Veronal Skrevet 13. august 2004 #1 Del Skrevet 13. august 2004 Kransekake er den beste kaken som finnes, men det er altfor sjelden jeg har blitt servert en god kransekake. Kransekaker skal være seige. Jeg har nå innsett at jeg må lære meg å lage kransekake - noen må rett & slett ta ansvar slik at vi får gode og seige kransekaker i diverse sammenhenger. Hva er ditt beste råd når det gjelder å få en seig kransekake? Hva er din beste kransekakeoppskrift? Jeg har hørt mye rart inkl. brødskalk eller kaffefilter i kakeboksen, men det rådet jeg har mest tro på til nå er å fryse ringene med en gang den er ferdigstekt (gjerne ved å sette dem til avkjøling utendørs hvis det er vintertid). Svigerfamilien har overhode ikke peiling. Jeg var i en 85-årsdag for noen uker siden og svigermor hadde da fått laget en kransekake av en dame på jobben (som etter sigende har kransekakepeiling). Utrolig synd at svigermor dropper alle gode råd og tar kransekaken ut av fryseren 2 dager før feiringen for å pynte den og oppbevarer den i kakeboksen frem til bursdagen. Jeg tror aldri jeg har smakt en så TØRR kransekake noensinne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tilli Skrevet 13. august 2004 #2 Del Skrevet 13. august 2004 Farmoren min var kjent for seige gode kranskaker. Hun puttet de ferdigstekte ringene i kakeboks med brødskiver. Hun hadde lært på husmorskole at det måtte være skiver og ikke skalker. Skiver inneholder mer fuktighet. Har også hørt at man kan bruke råe potetskiver sammen med kranskaken i kakeboksen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dreamy Skrevet 13. august 2004 #3 Del Skrevet 13. august 2004 Helt enig, kransekake er kjempegodt.. :-) Jeg har laget kransekake flere ganger, bruker Arkanas oppskrift. Den blir seig og god og det eneste jeg passer på at jeg ikke steker stengene for lenge. Oppskriften finner du her: http://forum.kvinneguiden.no/viewtopic.php?t=81465 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 13. august 2004 #4 Del Skrevet 13. august 2004 Er det ikke slik at brød tar til seg fuktighet+ har aldri turt å prøve meg på kransekake. ga meg en ide nå. Hva koster det å kjøpe ringer+ hvordan vet man at ringene er tynn/tykk nok? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Veronal Skrevet 14. august 2004 Forfatter #5 Del Skrevet 14. august 2004 Takk for gode råd! Jeg skal sørge for å begynne eksperimenteringen til høsten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Petrus Skrevet 18. august 2004 #6 Del Skrevet 18. august 2004 Jeg lager kransekakedeigen dagen i forveien. Pakker den inn i al.folie og legger den i stekeovnen en time på 100 gr. Lar deigen ligge i kjøleskapet til dagen etter. Putter kaka i fryseren når den er ferdig stekt. Har alltid seig kransekake etter at jeg lærte meg denne oppskriften. Lykke til!! PS! Jeg bruker å lage stenger i stedet for ringer og dupper hver ende i smeltet sjokolade - en sikker vinner på kakebordet :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 19. august 2004 #7 Del Skrevet 19. august 2004 Jeg lager kransekake på samme måte som petrus og det går aldri galt. kan til og med bruke foodpro. til å "male" mandlene. Etter at jeg begynt å lage kransekake på denne måten har jeg blitt kransekake eksperten i min familie. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Veronal Skrevet 19. august 2004 Forfatter #8 Del Skrevet 19. august 2004 *noterer-ivrig* Takker og bukker! *skal-bli-kransekakeekspert* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sita Skrevet 19. august 2004 #9 Del Skrevet 19. august 2004 Farmoren min var kjent for seige gode kranskaker. Hun puttet de ferdigstekte ringene i kakeboks med brødskiver. Hun hadde lært på husmorskole at det måtte være skiver og ikke skalker. Skiver inneholder mer fuktighet. Har også hørt at man kan bruke råe potetskiver sammen med kranskaken i kakeboksen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cobra Skrevet 21. august 2004 #10 Del Skrevet 21. august 2004 For å få den seig og god putter jeg den i fryseren når den er avkjølt etter steking. Og så tar jeg opp og tiner før servering. Syns ikke kransekaken holder så fryktelig mange dagene opptint før den blir tørr og fæl. Så den må nok i fryseren først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest underende Skrevet 15. desember 2008 #11 Del Skrevet 15. desember 2008 jeg har laget en kransekakedeig, og nå har den stått i kjøleskapet i ca 1 uke. hvor lenge kan kransekakedeigen stå i kjøleskapet før den blir dårlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LukaFrost Skrevet 15. desember 2008 #12 Del Skrevet 15. desember 2008 Det viktigste er vel å ikke steke kransekaka for lenge? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_undrende_* Skrevet 15. desember 2008 #13 Del Skrevet 15. desember 2008 jo det er viktig! men siden det er egg er det jo viktig at deigen ikke blir dårlig, og hvor lenge kan en deig stå før den blir "farlig" å spise? noen teorier? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 16. desember 2008 #14 Del Skrevet 16. desember 2008 (endret) Har da spist to uker gamle marsipankuler uten noe problem. Deigen skal i tillegg stekes så jeg ville ikke være bekymret hadde jeg laget deigen iallefall. Endret 16. desember 2008 av skrue Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. desember 2008 #15 Del Skrevet 17. desember 2008 Deigen kan vel stå helt til eggene går ut på dato? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 17. desember 2008 #16 Del Skrevet 17. desember 2008 Deigen kan vel stå helt til eggene går ut på dato? I Norge kan den nok stå mye lenger enn det også. Jeg er ikke helt sikker men antar det er plommen i egget som har kortest holdbarhet og som bestemmer best før datoen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå