Gå til innhold

Hva er...


Gjest Pet

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Spikertelt er sånn "halv-hytte" de setter opp foran campingvogner istedenfor fortelt. KJøpes for fx en 40-50' i tømmer fra Estland.

Sjokk: Jeg ville finne noe faglig sterkt å linke til, men det var jemmen ikke lett. Sjokk har med blodtilførsel i hjernen å gjøre. Det eneste jeg fant var dette:

Sjokk

Etter en ulykke hender det at et barn går i sjokk. Såkalt skadesjokk er en livstruende tilstand og er ikke det samme som psykisk sjokk.

- Skadesjokk oppstår særlig ved store blødninger, men kan også opptre ved større brannskader. I tillegg kan kroppen gå i sjokk på grunn av en kraftig allergireaksjon.

Symptomene på skadesjokk er at blodtrykket synker, huden blir hvit, kald og klam, mens lepper og negler blir gråbleke. Mens eldre mennesker går mer gradvis i sjokk, kan barn og unge virke forholdsvis kjekke før de raskt blir veldig dårlige. Barn ser ut til å kunne gå på "reservebatterier" fra et kvarter til en time, men så kan de bli bevisstløse, få sterke blodtrykksfall og slutte å puste, forteller Wik.

Han understreker at man må være veldig obs på faren for sjokk dersom barn etter en ulykke har høy puls og er svette, klamme og kalde med blek hud.

- Hvis barnet for eksempel har 170 i puls uten at det har veldig vondt, kan det ha innvendige blødninger som kan føre til sjokk. Legg ungen med bena høyere enn hodet, helst i en nedoverbakke med hodet lavest. Det er også mulig å legge sammenbrettet tøy eller en veske under bena. Ved fare for bevisstløshet må barnet legges i stabilt sideleie. Barnet skal ikke ha noe å drikke, men holdes varmt og i ro. Prøv å berolige det, og tilkall hjelp så raskt som mulig. Ring 113 - den medisinske nødtelefonen. Hold øye med pusten. Blir den unormal eller ikke merkbar, må man gi kunstig åndedrett, sier Wik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spikertelt er sånn "halv-hytte" de setter opp foran campingvogner istedenfor fortelt. KJøpes for fx en 40-50' i tømmer fra Estland.

Ok !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Induksjonsplater' date=' da?[/quote']

HVis du bruker www.sol.no og skriver dte du lurer på, fx induksjonsplater, så får du masse treff.

For eksempel:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan jeg ikke spørre her? :o

Selvsagt. Men det er jo så enkelt å søke selv, så slipper du å vente på svar. Dessuten får du mye mer utfyllende svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...