Gå til innhold

Jonas og Kjartan =


JonasB

Anbefalte innlegg

JonasB

Jeg har bildene i hodet. Kirkeorgelet som blåser ut i rommet, rad på rad med mennesker som har vært en viktig del av livet mitt og en litt lubben prest med briller som står foran alteret og smiler i det jeg kommer opp kirkegulvet. Alle mennene gleder seg mest til å spise reinsdyr etterpå, mens kvinnene står og holder inn magen mens de tørker bort tårer fra de vannfaste mascaraøynene og piper: "Så pen han er, så¨pen han er". Og det er da jeg får øye på Kjartan som står der i farens gamle smoking, han ser så fantastisk kjekk ut og jeg vet at den jakka har betydd så mye for ham, etter at pappaen hans døde. Det er som en ballong, det skal ikke store nålen bortpå før den sprekker.

Da Kjartan fridde, det var som om alt bare falt på plass i livet mitt. Det her var det liksom, nå har jeg etablert meg, jeg har en god kjæreste og en fin leilighet med trygg inntekt osv, det her er voksenlivet og jeg sa selvfølgelig ja, for det er det her livet jeg vil ha.

Men så kommer stresset, hva gjør jeg nå? Skal jeg virkelig hoppe i det og gå for kjole, det er jo det jeg vil. Skal jeg satse på en tur innom kirken for velsignelse, eller holder det med en dommer et eller annet sted? Eller skal jeg vente og kanskje håpe på at kirken en dag vil ta i mot slike som meg på samme måte som de tar i mot et heterofilt par? Det er her angsten begynner

  • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

JonasB

Vi har snakket mye om hvor vi skal starte. Det viktigste er vel aller først å finne en dato der vi kan få en dommer, en dato som passer for nærmeste venner og familie og et sted vi kan holde det. Jeg har drømt om Mai 2015, men mai er gjerne en måned allerede fylt av små helligdager og konfirmasjoner, en del har gjerne også eksamen i Mai. Vi kan ikke ha det senere for da blir det jo sommerferie og særlig mye tidligere, vet jeg ikke om man rekker. Det er jo en del som skal gjøres og ordnes. Høsten 2015?

Kjartan er mye flinkere enn meg på det der. Han er typen som bærer rundt på en liten kalender i lommen der han har skrevet ned alt fra morens legetimer til sine egne jobbrelaterte møter.

I morgen skal jeg på en butikk sammen med en venninne og prøve brudekjoler, jeg er veldig spent, har aldri hatt på meg brudekjole før. Da jeg var innom butikken og avtalte "prøvetime" med damen bak kassen var jeg dødsnervøs, du vet aldri hvordan folk reagerer på slikt når det kommer en stakkarslig fyr frem og sier at han trenger hjelp til å finne seg kjole, men hun snakket til meg som om det var den mest naturlige tingen i hele verden og det likte jeg, behagelig.

  • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider
JonasB

Jeg har vært på min første kjoleprøving. Det stod en annen jente i kassa enn hun jeg avtalte timen med og jeg fikk litt panikk. Men igjen, hun hilste på meg og lurte på når jeg skulle stå brud. Og det er første gang jeg har kjent den intense kriblingen i magen, nå skjer det, vi er i gang liksom. Vi snakket litt om hvilke typer jeg likte og hun var ganske rett frem på hva som ville sitte best på meg i forhold til at jeg dessverre har en mannekropp, men det var egentlig ganske uproblematisk.

For meg er alt det her fortsatt litt rart. Jeg har enda ikke fortalt familien min, selv de nok ikke vil komme. Kanskje dette vil være den siste steinen som tar fra dem alt håp om at jeg en gang ville bli "normal". Og det gjør jo vondt, at det er slik. Jeg skulle gjerne hatt mammaen min stående der med tårer i øynene når jeg kommer ut av prøverommet i verdens flotteste kvite prinsessekjole. Heldigvis har jeg en bunke gode venninner som gir all den kjærlighet og kanskje mer, enn jeg ville fått av noen mor!

  • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 3 måneder senere...
Hoppetaujenta

Denne tråden har jeg ikke sett før og ja jeg håper at det har blitt
en utvikling i positiv retning for JonasB og hans utkårede.

Oppdater oss gjerne. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...