Gå til innhold

Wok-oppskrifter


Gjest Drodlebrura

Anbefalte innlegg

Gjest Dodgy Lady

Viss dere har noen gode wok-oppskrifter, so let me know!!

(Lover å teste de ut... )

:rosaengel:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes Blue Dragons Szechuan tomatsaus er nydelig. Jeg pleier å bruke vårløk, gulrot, hvitløk, fennikel, gul squash, sukkererter, babymais og kylling og blande inn sausen til slutt. Serveres med nudler. Kjempegodt! Og så noen andre forslag da:

Grønnsakswok med fisk og reker (4 pers.)

2 ss sesamolje

1 ts salt

1 finhakket hvitløksbåt

1 finhakket løk

1 rød paprika i små biter

1 grønn paprika i små biter

100 g bønnespirer

1 gul squash

2,5 dl buljong

2 ss soyasaus

3 ss mangochutney

300 g fiskefilet i små stykker

200 g reker

saften av 1 sitron

evt karri

Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Buljong, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok.

Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over. Surres 5-10 min. Rekene tas i. Smakes til og jevnes ev. med maizennamel.

Kyllingwok med peppersaus (4 pers.)

5 kyllingfileter

2 paprikaer

½ squash

6 champignoner

2 gulrøtter

1 løk

100 g sukkererter eller grønne bønner

½ purre

1 dl cashewnøtter

3 dl hønsebuljong

½ dl soyasaus

2 ss ketjap manis

1 ss sambal oelek

1 ss revet ingefær

1 hvitløksfedd

salt/pepper

sukker

maisenna

Skjær kyllingen i strimler; paprika og squash i terninger, løk og sopp i skiver og gulrøtter i staver. Stek kjøttet hvitt i litt olje. Dryss salt og pepper over. Tilsett grønnsakene og la surre 1 minutt. Bland sammen soyasaus, ketjap manis, sambal oelek, ingefær, presset hvitløk, salt, pepper og litt sukker sammen. Hell over i woken og kok opp. Rør litt maisenna ut i buljongen og rør inn. Server med ris.

Wok med nudler og reker (4 pers.)

ca 280 g tynne nudler

ca 200 g rensede kokte reker

4 vårløk

1 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1 ss friskpresset limesaft

1 ss fiskesaus

2 ss sterk chilisaus

2 hvitløksfedd

salt

1 ts revet ingefær

1 dl hakket persille

en håndfull peanøtter

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Bland sukker, eddik, limesaft, fiskesaus og chilisaus og varm opp blandingen i en wok. Skjær vårløken i strimler og la putre i woken 4-5 minutter. Ha i hakket hvitløk, salt og ingefær. Hakk peanøttene og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett nudlene, rekene og persillen. Strø peanøttene over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dodgy Lady

Takk takk, Arkana!!

Den med peppersaus ser skikkelig god ut. Skal prøve alle sammen, jeg :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanligvis foretrekker jeg nudler til wok, men til fiskewok pleier jeg å servere ris. Jeg synes ris alene er veldig kjedelig så jeg koker den i grønnsaksbuljong og har i finhakket løk og litt rød + grønn paprika og smaker til med litt sitronsaft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...