Gå til innhold

hegelille's verden


hegelille
 Del

Anbefalte innlegg

Sommern e over oss, og det betyr for mæ at æ reise fra plassen æ studere til hjembygda, en liten plass nord i landet me rundt 800 fastboende. Det bringer mye sol og at det ikke nok tima i døgnet til alt det æ har å gjøre.! Spesielt nu som Tour de France e igang, på en kanal vi faktisk får inn her oppe..

For sommern jobbe æ på en koseli liten Coop Marked sammen med en knippe morsome mennesker. Til tider e det så morsomt å være på jobb at æ ikke vil gå hjem. Kem kan vel få nok av kunda som høylytt klage på at det ikke e mere røktkjøttpølse igjen, Gud forby at torsdagsmiddagen blir no annet enn røktkjøttpølse i brunsaus.

Spesielt bra me det å bo i ei lita bygd e at alle kjenne alle, så ingen treng å bekymre sæ for at naboen ikke vet ka du til en hver tid foretar deg. "Hmm.. Hege e hjemme igjen og det e 2. sommern uten type, ho e jo 22 det e jo på tide at ho finn en gubbe å begynne å øngle" Og mens alle her prøver å finne ut ka som feile mæ, så går dagan videre her.

Vel mye tyde på at det her blir nok en uforglemmelig sommer.. Følg gjerne me videre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Otilie

Hei :vinke:

Ville bare si: Gratulerer med dagboken :dagensrose:

God sommer! :kul:

Klemmer fra Otilie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så e det grill vær her i nord, endeli tenke mange. Æ derimot, æ tenke aldri på ta fram grillen og kjøpe no lekker grill mat fra kjøledisken på butikken der æ jobbe. Du leste riktig, for hver gang æ har prøvd å ta fram grillen de siste 5 åran, så kommer styggeværet. For et par år sia hadde æ kjøpt masse go grillmat og tilbehør. Ååå kor æ gleda mæ, men.. Ja du jetta sikkert rett, det begynte å pøsregne. Æ blei rett og slett forbanna!! Ikke F.. tenkte æ, æ vil jo ha grill mat, hadde til og me laga kjempego potetsalat. Så æ tente på grillen inne i garasjen me garasjeporten åpen og grilla all den gode maten. Så siden den her gangen grille æ ikke sjøl, sånn at alle andre kan nyte grillværet vi har her oppe akkurat no.

Tudelidu for denne gang.. Følg gjerne me videre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Æ satt og klipte tåneglan mine i går, det e ikke akkurat den artigste jobben, men det må jo gjøres. Det slo mæ at tær e nu egentli ikke særli pent å se på. Koffer har vi dæm? Hadde vi nu enda hatt svømmehud mellom dæm så hadde dæm i alle fall hatt en funksjon. Vel storetåa e vist der for at vi skal holde balansen, men ka me de andre? Åsså har du dæm som skal i et fint selskap og har kjøpt en ny kjole å e på jakt etter pene sko til, så ser dæm et nydeli par me åpen tå.. "Ja dæm e jo fin, men æ har alt for stygge tær til å ha åpen tå sko!!" Det føre til spørsmålet ka e nu egentli pene tær?? Æ synes ikke at tær e spesielt pent, men æ har nu hatt mine dær i over 22 år så æ e nu blitt vant til dæm. Og når alt kommer til alt så blir vi mer overraska om nån ikke har tær enn om dæm har tær!

Som altid stimmulere bygdelive den konstruktive tankegangen... Følg gjærne me videre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei og gratulerer med dagbok. Er litt enig i det med tottær, som vi ser det der jeg er fra, de er ikke akkurat et stort syn for øyet. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Her e det ikke nåt som henger på greip, vi har jo fint vær.. Helt uforståelig. Men må jo bare takke og nyte. Har til og med fått grilla en gang, det e mer enn æ har fått gjort på de tre siste åran.. Det som e bra her oppe e at sola ikke går ned, vi kan nyte den nesten døgne rundt. Det e ikke mye som slår midnattsola når himmeln e skyfri. Skal legge ut et bilde her i fra så dokker får se.

Sto å nappa bryna her om dagen, alt ka man gjør for å se litt bedre ut. Kom til å tenke på kor "mobba" mannfolk som nappe bryna e. Mest av andre mannfolk da, "det e bare homsa som nappe" "nappe dy brynan?? Kass kjerring e du??" Men koffer blir dem egentli "mobba"? Må innrømme at æ flirte litt og syntes Bacham va snobb når æ leste at han nappa brynan. Men som en kar æ kjenne sa, når æ spurte om han nappa bryna, "Ka dokker jente vil ha, ETT, eller to bryn. Smilte til han og sa, TO. Og det va slutten på den diskusjon. Kanskje det e de mannfolkan som rett og slett ikke tørr nappe bryna sjøl som "mobbe", og kanskje dem "mobbe" fordi dæm synes det e alt for smertefult å nappe. Fikk lov til å nappe bryna til ex min en gang, men æ hadde ikke nappa mange håran før han så stop. Han syntes det gjorde for ont, PYSA!! Æ må nu bare si det at det e bra at manfolka e begynt å bry sæ litt mer om utseende, det vise liksom at dem gjør en innsats.

