Gå til innhold

Ris dagen etter - spise eller kaste?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Kokt ris som har stått på bordet i kjelen under måltidet, og deretter kanskje 45 minutter etterpå, før det ble lagt i matboks i kjøleskapet.

Planen var nemlig å spise middagsrester til lunsj i morgen.

http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris

45 minutter på bordet i 20 grader er innafor, eller?



Anonymous poster hash: e03e0...4e9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Helt innafor.



Anonymous poster hash: 3059b...dec
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg steiker risen med grønnsaker, men nå har jeg ikke risen stående på bordet så lenge, kanskje 20 minutter eller der omkring.



Anonymous poster hash: 3bb61...d09
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg hadde spist det.



Anonymous poster hash: 58cba...613
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde spist det. Og har gjort det samme mange ganger, har ikke dødd av leverskader enda.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

jeg hadde spist det

kan spise ris som har liggi på benken til dagen etterpå også jeg :P



Anonymous poster hash: f6ace...d8e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Innafor. Artikkelen sier jo avslutningsvis:

Så hvor lenge er det trygt å lagre slike typer matvarer ved romtemperatur? Alt taler for at det går utmerket i alle fall 4-6 timer, og i de tilfellene hvor det har vært rapportert dødsfall har maten vært lagret ved over 12-14 °C i mer enn 2 døgn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...