg mannen og brølte at bilen står og jeg blokkerer alt og folk blir sure og hvem faen skal jeg ringe?!?!! Han ringte svigerfar, som bor i nærheten. En dame hoppet ut av en bil foran meg og foreslo å prøve å dytte meg bakover, slik at jeg i det minste kom ut fra innkjørselen, og det gikk heldigvis. Jeg trillet nedover bakken og havnet i en innkjørsel til et hus, høvelig ute av veien. Satte bilen i park, og da kom det en lite hyggelig lyd fra girkassa. Svigerfar kom, kunne konstatere det samme som meg, nemlig at jeg ikke kom noen vei. Han dro hjem og hentet bilen og et tau, og vi fikk tauet bilen til en parkeringsplass i nærheten. Bilen sto i park da den ble tauet - her snakker vi smadret girkasse... 

Så nå må vi ha ny bil. Vi skal jo kjøpe bil til våren. Akkurat nå har vi to huslån, og får naturlig nok ikke billån. Dermed må jeg ta av min sparekonto til å kjøpe bil, og det er penger jeg liksom skal bruke på oppussing av huset. 

Det er tre uker til jul, vi har tre unger, et ubeboelig hus og fem millioner i lån, og bilen ryker. Jeg må gå ut i kulda og mørket for å handle. Kjøleskapet inneholder en brunost, mistenkelige gulrøtter, en hvitløk, en sånn lag-selv-softispakke, en halv boks honning, ketchup som er gått ut på dato og et par egg. Vi har ikke handlet på mange dager, jeg skulle storhandle i dag. 

 

Jeg hater denne dagen!!!! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk om det hadde skjedd et annet sted... Om jeg hadde vært på tur til mamma med guttene i baksetet, for eksempel. Slettes ikke uvanlig i en helg, det. Svingete vei, og plutselig stopp i en sving. Hadde det kommet noen bakfra i 80 kmh da, så... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på gruppe på helsestasjonen i går. Lille fikk vaksiner, og jeg haaaater det. Men jeg greide meg igjennom det uten å stikke av :tommel: Ingen reaksjoner denne gangen heller, men han er rød rundt stikkene. Det var han ikke sist gang. 

 

Lillebror spiser lite for tida, og han spiser myyye mindre enn de andre babyene på gruppa. Han er den eneste som ikke får grøt til frokost, han spiser bare en pupp i slengen ca fem ganger daglig, vi er nede i to matinger om natta og han får ikke full porsjon grøt om kvelden. Han spiser litt fruktmos, men får ikke i seg en pakke før den går ut på dato etter to døgn i kjøleskapet. En av de andre fikk smoothie på gruppa, og hun slukte hele pakka som lillebror altså ikke spiser på to dager :overrasket: Jeg måtte spørre helsesøster etterpå om jeg gir han for lite mat, men hun sa at det er ingen fare. Han legger godt på seg. Han er 8,5 kg nå, en kilo tyngre enn venninna mi sin baby som spiser to fulle grøtporsjoner daglig + tilvennes på middag. Jeg får slå meg til ro med at melka er næringsrik nok... 

Jeg sliter skikkelig med å få min mini til å spise noe særlig for tiden jeg også. Akkurat som lillebror spiser hun aldri mer enn én pupp av gangen (og ofte har hun ikke tid til å tømme den helt, blir veldig fort distrahert og nekter å spise mer), ca 5 ganger daglig, pluss et par skikkelige måltider om natten. Det hender hun våkner oftere, men da er det for å surre / prate / kose - får ikke i henne mat. Hun veier bare rett over 7 kg, og har lagt på seg veldig sent i det siste, så jeg stresser litt med det, men jeg kan jo ikke tvangsfore henne heller. Hun får litt frukt eller litt grøt blandet med frukt et par ganger daglig, men det er veldig variabelt hvor mye hun vil spise - og om hun vil spise i det hele tatt! Skal til HS om en uke, så er litt spent på hva hun sier. Mini legger jo fremdeles på seg, men er litt redd for at vekten har droppet ned til en lavere kurve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk :) 

