Calla Skrevet 14. august 2004 #1 Del Skrevet 14. august 2004 Er ute etter noen kreative wok-retter... Synes det er kjempegodt med østers-saus og lignende som man får kjøpt i butikken, men det blir ofte mye av det samme. Håper dere har noen forslag, her er ett til dere: Kylling eller svinekjøtt med karri,løk, bananer og cashewnøtter! Nam nam til ris! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 14. august 2004 #2 Del Skrevet 14. august 2004 Kylling, grønnsaker etter smak, rosiner og ris (eventuelt nudler). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 14. august 2004 #3 Del Skrevet 14. august 2004 Grønnsakswok med fisk og reker (4 pers.) 2 ss sesamolje 1 ts salt 1 finhakket hvitløksbåt 1 finhakket løk 1 rød paprika i små biter 1 grønn paprika i små biter 100 g bønnespirer 1 gul squash 2,5 dl buljong 2 ss soyasaus 3 ss mangochutney 300 g fiskefilet i små stykker 200 g reker saften av 1 sitron evt karri Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Buljong, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok. Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over. Surres 5-10 min. Rekene tas i. Smakes til og jevnes ev. med maizennamel. Kyllingwok med peppersaus (4 pers.) 5 kyllingfileter 2 paprikaer ½ squash 6 champignoner 2 gulrøtter 1 løk 100 g sukkererter eller grønne bønner ½ purre 1 dl cashewnøtter 3 dl hønsebuljong ½ dl soyasaus 2 ss ketjap manis 1 ss sambal oelek 1 ss revet ingefær 1 hvitløksfedd salt/pepper sukker maisenna Skjær kyllingen i strimler; paprika og squash i terninger, løk og sopp i skiver og gulrøtter i staver. Stek kjøttet hvitt i litt olje. Dryss salt og pepper over. Tilsett grønnsakene og la surre 1 minutt. Bland sammen soyasaus, ketjap manis, sambal oelek, ingefær, presset hvitløk, salt, pepper og litt sukker sammen. Hell over i woken og kok opp. Rør litt maisenna ut i buljongen og rør inn. Server med ris. Wok med marinert svinekjøtt og nudler (2 porsj.) 300 g strimlet svinekjøtt 2 ss søt soyasaus 1 båt hvitløk 1 ts fersk ingefær ¼ rød chili 3 ss olje ½ purre eller 2 vårløk ½ rød paprika ½ gulrot ½ løk 1 pakke nudler pepper Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Bland sammen med kjøttet og soyasausen og la marinere ca 30 minutter. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Stek kjøttet raskt i olje, 2-3 minutter. Fres grønnsakene raskt, bland i kjøttstrimlene og rør i nudlene til slutt. Smak til med soyasaus og pepper. Jeg synes forresten at Blue Dragon sauser er nydelige til wok. Min absolutte favoritt er Szechuan krydret tomatsaus. Jeg pleier å woke kyllingstrimler, babymais, fennikel, squash, hvitløk, gulrotstrimler og sukkererter. Blander i sausen og serverer med nudler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå