AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #1 Del Skrevet 6. mai 2015 Hvilke av disse er det enklest å få jobb med? Jeg lurer på om man kan søke på vernepleie/miljøarbeider og lignende stillinger med en bachelor i psykologi? Jeg har søkt på begge deler, og har aller mest lyst til å studere psykologi, men har skjønt at det kan være vanskelig å få jobb med bare dette. Vernepleien virker som man er mer sikret jobb. Jeg kunne tenke meg både å jobbe med mennesker, gjerne med terapi og rådgiving, men også administrativt. Noen som har noen erfaringer eller innspill å komme med? Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #2 Del Skrevet 6. mai 2015 Er i samme situasjon som deg. Hvor har du søkt? Tror man kan få noen av de samme type jobbene med en bachelor i psykologi, men hvor attraktivt det er ift en som har en 3årig bachelor i vernepleie vet jeg ikke. Så lurer i grunn på det samme som deg! Anonymous poster hash: 89da8...a10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #3 Del Skrevet 6. mai 2015 Den viktigste forskjellen her er at vernepleie er mer yrkesrettet og praktisk orientert, mens en bachelorgrad i psykologi vil være mer akademisk orientert. Videre vil det være en forskjell om man studere på universitet eller høyskole. Anonymous poster hash: b2611...3eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sam_vimes Skrevet 6. mai 2015 #4 Del Skrevet 6. mai 2015 En vernepleier lærer ett yrke, det er praktisk og du kan få omtrent umiddelbart bruk for det du lærer. Rimelig sikker på at det også er veldig lett å få jobb som både verden og sykepleier idag. Bachelor i psykologi er i polar motsatt ende av skalaen, det er høyst teoretisk og du vil ha problemer med å finne arbeid relatert til det du har studert med mindre du tar en master. Du lærer mye generelt om psykologi, så kan du fordype deg uti studiet. Kjenner ett par som har bachelor i psykologi, han ene jobber i HR hos ett stort selskap og hun andre er vekter. Vil dere hjelpe mennesker som virkelig trenger hjelp hadde jeg heller gått for syke eller vernepleie, vil dere løse konflikter på arbeidsplassen hadde jeg tatt bachelor i psyokologi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dormouse Skrevet 6. mai 2015 #5 Del Skrevet 6. mai 2015 Enig i kommentarene over . Vernepleie er det riktige om du vil ha mer praktisk erfaring! Du kan da ta etterutdanning i feks psykologi , organisasjonsfag eller økonomifaget dersom du ser behovet. Psykologi spesielt bachelor er en akademisk og teoretisk rettet. Den kan være vanskelig å få jobb etter utdanning. Og med en bachelor konkurrerer en ofte med de med mastergrad om de samme stillingene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #6 Del Skrevet 6. mai 2015 TS og AB, hvor gamle er dere? Har dere noen erfaring med å jobbe med mennesker? En del vernepleiere jobber med mennesker med utviklinghemming. Dette er det ikke alle som "takler" helt. En vernepleier kan selvsagt gjøre mye annet, men ofte vil arbeidet være rettet mot mennesker som på en eller annen måte er marginalisert, har utfordringer og har behov for bistand i ulik grad. Har dere erfaring med lignende arbeid? Anonymous poster hash: b2611...3eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #7 Del Skrevet 6. mai 2015 Et annet viktig moment her at at man kan få jobb med en bachelor i vernepleie. Tror det er en del vanskligere med en bachelor i psykologi som egentlig bare er en nokså generell bachelor i samfunnsvitenskap. Anonymous poster hash: b2611...3eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #8 Del Skrevet 6. mai 2015 Hei. Jeg skal studere psykologi til høsten, og har lurt mye på jobb jeg også. Kom over dette som kan være fint å lese https://virtuellkatarsis.wordpress.com/2013/07/19/grenselose-muligheter/ Anonymous poster hash: cbeb0...909 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #9 Del Skrevet 6. mai 2015 TS og AB, hvor gamle er dere? Har dere noen erfaring med å jobbe med mennesker? En del vernepleiere jobber med mennesker med utviklinghemming. Dette er det ikke alle som "takler" helt. En vernepleier kan selvsagt gjøre mye annet, men ofte vil arbeidet være rettet mot mennesker som på en eller annen måte er marginalisert, har utfordringer og har behov for bistand