Vi har Harry-Potter-feber i heimen. Ungene har fått se de to første filmene, og i går så vi nummer tre. Jeg har de på DVD, og der er aldersgrensa 8 år, så det er jo ok det. Jeg har googlet meg frem til at den er oppjustert til 11 år på nyere utgivelser, men skitt. Jeg sitter jo sammen med de og forklarer alt. Hadde tenkt å se fireren også, de syns ikke det er særlig skummelt og blir ikke redde, men jeg så i går at de sliter litt med å forstå deler av handlingen selv om jeg forklarer. Får fundere litt til på det. 

Storebror er helt gira, og ønsker seg HP-bøker til jul. Jeg har alle, men på engelsk, og der går nok grensa. I går kveld da han skulle legge seg, sa han "Du mamma? Du vet det speilet i den første filmen, det der speilet det man kan se det man er aller mest glad i? Vet du hva jeg ville sett i det speilet? Et bilde av deg."

Naaw :hjerte: 

Greit nok, det var vel ikke akkurat slik det speilet funket, men han er søt da! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååååå, jeg er såååå leeeeei av å være våken om nattaaaa.... 

 

I natt har han ikke vært våken fra 0230-0500. I natt har han SOVET fra 0230-0500. Han våknet først 2200, så ved midnatt, og da sovnet han ikke før 0230. Så våknet han igjen 0500. 

Det er så gøy med sånne dager man bare vet blir dritt før man i det hele tatt har stått opp. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Advarsel: innlegg helt uten syting og klaging! :nigo: 

 

I dag har jeg pakka inn en haug julegaver, lillebror har begynt å vise interesse for å åle seg framover, og vi har kjøpt ny bil! :hoppe: Stor stasjonsvogn med masse plass. Sparekontoen er slunken, menmen. Nå slipper vi å bytte bil til våren når lillebror skal ha ny bilstol. Nå skal den gamle taues på dynga, så er vi kvitt den. Lillebror tok kveld halv åtte, så nå har jeg sittet et par timer og laget albumsider til albumene til gudforeldrene. De skal få album til jul, så lager jeg noen nye sider hvert år som de kan fylle inn i albumet. Koselig småpusk, det :) Jeg og mannen ser Sons of Anarchy og jeg har skikkelig fredagsfølelse. Snart helg! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å den ideen med albumsider hver jul er helt fantastisk!! :strix:

Jeg har sååå lyst til å gjøre det samme for Larvens besteforeldre, men nå begynner det å haste veldig om jeg skal få det til, også er jeg ikke sikker på om jeg orker å binde meg til å ordne det albumsider x 4 kopier av hver hver eneste jul de neste 18+ årene... Hvor kjøper du album og sider? Bare en vanlig fotobutikk? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg scrapper masse ellers, så jeg kjøper album fra bikuben, og så lager jeg sidene selv. Mine album er 30x30 cm, men til gudforeldrene bruker jeg 20x20. Går fortere, og er billigere. Jeg bruker såpass mye stæsj at det koster en del! Har brukt fem timer på seks sider, tre sider til hvert album... Må jo lage til storebrors gudforeldre også, så jeg er ikke helt ferdig enda. 

Det er litt tiltak å sette i gang, men de setter sånn pris på det :) Må bare huske å ta bilde av sidene slik at jeg husker hvilke bilder jeg har brukt. Og datere sidene, det gjør jeg alltid. Blir så fint så, og da vet jeg alltid hva jeg skal gi dem til jul :) 

Endret av Trampe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, albumene er sånne ringalbum med tomme plastlommer oppi. Så de får albumet med fire sider i år, og resten av lommene sparer jeg på. Så får de lommer med sider oppi til neste år, og så kjøper jeg en ny pakke med tomme lommer når jeg går tom. :tommel: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

så kjipt å lese dagboka di! skulle bare inn og oppdatere meg, men det var jo nesten bare dårlige nyheter :( har dere hørt noe mer fra huseier? fått en kommentar? og så utrolig kjedelig med bilen, men godt dere ble kvitt den når den ikke var tilregnelig uansett.

 

og det med at lillen din ikke spiser så mye fast føde, det skal du ikke tenke på. M spiser tre måltider fast føde hver dag, gjerne fire også hvis det passer seg sånn, og han får også pupp 4 ganger i døgnet :) Og han veier 1 kg mindre enn din kompis! Så unger er forskjellige, og det betyr jo egentlig bare at du har fløøøøte :nigo: (også er jo M 10 mnd)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:vinke: missdior! 

Nei, vi har ikke hørt noe som helst. Advokatene er treige, og fristen for uttalelse fra motparten er på mandag. Saksbehandleren vår er fortsatt sykemeldt, og i går sendte jeg en krass mail til hovedkontoret, så vi får se hva som skjer. Jeg skal vente til mandag med å lage bråk ;) Skjønt, jeg sover sikkert hvis de ringer i dag. Har lyst til å hyle og rope og rive meg i håret, men det skal jeg ikke gjøre. Kort sagt: innlegget jeg skrev på mandag om at lille sover enda mindre enn tidligere gjelder fortsatt, og slik har det vært hele uka. Såeh... To og en halv time har jeg fått i natt. Heldige meg! 

Endret av Trampe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

At denne søvnen skal være så vanskelig! Håper virkelig det løsner snart for dere. Dette tærer jo på både liten og stor. Synes det er imponerende at du henger såpass sammen som du gjør. :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Morgenstund har gull i munn :sol: 

 

Vi våknet av vekkerklokka klokka sju. Begge ungene spratt ut av sengene sine, og det ble kjapt fullt på badet. Jeg la fra meg lillebror på stellematta sammen med ungene, og gikk for å lage frokost og skolemat. Storebror og storesøster pakket opp adventskalenderen sin, og kom for å spise frokost. Mannen begynte morgenstellet på lillebror, og vi møttes i trappa. Han på tur opp for å lage seg frokost, jeg på tur ned for å ta over stellet på lillebror. Jeg åpnet døra til badet, og ble møtt av et festlig syn. 

Der lå det en strålende fornøyd baby. Naken på magen på stellematta på gulvet. Han hadde bæsjet. SOM han hadde bæsjet. På stellematta, på håndkleet, på gulvet og på gulvmatta. Og på seg selv, såklart. Han lå og sparket i det, og det ble smurt utover alt som måtte være i nærheten. Jeg ropte på mannen. "Stein, saks, papir?" Mannen skjønte lite, og ga meg et spørrende blikk. Jeg åpnet baddøra. Reaksjonen til mannen var priceless. :overrasket::overrasket::overrasket: Han tuslet inn for å begynne, men han måtte jo få lage seg frokost, så jeg tok det. Hadde jo tenkt å ta det uansett, men det der måtte han bare se før jeg begynte. 

Gulvmatta gikk rett i vaskemaskinen. Lillebror var seriøst innsmurt. Det så ut som om noen hadde malt ham fra navlen og ned. Det var bare å gå i gang, det... Først skylle en møkkete, sprellende lykkelig baby i vasken, så la jeg ham på et håndkle mens jeg vasket vasken skikkelig, så var det såpevask og så skylling igjen. Nytt rent håndkle, så ble han liggende på gulvet mens jeg gikk løs på stellematta og gulvet. Håndklærne ligger i dusjen og er klar for vaskemaskinen så snart den første vasken er ferdig. 

Jaja. Da fikk jeg vasket gulvmatta på badet til jul. Hadde egentlig ikke tenkt å gjøre det, menmen. Aldri så galt og alt det der. De to store er på vei til skolen, og mannen er på vei til jobb. Det har snødd mengder, brøytebilen har lagt igjen minst en times jobb utenfor her. Glad vi kan gå dit vi skal om morgenen, ellers hadde mannen måtte stått opp en time tidligere. Naboene måker alt de orker for å få ut bilene sine, og de må garantert måke like mye for å få de inn igjen. Lillebror ligger fornøyd på gulvet og skravler og prøver alt han kan å få tak i halen til pus, som klokelig holder den ti cm unna klypene hans. Snart tid for første lur, kanskje jeg får meg litt bonussøvn. 