Men nok for denne gang, følg gjerne me videre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vist glemt å takke dæm som har gratulert mæ me dagbok, så takk til dokker.

Og go sommer til alle sammen fra Finnmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

..så va sommern over. Litt vemodig, har liksom ikke fådd nyte godværet så mye som æ skulle ønske. Det har ikke vært like greit å vært "innestenkt" på Coop'en i sommer mens folk va innom lettkledd å kjøpte is. Men peng e peng. Hadde jo håpa på at go'være skulle fortsette ei stund men da tok æ grundi feil. Nu e det høst i Finnmark! Skolen e begynt og det e surt og kalt. Ingenting som høst i Finnmark, i allefall i vest her vi har trær.

Det e virkelig oppløftanes å være tilbake på studenthjemme. Ingenting gir dæ ro i sjæla som det å ha din egen 12m2 hybel på ett av de flotteste studenthjemman i byen. Som ikke røyker e det åsså godt at naboen (vi dele gang og bad) røyke, sånn at æ og får litt "sot" i lungan. Kjøkken e vi 7 som dele, og må æ bare si at æ fatte ikke kordan voksne mannfolk kan grise så mye. Glede mæ til å sette dæm på plass seinere i dag. HA. Skal ikke være rot på mitt kjøkken nei..

Student livet her oppe e fantastisk, du treng ikke sitte i ro et sekund om du ikke vil. Om dokker tenke på utdanning, og Høgskolen i Finnmark tilbyr det du e på jakt etter, så kom opp hit, student miljøet her e fantastisk. Og vi finnmarkinga e et trivelig folkeslag. Og det e ikke bare finnmarkinga her, hær finnes folk fra Oslo, Narvik, Harstad, Trondheim, Russland, Kina og Spania. Og sist men ikke mins hær finnes bergensera, herlige bergensera!!

Det va alt for no..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
Gjest Trulselinemor

Hei!

Jeg ville bare stikke innom deg for å ønske deg en kjempe flott helg.

Klem fra meg :klem2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

God helg Hegelille! :-)

Hvor er du fra forresten?

Hei Arkana..

Æ e fra en liten plass i Finnmark som hete Øksfjord, men bor og studere i Alta på Høgskolen i Finnmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Vel..

Mye å gjøre nu når skolen e i gang i gjen, men det e jo like greit så slæpp æ å kjede mæ så veldi. Her oppe i Alta ser det ut som om vintern e på tur. De tre spanske jentan som e her fryser allerede, huff. Trur dæm e litt gla dæm reise i midtn av desember.

Æ bekymre mæ litt for det at æ e ferdig utdanna til våren. E æ liksom voksen da.? Men det kan vel ikke stemme. Skal æ liksom ha mer pænga å rutte me hver måned, skal æ liksom bo på en plass å slippe å fløtte på mæ hver sommer..? Det kan jo ikke være sunt..

Men, pliktan kalle..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tilleg til at skolen tar mye tid holder æ nu på me å utvikle ulike strategia for å finne drømmeprinsen (el prinzipe azul). Hittils har æ bare en ferdig utvikla, nemlig: Tornerose strategien

Det e en strategi som passer alle typer kvinner. Alle kan få til det her. Du legg dæ ned på senga åsså sover du bare til drømmeprinsen kommer å vække dæ. Ganske enkelt, men dersom du skulle ha problemer me å få sove så kan det lønne sæ å ha no å underholde sæ sjøl med mens du vente.

Flere strategier følger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok en helg e over :-?

Va hjemme på bygdefest, sånne feste tar jo helt av. I år så strippa herretrimmen, og det va ikke et vakkert syn. Det burde ha vært sensuret e nu min mening.! Pappa tok ansvar å sjenka mæ ganske så full ja.. Huff æ va dårlig på søndagen, og i dag.. Æ skal aldri mer drikke.! Vertfall ikke før neste helg.. :hoho: Nok om det..

Sitt nu på skolen å skulle ha gjort no skolearbeid. Det e i grunn rart kor mye anna interessant det e å finne på når æ har skole arbeid å gjøre. Nu har æ surra i snart en time uten å fått gjort no fornuftig. Men æ har nu bare mæ sjøl å takke..

Hasta luego guapos..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

×
×
  • Opprett ny...