Gå til innhold

Hva bruker dere aubergine og squash til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har kjøpt aubergine og grønn squash på tilbud og ønsker noen tips til hva jeg kan bruke de til. Har lyst til å prøve noe annet enn det jeg vanligvis lager :) Det må ikke være både aubergine og squash i samme oppskrift. 

  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Aubergine har jeg aldri brukt, men squash bruker jeg mye. Steker det i panna og har det som tilbehør til middag, eller i wok, asiatiske supper

Skrevet

Aubergine er bra i lasagne/moussaka former, evt. til å lage rød pesto eller tapenade.

Men du må steke den en stund slik at bitterheten går ut av den.

Gjest Ennasus
Skrevet (endret)

Bruker ikke aubergine til så mye annet enn moussaka og til å grille.

 

Squash derimot bruker jeg til mye, elsker det! Liker veldig godt å maule den rå..

 

Ellers bruker jeg det i wok, tomatgryter, ratatouille, på pizza, squash-spaghetti (utrolig godt), omelett, pai, chips, kake(!) og i gjærdeig, vafler, pannekaker, lapper, surre spekeskinke rundt og steke det, fylt squash, salat, taco..

Endret av Ennasus
Gjest Wanda Maximoff
Skrevet

Jeg har kjøpt aubergine og grønn squash på tilbud og ønsker noen tips til hva jeg kan bruke de til. Har lyst til å prøve noe annet enn det jeg vanligvis lager :) Det må ikke være både aubergine og squash i samme oppskrift. 

 

Squash pleier jeg å ha i ovnen med olje over med f.eks cherrytomater, poteter osv. Det er kun fantasien som stopper deg. :) Gode grønnsaker til middag! Gjerne ha litt hvitløk og chili i den ildfaste formen evt. litt krydder på hvis du ønsker! 

 

Auberginer tenker jeg grilling og, men aldri prøvd det.  :fnise:

Gjest Wanda Maximoff
Skrevet (endret)

Bruker ikke aubergine til så mye annet enn moussaka og til å grille.

 

Squash derimot bruker jeg til mye, elsker det! Liker veldig godt å maule den rå..

 

Ellers bruker jeg det i wok, tomatgryter, ratatouille, på pizza, squash-spaghetti (utrolig godt), omelett, pai, chips, kake(!) og i gjærdeig, vafler, pannekaker, lapper, surre spekeskinke rundt og steke det, fylt squash, salat, taco..

 

I pannekaker?????? Please, do tell

Endret av Steve Rogers
Skrevet

Aubergine lager jeg dipp av. Legg dem hele i stekepanne med olje og ha på lokken(så mye det går)kan sprute litt. Når de er myke nok,deler du dem og skraper ut innmaten, bland med tahini.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg griller auberginer hele i ovnen (enda bedre på kullgrill om man har muligheten), purerer innmaten og har som tilbehør til hvit fisk eller rosastekt lam.

 

Akkurat nå i kveld har vi feks spist breiflabb stekt med timian og hvitløk, auberginepuré, semitørkede tomater, grillet gul paprika, ristede mandelflak og dill.



Anonymous poster hash: 3153c...ec3
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Aubergine pleier jeg å dele på langs, drysse over litt olivenolje og steke i ovnen til innmaten er myk. Skraper så ut innmaten med en skje uten å revne skallet, og moser den i en bolle. Jeg steker hakket løk og koriander i en panne, og blander dette med innmaten. Smak til med salt. 

 

Setter det så inn igjen i auberginene, strør på med litt ost på toppen og steker videre til osten er gylden. For å gi litt mer smak lager jeg en veldig enkel saus av hakket tomat og cayannepepper. Jeg liker min veldig sterk, men det er smak og behag. Man kan la auberginen steke i sausen mens den er i ovnen, eller legge den på siden når man serverer. 

 

Pleier å servere en halv aubergin pr pers (store auberginer), med en enkel salat ved siden. 

 

Dette smaker helt sinnsykt godt, og er utrolig lett å lage! Velbekomme



Anonymous poster hash: 91096...875
  • Liker 3
Skrevet

Jeg bruker squash i det meste egentlig. Ovsnabakte grønnsaker, gryteretter, grilling, eller bare steke det. Med andre grønnsaker.

