Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er rødbeter i lake like sunt? Og dere som bruker vanlige rødbeter fra grønnsakshylla, hva brukes de til? Det eneste jeg har prøvd er i salat... Syntes de er gode, hvertfall de på glass, har de i salater og på knekkebrød.

Hilsen "grønn" på rødbeter :)

Anonymous poster hash: 9ec33...eb0

AnonymBruker
Skrevet

Koker og gratinerer de og har de som tilbehør til ulike middager. Gjør det sjelden, tar lang tid. Lagde også rødbetkarbonader en gang til et besøk. Godt! Men bruker mest de i lake på brødmat, til eggeretter osv.



Anonymous poster hash: 9b269...450
AnonymBruker
Skrevet

Det er nok tilsatt endel sukker i syltelaken til rødbetene på glass (i tillegg til eddiken). Så like sunne som rødbeter man tilbereder selv er de ikke.



Anonymous poster hash: 0d97e...de2
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

PS: Når det gjelder ferdigkokte vakuumpakkede rødbeter fra grønnsaksavdelingen kan de også brukes til puré og purésuppe.

Og i mange sammenhenger til middagssalater, som du skriver, det er feks godt i grønne salater sammen med chèvre, feta eller halloumi, til laks eller varmrøkt makrell, og i grønn salat med rosastekt biff. I de to siste variantene passer det godt med pepperrotrømme på toppen.



Anonymous poster hash: 0d97e...de2
  • Liker 1
Skrevet

Jeg har bare prøvd sånne som man skreller, og bare rå i staver. Synes det er veldig godt å knaske på.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skulle ønske jeg likte smaken, men det gjør jeg ikke. De smaker jo mugg/jord. :spy:

Jeg kjøper dem en sjelden gang rå fra grønnsakshyllla for å lage flott rødfarge på juice.



Anonymous poster hash: f06fa...82e
Skrevet

Jeg skulle ønske jeg likte smaken, men det gjør jeg ikke. De smaker jo mugg/jord. :spy:

Jeg kjøper dem en sjelden gang rå fra grønnsakshyllla for å lage flott rødfarge på juice.

Anonymous poster hash: f06fa...82e

Det er en jordsmak på dem, men jeg synes søtsmaken er mer fremtredende.

Se/spør etter gulbeter, de er gule inni og har ikke jordsmaken til rødbetene. Det kan være vanskelig å se forskjell utenpå skallet, men skallet er litt lysere enn på vanlige rødbeter.

Gjest Bifftomat
Skrevet

Jeg skulle ønske jeg likte smaken, men det gjør jeg ikke. De smaker jo mugg/jord. :spy:

Jeg kjøper dem en sjelden gang rå fra grønnsakshyllla for å lage flott rødfarge på juice.

Anonymous poster hash: f06fa...82e

Jeg liker faktisk den smaken :biggrin:

AnonymBruker
Skrevet

Rødbeter trenger mye syre og en del salt for at egensmaken skal balanseres og best komme til sin rett.



Anonymous poster hash: 0d97e...de2
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker bare ferske rødbeter og de baker jeg som regel i ovnen. Skreller de og skjærer de i biter, heller olje over og litt salt og setter de i ovnen på ca. 180 C varmluft i 25 min. Veldig godt som tilbehør til hvit fisk.



Anonymous poster hash: 32b66...5a8
Gjest Teora
Skrevet

Ovnsbaker som regel rødbetene som tilbehør til kjøtt/fisk eller som del av ren grønnsaksrett. Enten hele (søk for eksempel på saltbakte rødbeter), eller i biter sammen med f.eks. potet, sellerirot m.m. Rødbetesuppe er også veldig godt, inspirert av bortsj/borsj (russisk rødbetesuppe, ser det skrevet på litt forskjellige måter i oppskrifter).

Det tar litt tid å bake hel rødbete i ovn, så pleier å lage litt flere enn jeg spiser den dagen, og bruke de andre kalde i f.eks. salat. Prøv kombinasjonen couscous eller quinoa, spinat, rødbeteterninger, feta og evt. annet grønt, veldig godt alene eller som siderett til makrell eller kylling.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...