Gå til innhold

Nyydelige cookies!


Anbefalte innlegg

Gjest Emera
Skrevet

Jeg fant en utrolig god cookies-oppskrift i et blad, som jeg prøvde ut idag. De ble sprø utenpå og litt myke inni, slik jeg synes de skal være!

Denne gangen fulgte jeg oppskriften helt, men kommer til å variere med sjokoladebiter, nøtter og lignende siden. Veldig lettlagede var de!

Karamell-cookies:

100 g. mørk sjokolade

1 egg

3/4 dl. sukker

3/4 dl. brun sukker

3 1/2 ss. nøytral olje

ca. 2 dl. hvetemel

1/2 ts. bakepulver

1/4 ts. natron

karamell-sjokolade (gjerne "Smil").

Sett karamellsjokoladen i kjøleskapet en times tid slik at fyllet "stivner." Smelt mørk sjokolade i mikroen eller over vannbad. Pisk egg, sukker og brunsukker i en bolle. Pass på at brunsukkeret ikke klumper seg. Tilsett mel blandet med bakepulver og natron. Rør inn den smeltede sjokoladen og oljen.

Fordel 16 deigtopper på papirkledt bakeplate, med god avstand imellom. Lag en fordypning i hver. Putt 1/2 Smil-bit i hver kake, og pakk deigen godt rundt, så sjokoladen er helt tildekket.

Stekes ved 200 grader, midt i ovnen i ca. 10 min. Hvis du ikke har fått lukket kakene godt nok rundt sjokoladen, vil det flyte ut litt karamell, men de er like gode for det.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den hørtes god ut! Ligner veldig på min favoritt-cookiesoppskrift, og de blir også sprø utenpå og myke inni. Smilsjokolade har jeg ennå ikke prøvd i, det må jeg forsøke! Prøvde med Snickers og Daim og det ble kjempegodt!

Skrevet

Jeg fikk lyst til å prøve nå. Er det mulig å bytte ut det brune sukkeret og oljen? (jeg har ingen av delene i hus nå)

Skrevet

Denne oppskriften så jeg også - i "Glad i mat" - bladet som man får gratis på RIMI, MAXI etc..... Tror jeg skal prøve den i dag.

Skrevet
Jeg fikk lyst til å prøve nå. Er det mulig å bytte ut det brune sukkeret og oljen? (jeg har ingen av delene i hus nå)

Du kan fint bruke bare hvitt sukker, gir litt annen smak men er også godt. Bruk smør istedet for olje.

Gjest Emera
Skrevet
Denne oppskriften så jeg også - i "Glad i mat" - bladet som man får gratis på RIMI' date=' MAXI etc..... Tror jeg skal prøve den i dag.[/quote']

Ja der var det jeg fant den, også.

De er faktisk akkurat så gode som de ser ut til!

Skrevet

oppskriften minner veldig om american cokkies.

Skrevet

Oi, nå "plinget" det på ovnen. Cookiesene mine er ferdige!!!!

Skrevet

Dette er antageligvis ett dumt spm. for dere som er flinke til å bake, men jeg spør for det.. Hvis jeg skal ha sjokoladebiter i kjeksen, skal jeg blande bitene i deigen da eller skal jeg trykke de nedi etterpå.. eller?? :klø:

Skrevet

Du bør nok blande de i deigen :wink:

Skrevet

Tenkte jeg skulle bake dem nå. Trodde jeg hadde natron men det hadde jeg selvfølgelig ikke.. :frustrert:

Skrevet

Du kan vel bruke bakepulver, funker ikke det?

Skrevet
Du kan vel bruke bakepulver, funker ikke det?

Jeg vet ikke, men jeg prøver med bakepulver.. Takk for tipset.. :wink:

Skrevet

Det gikk fint med bakepulver.. mmmmm kjempegode kjeks.... Du er en engel du Aniola-Fisken :rosaengel: Hadde ikke blitt noen kaker uten ditt tips.. :wink:

Skrevet
Det gikk fint med bakepulver.. mmmmm kjempegode kjeks.... Du er en engel du Aniola-Fisken :rosaengel: Hadde ikke blitt noen kaker uten ditt tips.. :wink:

:bukke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...