  • Liker 1
Skrevet

Bruker squash i lasagne (istedenfor lasagneplater).

Eller grillet eller i wok :)

Skrevet

I Italia er både aubergin og squash klassikere på pizza. Ikke samtidig selvfølgelig. Gjerne sammen med bøffelmozzarella.

  • Liker 1
Gjest Ennasus
Skrevet

I pannekaker?????? Please, do tell

Enten bare Raspet jeg det og har i røra, eller så steker jeg det som skiver sammen med pannekaka :) (som mange gjør med bacon)

Skrevet

 

Aubergine pleier jeg å dele på langs, drysse over litt olivenolje og steke i ovnen til innmaten er myk. Skraper så ut innmaten med en skje uten å revne skallet, og moser den i en bolle. Jeg steker hakket løk og koriander i en panne, og blander dette med innmaten. Smak til med salt. 

 

Setter det så inn igjen i auberginene, strør på med litt ost på toppen og steker videre til osten er gylden. For å gi litt mer smak lager jeg en veldig enkel saus av hakket tomat og cayannepepper. Jeg liker min veldig sterk, men det er smak og behag. Man kan la auberginen steke i sausen mens den er i ovnen, eller legge den på siden når man serverer. 

 

Pleier å servere en halv aubergin pr pers (store auberginer), med en enkel salat ved siden. 

 

Dette smaker helt sinnsykt godt, og er utrolig lett å lage! Velbekomme

Anonymous poster hash: 91096...875

 

Hvordan drysser man olivenolje? :klo:

 

Har bare brukt squash til fylt squash, tilbehør i wok/suppe og aubergin i mosakka. 

Skrevet (endret)

Aubergine - auberginegrateng, og auberginedip :) Ellers bruker jeg aubergine i wok, på grillen eller sammen med ovnsstekte grønnsaker.

Squash - som lasagneplater, eller i andre pastaretter. Med fyll i ovnen (skraper ut innmaten, blander det med feks egg, fløte, ost og krydder, og fyller det oppi squash. Steker i ovenen til fyllet stivner. Sqush er også godt som "potet" i potetsalat. Og i wok, og stekt i ovn/på grillen :)

Endret av sullå
AnonymBruker
Skrevet

Aubergine: 

- moussaka

- lasagne (som alternativ/tillegg til pastaplater)

- fylt og gratinert

- i allskens wok'er (aubergin + paprika + løk + sopp + soyasaus, chili og hvitløk, knallgodt til fisk)

- på grillen, med litt godt krydder

- som pizzabunn (skjær i skiver, ha på fyll og ost, tadaa, mange minipizzaer)

 

Squash
- salat

- wok

- allskens gryter og supper

- fylt og bakt

- grillet

- i bakverk



Anonymous poster hash: 634d1...06a
Skrevet

Ovnsbakt aubergine med løk: Kutt auberginene i tynne skiver eller biter, og legg i ei ildfast form sammen med skiver av løk. Ha på olivenolje (eller annen type matolje), salt og krydder. Bland alt godt sammen, og steik til auberginene er myke og har fått gylden farge. Serveres som tilbehør til middag eller som smårett.

 

AnonymBruker
Skrevet

Går også an å steke strikket squash og aubergine i biter, og så blande i couscous. Evt også sammen med stekte tomater. Ha over presset sitron og server sammen m f.x kylling. Rømme og sweet chili-saus er godt til.

Anonymous poster hash: 6e7cd...532

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg  smakte noe godt en gang av noen fra midtøsten.

 

De stekte auberginer, squash og tomat i skiver i en stekepanne med olje og drysset salt over. Husker ikke hvilken olje de brukte.

Så spiste de det på et slags brød som de hadde lagd.

Det var utrolig godt!

 

Men dessverre er dette mange år siden, så kan ikke huske nøyaktig hva slags brød, men det var hjemmelaget og som en pizzabunn i form som de skjærte opp i firkanter.



Anonymous poster hash: 78b23...a93
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...