Gjest Dodgy Lady Skrevet 2. juli 2004 #1 Del Skrevet 2. juli 2004 Viss dere har noen gode wok-oppskrifter, so let me know!! (Lover å teste de ut... ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. juli 2004 #2 Del Skrevet 2. juli 2004 Jeg synes Blue Dragons Szechuan tomatsaus er nydelig. Jeg pleier å bruke vårløk, gulrot, hvitløk, fennikel, gul squash, sukkererter, babymais og kylling og blande inn sausen til slutt. Serveres med nudler. Kjempegodt! Og så noen andre forslag da: Grønnsakswok med fisk og reker (4 pers.) 2 ss sesamolje 1 ts salt 1 finhakket hvitløksbåt 1 finhakket løk 1 rød paprika i små biter 1 grønn paprika i små biter 100 g bønnespirer 1 gul squash 2,5 dl buljong 2 ss soyasaus 3 ss mangochutney 300 g fiskefilet i små stykker 200 g reker saften av 1 sitron evt karri Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Buljong, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok. Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over. Surres 5-10 min. Rekene tas i. Smakes til og jevnes ev. med maizennamel. Kyllingwok med peppersaus (4 pers.) 5 kyllingfileter 2 paprikaer ½ squash 6 champignoner 2 gulrøtter 1 løk 100 g sukkererter eller grønne bønner ½ purre 1 dl cashewnøtter 3 dl hønsebuljong ½ dl soyasaus 2 ss ketjap manis 1 ss sambal oelek 1 ss revet ingefær 1 hvitløksfedd salt/pepper sukker maisenna Skjær kyllingen i strimler; paprika og squash i terninger, løk og sopp i skiver og gulrøtter i staver. Stek kjøttet hvitt i litt olje. Dryss salt og pepper over. Tilsett grønnsakene og la surre 1 minutt. Bland sammen soyasaus, ketjap manis, sambal oelek, ingefær, presset hvitløk, salt, pepper og litt sukker sammen. Hell over i woken og kok opp. Rør litt maisenna ut i buljongen og rør inn. Server med ris. Wok med nudler og reker (4 pers.) ca 280 g tynne nudler ca 200 g rensede kokte reker 4 vårløk 1 ss sukker 1 ss hvitvinseddik 1 ss friskpresset limesaft 1 ss fiskesaus 2 ss sterk chilisaus 2 hvitløksfedd salt 1 ts revet ingefær 1 dl hakket persille en håndfull peanøtter Kok nudlene etter anvisning på pakken. Bland sukker, eddik, limesaft, fiskesaus og chilisaus og varm opp blandingen i en wok. Skjær vårløken i strimler og la putre i woken 4-5 minutter. Ha i hakket hvitløk, salt og ingefær. Hakk peanøttene og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett nudlene, rekene og persillen. Strø peanøttene over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dodgy Lady Skrevet 2. juli 2004 #3 Del Skrevet 2. juli 2004 Takk takk, Arkana!! Den med peppersaus ser skikkelig god ut. Skal prøve alle sammen, jeg :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mona Skrevet 4. juli 2004 #4 Del Skrevet 4. juli 2004 Arkana, hva serverer du til fiskewoken? Høres godt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. juli 2004 #5 Del Skrevet 4. juli 2004 Vanligvis foretrekker jeg nudler til wok, men til fiskewok pleier jeg å servere ris. Jeg synes ris alene er veldig kjedelig så jeg koker den i grønnsaksbuljong og har i finhakket løk og litt rød + grønn paprika og smaker til med litt sitronsaft. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå