Gjest Anonymous Skrevet 7. juli 2002 #1 Del Skrevet 7. juli 2002 Er det noen som har en fin oppskrift på karamell? Hadde en, men når jeg lager den, blir karamellen helt sprø... og det skal den jo ikke være. Nå tenker jeg mest på de fløtekaramellene som er vanlig å lage til jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 7. juli 2002 #2 Del Skrevet 7. juli 2002 Kanske du kan använda dig av något av dessa, kanske alla tre? Jag kan rekommendera dem alla tre!!!! Gräddkola 3 dl vispgrädde ½ dl ljus sirap 3 dl socker Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka tills den håller för kulprovet. Kan röra sig om en timma. Häll ut på bakplåtspapper och låt massan stelna. Skär i lagom stora bitar och förvara svalt. Vaniljkola 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 1 dl ljus sirap 2 msk glykos 100 gr smör Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser. Koka till kulprovet är bra. Rör dock inte för mycket i kastrullen. Häll upp på bakplåtar klädda med bakplåtspapper och låt svalna. Klipp sedan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara torrt och svalt. Kola i micro 50 gr smör eller margarin 1 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 dryg dl strösocker 3/4 dl ljus sirap Blanda allting i en form med höga kanter som tål micro. Sätt micron på full effekt i 1 min. Tag ut formen och rör om ordentligt. Sätt in på full effekt ytterligare 4 - 5 min. Kontrollera med kulprovet. Häll ut smeten på bakplåtspapper och skär sedan när kolan har svalnat, i fyrkanter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Nina_* Skrevet 7. desember 2008 #3 Del Skrevet 7. desember 2008 aldri - ALDRI lag karameller i mikroen med den lokket som følger med mikroen... jeg tente nesten på hele huset hadde høye kanter, med la lokket litt over for at det ikke skulle sprute utover... karamellen er jo så varm, så hele plasten smelta, den brant nesten og hele kjøkkenet var fullt i røyk etterpå. dette kunne bli siste gangen jeg lagde karameller... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå