AnonymBruker Skrevet 23. mars 2015 #1 Skrevet 23. mars 2015 Jeg har søkt rundt på nettet, og har funnet mange oppskrifter, men enten smaker den ikke noe særlig, eller så er det så mange ingredienser i, at jeg ikke har lyst til å prøve. Jeg prøvde en oppskrift nå: 90 g mandelmel (fettredusert fra funksjonell mat) 25 g steviosa 2 eggehviter 3 dråper mandelessens Den var grei nok, men den mangler ett eller annet, jeg vet bare ikke hva. Er det noen som har en god oppskrift, som kanskje smaker litt bedre enn denne? Anonymous poster hash: 75f84...0d1
Gjest Runforit Skrevet 23. mars 2015 #2 Skrevet 23. mars 2015 Jeg brukte en lik, men med sukrinmelis og sukrin Gold. Ble veldig god....
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2015 #3 Skrevet 23. mars 2015 Jeg brukte en lik, men med sukrinmelis og sukrin Gold. Ble veldig god.... Da skal jeg prøve det i stedet for steviosa. Anonymous poster hash: 75f84...0d1 1
sara-ellis Skrevet 23. mars 2015 #4 Skrevet 23. mars 2015 Jeg liker godt Kriweb.no sine oppskrifter, du kan søke i hennes blogg om du finner noe interessant :-)
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2015 #5 Skrevet 23. mars 2015 Jeg liker godt Kriweb.no sine oppskrifter, du kan søke i hennes blogg om du finner noe interessant :-) Takk for tipset! Anonymous poster hash: 75f84...0d1
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2015 #6 Skrevet 23. mars 2015 Den ble mye bedre med sukrinmelis og sukrin gold. Anonymous poster hash: 75f84...0d1
Gjest Runforit Skrevet 23. mars 2015 #7 Skrevet 23. mars 2015 Den ble mye bedre med sukrinmelis og sukrin gold. Anonymous poster hash: 75f84...0d1
ashera Skrevet 24. mars 2015 #8 Skrevet 24. mars 2015 Fettredusert mandelmel er ingen god idé til marsipan. Bruk vanlig. Fett bærer mye av smaken i mandlene. 4
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #9 Skrevet 24. mars 2015 I og med at marsipan ER melis (altså sukker), eggehvite og mandel, så sier det seg selv at man ikke kan lage marsipan uten disse ingrediensene. Og mener man likevel at man kan bytte ut ingrediensene, så er det i hvert fall ikke marsipan man ender opp med. Anonymous poster hash: f14e9...48e 4
Gjest Lille-pus Skrevet 24. mars 2015 #10 Skrevet 24. mars 2015 (endret) Minst 60% mandler (gjerne 75%), og så velger du erstatningen for melis basert på årsaken til at du ønsker sukkerfri marsipan. Eggehvite brukes som for marsipan med melis. Edit: Og joda, det blir absolutt marsipan av det. Endret 24. mars 2015 av Lille-pus
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #11 Skrevet 24. mars 2015 Fettredusert mandelmel er ingen god idé til marsipan. Bruk vanlig. Fett bærer mye av smaken i mandlene. Takk for tipset. Jeg merket egentlig det. Selv om smaken ble bedre med sukrin, var den fremdeles litt tam. Anonymous poster hash: 75f84...0d1
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #12 Skrevet 24. mars 2015 Minst 60% mandler (gjerne 75%), og så velger du erstatningen for melis basert på årsaken til at du ønsker sukkerfri marsipan. Eggehvite brukes som for marsipan med melis. Edit: Og joda, det blir absolutt marsipan av det. Takk for tipset. Skal se på forholdstallet mellom mandler og søtstoff. Anonymous poster hash: 75f84...0d1
Gjest Skrevet 26. mars 2015 #13 Skrevet 26. mars 2015 Hmmm... Interessant! Men hva ble oppskriften og forholdet av de ulike ingrediensene til slutt? *føle seg dum*
Gjest Runforit Skrevet 26. mars 2015 #14 Skrevet 26. mars 2015 Hmmm... Interessant! Men hva ble oppskriften og forholdet av de ulike ingrediensene til slutt? *føle seg dum* Vanlig mandelmel, eggehvite, sukrinmelis og sukrin gold
Gjest Skrevet 26. mars 2015 #15 Skrevet 26. mars 2015 Vanlig mandelmel, eggehvite, sukrinmelis og sukrin gold Joda, men mengden av det forskjellige...?
FantasDick Skrevet 26. mars 2015 #16 Skrevet 26. mars 2015 Smaker det "kaldt" om man lager med sukrinmelis og gold? Takler ikke smaken av vanlig sukrin lengre.
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2015 #17 Skrevet 26. mars 2015 Joda, men mengden av det forskjellige...? Jeg har ikke fått prøvd ut ennå. Smaker det "kaldt" om man lager med sukrinmelis og gold? Takler ikke smaken av vanlig sukrin lengre. Det smaker heldigvs ikke "kaldt". Men jeg liker ikke helt følelsen av "sukkerkorn" i marsipanen på grunn av Sukrin Gold, så jeg tror jeg vil prøve med bare melis også. Anonymous poster hash: 75f84...0d1
FantasDick Skrevet 26. mars 2015 #18 Skrevet 26. mars 2015 Det smaker heldigvs ikke "kaldt". Men jeg liker ikke helt følelsen av "sukkerkorn" i marsipanen på grunn av Sukrin Gold, så jeg tror jeg vil prøve med bare melis også.Anonymous poster hash: 75f84...0d1 Men er ikke sukrimelis det samme som finmalt sukrin? Tenker på om smaken blir den samme.. Har ikke brukt melis før, derfor jeg spør.
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2015 #19 Skrevet 26. mars 2015 Men er ikke sukrimelis det samme som finmalt sukrin? Tenker på om smaken blir den samme.. Har ikke brukt melis før, derfor jeg spør. Jeg er usikker, men marsipanen jeg laget smakte i alle fall ikke "kaldt". Kanskje det er kombinasjonen melis og gold som gjør at den virkningen blir borte? Anonymous poster hash: 75f84...0d1
Gjest Lille-pus Skrevet 26. mars 2015 #20 Skrevet 26. mars 2015 Jeg er usikker, men marsipanen jeg laget smakte i alle fall ikke "kaldt". Kanskje det er kombinasjonen melis og gold som gjør at den virkningen blir borte? Anonymous poster hash: 75f84...0d1 Den nye Sukrin melisen er vel tilsatt stevia, bl.a. for å gjøre den like søt som 'normal melis' og for å gjøre den rundere i smaken, - så langt jeg vet da. Det burde være nix problemer å bare erstatte vanlig melis med den nye Sukrin melisen tenker jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå