aline Skrevet 17. august 2004 #1 Skrevet 17. august 2004 Åssen lager jeg pannekaker? hvor mye av hva liksom? jeg fikk engang en "oppskrift" av mamma, men den er forsvunnet for lengst.... :oops: og dessuten så hadde ho bare sånn ingredienser og ta passe av hver... elsker pannekaker, men ANER ikke hvordan jeg lager røra.... og DER nekter jeg å kjøpe halvfabrikat altså!! pannekaker er hellig!!!
Suzy Skrevet 17. august 2004 #2 Skrevet 17. august 2004 Jeg lager etter "sånn passe" prinsippet, men dette er en indikasjon i det minste - ett egg og tre dl melk piskes lett sammen og deretter tar du i mel til røra er passe tykk (ha i en klype salt også og om du har er ei klype eller to med natron bra om du lager litt tykke pannekaker) La den svelle ca et kvarter og stek i veg (evt juster med mer melk eller mel)
Gjest Madley Skrevet 17. august 2004 #3 Skrevet 17. august 2004 Det er vanskelig å gi en eksakt oppskrift fordi hvor mye mel du må ha varierer etter hvor tørt melet er og hvordan eggene er. Så det funker best å bare prøve seg fre,. Men ca et egg pr person er et godt utgangspunkt synes jeg.
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #4 Skrevet 17. august 2004 så med ett egg + tre dl melk og ca mel, så får jeg en posjon ca?
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #6 Skrevet 17. august 2004 hmm.. takk, får se om jeg tør prøve en dag...
Gjest Anonymous Skrevet 17. august 2004 #7 Skrevet 17. august 2004 Jeg pleier å bruke sånn noenlunde følgende forhold: 2,5 dl mel 5-6 dl melk 4-5 egg 1/2 ts salt Jo flere egg, jo bedre pannekaker, og tynnere røre kan du ha.
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #8 Skrevet 17. august 2004 hm... siden gjest kom med mer spesifikke mål, så kan det hende jeg (pingla) prøver den oppskriften først!! takker og bukker.
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #10 Skrevet 17. august 2004 jepp, er helt grønn på kjøkkenet, og eneste jeg takler sånn "passe mengde"-bla bla på, er pasta!! alt annet trener jeg MÅL på!!
Gjest Anonymous Skrevet 17. august 2004 #11 Skrevet 17. august 2004 Jeg pleier å bruke sånn noenlunde følgende forhold: 2,5 dl mel 5-6 dl melk 4-5 egg 1/2 ts salt Jo flere egg, jo bedre pannekaker, og tynnere røre kan du ha.
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #12 Skrevet 17. august 2004 Jeg pleier å bruke sånn noenlunde følgende forhold: 2,5 dl mel 5-6 dl melk 4-5 egg 1/2 ts salt Jo flere egg, jo bedre pannekaker, og tynnere røre kan du ha. jepp, så det, supert at det er noen som stiller med mål!! skal bruke denne!
Sofia Skrevet 17. august 2004 #13 Skrevet 17. august 2004 Bruker dere ikke sukker i pannekakerøra? :o :o
Gjest Madley Skrevet 17. august 2004 #14 Skrevet 17. august 2004 jo litt... Men ikke så mye at det blir vafler
Sofia Skrevet 17. august 2004 #15 Skrevet 17. august 2004 jo litt... Men ikke så mye at det blir vafler Nei. Det skjønner jeg dah.. Men allikavel.. Jeg bruker 3 egg og 3 skjeer sukker... og de blir deilige...
aline Skrevet 17. august 2004 Forfatter #16 Skrevet 17. august 2004 Nei. Det skjønner jeg dah.. Men allikavel.. Jeg bruker 3 egg og 3 skjeer sukker... og de blir deilige... og hvor mye mel og melk da liksom??? nå fikk jeg endelig en oppskrift som jeg kan jobbe med, også må jeg ha sukker??? (har jo sukker PÅ pannekaka, er det nødvendig å ha I også da?) hvor mye sukker bør jeg ha til oppskriften til gjest over her da?
Kalas Skrevet 17. august 2004 #17 Skrevet 17. august 2004 Jeg pleier definitivt ikke å ha sukker i pannekakene - det skal man jo som du sier ha oppå!
-Fisken- Skrevet 17. august 2004 #18 Skrevet 17. august 2004 Sånn lager jeg pannekaker til meg selv: Heller i mel. Tar litt salt, og enda midre sukker. Kanskje litt bakepulver. Har i et egg, og melk til røren er passe.
Arkana Skrevet 17. august 2004 #19 Skrevet 17. august 2004 Jeg gjør det enkelt og uten oppskrift, bruker ett egg per person og ca 1 ss sukker per egg. Så har jeg i så mye mel at det blir en tykk røre og sper så med melk til passe konsistens. Har i en klype salt til slutt.
dreamy Skrevet 17. august 2004 #20 Skrevet 17. august 2004 Du har fått mange svar men jeg bidrar med min oppskrift også siden det manglet smeltet smør i den andre oppskriften du fikk.. 5 dl melk 3 egg ca. 3 dl hvetemel 0.5 ts salt 4-6 ss smeltet margarin Jeg må også ha "mål" på det meste jeg lager...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå