Gå til innhold

Hvordan skjære opp en flatbiff?


Gjest Vena Cava

Anbefalte innlegg

Gjest Vena Cava

Skal steke den i pannen. Skal jg skjære på tvers av fibrene eller langs dem?

I hvor tykke ca?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Av storfekjøtt?

Man skjærer alltid stykker til biff på tvers av fibrene. Men om du steker et vanlig stykke flatbiff som en medium biff blir det uspiselig seigt, altså. Slike stykningsdeler av storfe trenger langsom varmebehandling, feks braisering i ovn ved lav temperatur.



Anonymous poster hash: cf68b...75d
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kos deg med verdens seigeste biff da :)

Anonymous poster hash: cbd88...017

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vena Cava

Av storfekjøtt?

Man skjærer alltid stykker til biff på tvers av fibrene. Men om du steker et vanlig stykke flatbiff som en medium biff blir det uspiselig seigt, altså. Slike stykningsdeler av storfe trenger langsom varmebehandling, feks braisering i ovn ved lav temperatur.

Anonymous poster hash: cf68b...75d

Kan jeg steke den på lavere varme i panne da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kan jeg steke den på lavere varme i panne da?

Nei, det vil ikke være tilstrekkelig for å få mørt kjøtt.

Jeg ville latt kjøttet være i ett helt stykke, brunet av i panne, etterstekt ved lav varme i ovnen, og så skåret opp i tynne skiver etter at kjøttet hadde fått hvile, dvs som roastbeef.

http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/roastbiff/

Anonymous poster hash: cf68b...75d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vena Cava

Nei, det vil ikke være tilstrekkelig for å få mørt kjøtt.

Jeg ville latt kjøttet være i ett helt stykke, brunet av i panne, etterstekt ved lav varme i ovnen, og så skåret opp i tynne skiver etter at kjøttet hadde fått hvile, dvs som roastbeef.

http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/roastbiff/

Anonymous poster hash: cf68b...75d

Takk for svar, men kjøttet er allerede spist😁 og ingen av oss syntes det ble seigt! Var skeptisk der ei stund etter det dere sa, men det ble suksess 👌

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Med biff i Norge er det meste tilfeldigheter. Ingen klassifisering av kjøttet så en flatbiff kan fort oppleves både mørere og bedre enn ytrefilet til 3 ganger prisen.

Bra det ble suksess :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...