Gå til innhold

Betydningen av ordet forfordele


Nevian

Anbefalte innlegg

Jeg slo opp dette på ordbok.no og der leses følgende:

  1. gi en mindre enn en har rett på ved fordeling
    bli forfordelt / kjenne seg forfordelt
  2. nå mer og mer vanlig: gi en mer enn det en har krav på; favorisere
    makthaverne kritiseres for å forfordele sine egne

Det er nå med andre ord helt umulig å bruke dette ordet uten at det bare blir forvirring utav det. Når det er sagt, så er jeg egentlig tilhenger av betydning nummer to. Hvilken betydning synes du er best?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nummer 1 er korrekt. Synes det er trist at de endrer betydningen dersom mange nok snakker dårlig norsk. Jeg forstår at mange bruker betydning 2 ettersom det virker som om det gir mening om man ikke kjenner til ordet, men det er feil, og det at det nå aksepteres gir jo bare mer forvirring.

Hva er det neste? "Bjornetjeneste" - 1. en tjeneste som ikke egentlig er en tjeneste. 2. Mer og mer vanlig: en kjempetjeneste.Anonymous poster hash: b87e4...422
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nummer en er både det som egentlig er logisk og det jeg oppfatter som korrekt. At det er tatt inn en misforståelse i ordboken er nå så, jeg forstår at det gjør at hele uttrykket egentlig må skrotes, men jeg synes det er litt synd.

Også enig i sammenligningen med bjørnetjeneste. Så fryktellig farlig er det nå ikke, men jeg synes det er pussig at ord kan forandre så fullstendig betydning. Språk forandrer seg, det er jeg helt med på, men at ord får nye og motstridende definisjoner på grunn av rene misforståelser synes jeg er en uting.Anonymous poster hash: 46056...81b
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...