i ulik grad. Har dere erfaring med lignende arbeid? Anonymous poster hash: b2611...3eb Jeg er 23. Har erfaring i å jobbe med mennesker i form at at jeg har jobbet på sykehjem/gamlehjem og vært avlaster for ei med utviklingshemming. Ingen av delene er noe jeg ser for meg å jobbe med. Grunnen til at jeg vil studere psykologi mest, er fordi jeg syns hele den "hvordan menneske er/tenker/føler/gjør som de gjør-biten" er utrolig spennende. Og i f.eks vernepleie / barnevern / sosionomutdanningene går de jo langt i fra så dypt ned i dette som de gjør i psykologi. Men jeg er litt usikker på om jeg kommer inn på psykologi, så såfall vurderer jeg kanskje noen av de andre studiene, selv om jeg ikke har så lyst. Føler det er så sykt mye tørt og kjedelig i de utdanningene i forhold. Vet ikke helt konkret hva jeg vil jobbe med, men det er i retning det TS også nevner: terapi og rådgivning osv. Anonymous poster hash: 89da8...a10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #10 Del Skrevet 6. mai 2015 Jeg er 23. Har erfaring i å jobbe med mennesker i form at at jeg har jobbet på sykehjem/gamlehjem og vært avlaster for ei med utviklingshemming. Ingen av delene er noe jeg ser for meg å jobbe med. Grunnen til at jeg vil studere psykologi mest, er fordi jeg syns hele den "hvordan menneske er/tenker/føler/gjør som de gjør-biten" er utrolig spennende. Og i f.eks vernepleie / barnevern / sosionomutdanningene går de jo langt i fra så dypt ned i dette som de gjør i psykologi. Men jeg er litt usikker på om jeg kommer inn på psykologi, så såfall vurderer jeg kanskje noen av de andre studiene, selv om jeg ikke har så lyst. Føler det er så sykt mye tørt og kjedelig i de utdanningene i forhold. Vet ikke helt konkret hva jeg vil jobbe med, men det er i retning det TS også nevner: terapi og rådgivning osv. Anonymous poster hash: 89da8...a10 Da må du vel helt helst være ha klinisk utdanning, f.eks. være psykolog. Har vanskelig for å se for meg at noen med i bachelor i psykologi driver med terapi og rådgivning. Dersom du ikke vil ta psykologi profesjon, burde du kanskje se nøyere på sosionom? Anonymous poster hash: b2611...3eb 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sam_vimes Skrevet 6. mai 2015 #11 Del Skrevet 6. mai 2015 Bachelor i psykologi kan du sikkert bli rådgiver eller liknende stilling i det offentlige, vil tro pleierne med psykologi oppå studiet sitt kommer til å gi mer faktisk psykologisk hjelp. Høres forøvrig ut som både psykologi og pedagogikk hadde passet deg ellers, men om du ikke tror det er mye tørrlesning på psykologi bachelor tar du nok feilhttp://www.ntnu.no/documents/10434/34837301/Psykologisk+institutt+-+bachelor/b0bbfc2b-95c3-4004-bfdd-b0827651a264<- pensumliste fra NTNU i 2013 http://www.uio.no/studier/program/psykologi/oppbygging/<- mulighet for å klikke seg inn på programmer for å se pensum. Bor du i en by hvor ett universitet tilbyr bachelor i psykologi kan du gå til universitetsbiblioteket der å lese i disse bøkene, da finner du ut om du liker det. Ellers kan du sikkert bestille dem på ett vanlig bibliotek også. Utover rådgivning og 'korte prater' tviler jeg sterkt på at noen med bachelor i psykologi faktisk bedriver behandling av pasienter. Som nevnt passer utdanningen flott om du vil jobbe med human resources eller en jobb hvor det er viktig å forstå en kundes behov på en god måte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #12 Del Skrevet 6. mai 2015 Skal du ta psykologi må du ta master for å få jobb. Det er mange flere som studerer psykologi enn vernepleie. Bacheloren er veldig generell, så en spesialisering i form av master må til. Anonymous poster hash: 9ead6...252 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #13 Del Skrevet 6. mai 2015 TS her. Jeg er 28 år, og har ikke erfaring med å jobbe med mennesker på denne måten. Men tror det er noe jeg kan trives med. Er ihvertfall interessert i å prøve det. Men jeg er som AB skriver, også mer interessert i psykologien som fag. Aller helst skulle jeg vel gått profesjon, men der er det for mange hindringer både ift karakterer, geografi m.m. Derfor ser for meg å prøve meg på vernepleie, og eventuelt ta en videreutdanning innen psykologi ved en senere anledning, og dermed komme nærmere den