Ha en fin dag dere :sol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At denne søvnen skal være så vanskelig! Håper virkelig det løsner snart for dere. Dette tærer jo på både liten og stor. Synes det er imponerende at du henger såpass sammen som du gjør. :klem:

Jeg vet ikke om jeg skal tørre å si at det har snudd, for da jinxer jeg det vel, men de tre siste nettene har vi ikke hatt noen våkenperiode. Han har sovnet av seg selv i senga si om kvelden, fått mat to ganger om natta og blitt lagt våken tilbake i senga. Der har han sovnet igjen. Så har vi alle våknet av vekkeklokka om morgenen. Absolutt innafor, og usannsynlig deilig å slippe å være våken i timesvis om natta! :):):) 

 

:klem: Jeg håper virkelig du får skikkelig avlastning fra pappaen nå i helga? 

Vi var hos mamma i helga, så hun har kost seg med lillebror og vi har fått sovet litt. Jeg satte ny soverekord for meg selv, faktisk. Fire og en halv time i strekk. Den forrige rekorden min var fire timer. Det går sakte, men sikkert, riktig vei ;) 

Endret av Trampe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bli venner med den bilen altså.... 

Høres sikkert ut som ei dum blondine her nå, men det er 14 år siden jeg kjørte opp. Har kjørt prikkfritt siden da, og jeg har kjørt MYE. Det er bare ett problem. Jeg har kun hatt biler med automatgir :sjenert: Jeg ser på meg selv som en god sjåfør, jeg har ikke hatt uhell og har tilbragt timesvis bak rattet uten noen problemer. Men jeg har altså ikke rørt en manuell girstang siden 2002. Det er lenge, det. Og nå står det en stor, flott stasjonsvogn utenfor her. Med plass til Emmaljungaen og en haug julegaver, masse pikkpakk og tre unger. Med manuell girstang. Og jeg tør ikke røre den! 

Jeg prøvde en liten runde sammen med mannen i helga. Sånn bare for å rive av plasteret, liksom. Unngikk oppoverbakker, jeg skjønte ikke bæret av forklaringen mannen kom med av bakkestart. Jeg har lært det sånn at man trør inn klutchen, holder på bremsen, finner punktet, flytter høyre bein fra brems til gass og så kjører på. Mannen skal ha meg til å sette på brekket og dermed ikke bruke bremsen. Da må jeg jo bruke begge beina og hånda på brekket og alt samtidig. Mye vanskeligere, det. Men det er sikkert riktig, altså. Jeg bare kan det ikke. 

Uansett. Jeg kjørte ned en bakke, så måtte jeg vente i et kryss fordi det kom trafikk. Så kvalte jeg bilen da jeg skulle ta løs. Og måtte vente litt mer. Fikk en bil trødd opp i ræva bak meg. Ble kjempestressa. Kvalte bilen en gang til. Kom meg endelig avgårde, og da gikk det knirkefritt. Fikk til å skifte gir i fart og visste når jeg skulle gjøre det og alt sånt. Men det SKJER ikke at jeg kjører med ungene i bilen. Ikke fordi jeg er redd for å skade de, men jeg er redd for å vise de hvor elendig jeg er til å kjøre bil. De forteller jo alt til alle, så det er IKKE aktuelt.  

Jeg og storebror skal liksom til byen på mandag for å treffe oldemor. Enten må jeg pakke hele familien i bilen, inkludert mannen som sjåfør, eller så må vi ta bussen. Da må jeg ha med lillebror også, for det kommer til å ta tid med bussen, og da må jeg amme, ikkesant. 

Lurer på om jeg noen ganger blir venner med denne bilen, jeg... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...