samtaleterapeutiske delen gjennom dette. Men hvis en bachelor hadde åpnet for de samme dørene, hadde jo dette vært et godt alternativ. Ser dog at det ikke virker helt slik. Tusen takk for mange gode svar uansett! :D Kom gjerne med flere synspunkter om det er noen som har det Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sam_vimes Skrevet 6. mai 2015 #14 Del Skrevet 6. mai 2015 (endret) Det er/var mulig å komme inn på psykologi profesjonstudium i danmark med *svært* gode karakterer fra bachelor. Du kan også ta psykologi årsstudium ved UiT, får du sånn cirka A i snitt slipper du rett inn på profesjonsstudie. http://uit.no/studietilbud/program?p_document_id=283023 Det hadde vært ett helvete av ett år, men kanskje verdt det for å bli psykolog? Endret 6. mai 2015 av sam_vimes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #15 Del Skrevet 6. mai 2015 Derfor ser for meg å prøve meg på vernepleie, og eventuelt ta en videreutdanning innen psykologi ved en senere anledning, og dermed komme nærmere den samtaleterapeutiske delen gjennom dette. Men hvis en bachelor hadde åpnet for de samme dørene, hadde jo dette vært et godt alternativ. Ser dog at det ikke virker helt slik. Tusen takk for mange gode svar uansett! :D Kom gjerne med flere synspunkter om det er noen som har det Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Hallo, klinisk sosionom? Anonymous poster hash: b2611...3eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #16 Del Skrevet 6. mai 2015 Det er/var mulig å komme inn på psykologi profesjonstudium i danmark med *svært* gode karakterer fra bachelor. Du kan også ta psykologi årsstudium ved UiT, får du sånn cirka A i snitt slipper du rett inn på profesjonsstudie. http://uit.no/studietilbud/program?p_document_id=283023 Det hadde vært ett helvete av ett år, men kanskje verdt det for å bli psykolog? Sant nok. Hvordan fungerer det på UiT nå? Er det fortsatt nettbasert, eller må man ta det på stedet? Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #17 Del Skrevet 6. mai 2015 Hallo, klinisk sosionom? Anonymous poster hash: b2611...3eb Har vært innom tanken. Men jeg synes å ha hørt at klinisk sosionom og f eks psykiatrisk sykepleier (vernepleier) kan gjøre mange av de samme oppgavene når det kommer til samtaleterapi og denslags? Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #18 Del Skrevet 6. mai 2015 Har vært innom tanken. Men jeg synes å ha hørt at klinisk sosionom og f eks psykiatrisk sykepleier (vernepleier) kan gjøre mange av de samme oppgavene når det kommer til samtaleterapi og denslags?Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Psykiatrisk sykepleier og vernepleier er ikke det samme. Uansett, ville nok basert utdanningsvalget mitt på mer enn at du "synes å ha hørt". Sjekk ut de ulike fagenes nettsider etc, les stillingsannonser for jobber du kunne tenke deg og se hva de ønsker for kvalifikasjoner. Anonymous poster hash: b2611...3eb 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #19 Del Skrevet 6. mai 2015 Psykiatrisk sykepleier og vernepleier er ikke det samme. Uansett, ville nok basert utdanningsvalget mitt på mer enn at du "synes å ha hørt". Sjekk ut de ulike fagenes nettsider etc, les stillingsannonser for jobber du kunne tenke deg og se hva de ønsker for kvalifikasjoner.Anonymous poster hash: b2611...3eb Jeg mente da psykiatrisk vernepleier, eller vernepleier med en form for videreutdanning innenfor psykiatri. Og det blir feil å si synes å ha hørt. Jeg har hørt med folk som er vernepleiere og undersøkt på nettet, og kommer frem til det samme svaret: at man kan jobbe innenfor dette med en slik utdanning. Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2015 #20 Del Skrevet 6. mai 2015 Jeg mente da psykiatrisk vernepleier, eller vernepleier med en form for videreutdanning innenfor psykiatri. Og det blir feil å si synes å ha hørt. Jeg har hørt med folk som er vernepleiere og undersøkt på nettet, og kommer frem til det samme svaret: at man kan jobbe innenfor dette med en slik utdanning.Anonymous poster hash: 8aa0a...d23 Vel, det var du som skrev det. Men flott at du har funnet ut av det, da. Da var vel ikke rådene som er blitt gitt her nødvendige. Anonymous poster hash: b2611...3eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå